Vermindert rimpels en fijne lijntjes en laat een zijdezachte finish achter…

06:05 - 03:39
luistertijd 06:05 - leestijd 03:39

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Gerti test Clinique Superdefense (oog)creme en serumClinique heeft onlangs de Superdefense van samenstelling veranderd. Over de oude Superdefense was ik altijd erg enthousiast, want met een hoge SPF, een relatief matte finish en beschikbaar in drie varianten: voor de vette, droge en de normale huid.

Tijd voor een test van deze nieuwe crème. Ik test de crème voor de gecombineerd vette huid. Daarnaast test ik ook Clinique Superdefense oogcrème en het Repairwear Laser Focus serum

Superdefense SPF 20 combination oily to oily

De verschillen:

Waarom zou Clinique de SPF verlagen? Op de Amerikaanse website wordt deze crème gepresenteerd als ‘broad spectrum’. Aha, nu begint er iets te dagen. Broad spectrum betekent dat deze crème ook tegen UVA beschermt.

Broad spectrum hoger dan SPF 15 betekent zelfs dat men in de VS de volgende claim op de verpakking mag zetten: “If used as directed with other sun protection measures this product reduces the risk of skin cancer and early skin aging as well as helps prevent sunburn”.

In Europa geldt de zogenaamde 1-3 aanbeveling. De verhouding UVA – UVB bescherming moet ten minste 1:3 zijn. Dat wil zeggen dat een SPF 20 ten minste UVA 7 bescherming moet bieden. Helaas is dit geen wet maar een aanbeveling. Ook hieraan voldoet Clinique’s Superdefense.

Gerti test Clinique Superdefense (oog)creme en serumDe test

Om daadwerkelijk SPF 20 te bereiken moet je 1 theelepel (=5 ml) voor je gezicht en decolleté gebruiken. Hoeveel is dat nu? Ik meet het af.

Links zie je exact 5 ml. In het midden de normale hoeveelheid dagcrème die ik gebruik, rechts de hoeveelheid nachtcrème.

Zoals je ziet, gebruik ik minder dan een kwart van de voorgeschreven hoeveelheid. Als ik echt 5 ml zou gebruiken zou een pot van 50 ml in 10 dagen leeg zijn. Oké, met hoog gesloten truitjes zou de helft volstaan, maar dan nog is je pot na twintig dagen leeg.

Ik heb de crème een maand gebruikt en hij is nog niet voor de helft leeg. Ja, ik gebruik veel te weinig. En dan nog smeer ik royaal. Veel meer dan ik bijvoorbeeld aan nachtcrème gebruik. De bescherming die ik krijg, is dus zeker geen SPF 20 meer veel minder, hooguit 5.

Het gevoel

Superdefense zit in de bekende groene pot van Clinique. Het is een wittige, luchtige crème. Hij laat geen witte waas achter en droogt redelijk mat op en glimt niet. Ook gedurende de dag ga ik ook niet extra glimmen. Mijn foundation houdt goed en gaat niet rullen. Superdefense vormt wat dat betreft een goede basis.

Shop Clinique Superdefense (ook CC cream) producten hier online.

Gerti test Clinique Superdefense (oog)creme en serumSuperdefense oogcrème

Omdat er alleen synethetische filters in zitten, wordt de crème niet aanbevolen rond de ogen. Hiervoor heeft Clinique in dezelfde lijn Superdefense eye cream uitgebracht met titanium dioxide als zonnefilter. Ik neem de oogcrème in deze test mee.

De oogcrème zit in een tube met een mooie dunne punt. Hierdoor kun je goed doseren en gebruik je niet te veel. Het is een smeuïge substantie in een huidkleur, die goed verdeelt. Er zijn weinig oogcrèmes met SPF, dit is zeker een aanrader.

Gerti test Clinique Superdefense (oog)creme en serumRepairwear Laser focus

Als ik op de inci-lijst kijk, schrik ik een beetje. Ik tel wel zeven verschillende siliconen bij de eerste twaalf ingrediënten. Dat is veel. Verder bevat het serum allerlei anti-oxidanten en peptiden en phenoxyethanol als conserveermiddel.

Laser Focus is een wit en semi transparant serum. Het is vrij viscoos en ondanks de pipetfles druppelt het lastig. Maar je kunt toch goed doseren.

Inderdaad geeft dit serum het zijdezachte gevoelt dat siliconen aan de huid geven. Fijne lijntjes worden opgevuld, de huid wordt gematteerd. In die zin is het een heerlijk serum. Mijn huid voelt goed gehydrateerd.

Wel heb ik het gevoel dat ik veel moet gebruiken. Met 3-4 druppels red ik het niet. Na een maand is mijn 30 ml flesje ongeveer half leeg, bij tweemaal daags gebruik. Maar ik gebruik niet het drie-stappen systeem van Clinique. Ik kan me voorstellen dat na stap 3 (DDML) waarbij je je huid terugvet (bekijk deze BeautyJournaal video erover), je iets minder van het Laser serum nodig hebt.

Vermindert het serum rimpels? Helaas, dan kan ik niet constateren. Ik let speciaal op de fijne lijntjes rond mijn ogen. Na het aanbrengen van het serum ogen ze minder diep, maar ‘s ochtends voordat ik ook maar iets op mijn gezicht smeer, zijn ze er weer.

SHOP Clinique RepairWear producten (ook foundations) hier online.

Gerti testte verschillende wenkbrauwproductenGerti concludeert:

Superdefense is een erg goede dagcrème voor normale dagen. Er zitten tal van goede anti-oxidanten in en hij geeft een mooie, zijdematte finish. Als je echt in de zon gaat bakken, raad ik een echte zonnecrème aan, gewoon omdat je Superdefense anders snel opraakt. Zeker als je elke twee uur smeert.

Als je van gladmakende serums houdt, is Laser focus ook iets voor jou. Verwacht geen wonder voor je rimpels. Dan zul je toch aan de echte laser moeten. De belofte: vermindering van zichtbaarheid van rimpels in slechts vier weken houdt wat mij betreft niet stand.

De oogcrème is weleen echte aanrader, biedt goede bescherming, trekt snel in en irriteert de ogen niet.

Shop Clinique producten hier online, met korting.

 

Bekijk ook nog deze video over het Clinique 3-stappen systeem en het belang van terugvetten na de reiniging voordat je verzorging aanbrengt:

Lees ook