De zogenaamde slaaprimpels zijn een doorn in ons oog. Marielle geeft tips..

07:00 - 04:12
luistertijd 07:00 - leestijd 04:12

“De huid van mijn decolleté begint nu toch rimpelig te worden. Tips?”

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolleté

Vroeg of laat krijgen we er (bijna) allemaal mee te maken: verticale rimpels in ons decolleté. Er komt een dag dat we ’s morgens wakker worden, in de spiegel kijken en ineens zien dat er wat lichte vouwtjes als een fontein tussen de borsten vandaan uitwaaieren.

Geen nood, want een half uur later zijn deze alweer glad getrokken. Helaas blijkt het dat het elk jaar langer duurt voordat de ‘vouwen’ wegtrekken en op een dag trekken ze helemaal niet meer weg.

De boosdoener: slapen op je zij!

De primaire oorzaak is natuurlijk de onontkoombare huidveroudering. Als de huid minder elastisch wordt, zal deze op een gegeven moment niet meer herstellen van de vouwen die er gedurende de nacht inkomen.

En daar hebben we dan ook meteen de belangrijkste veroorzaker van deze rimpels. De meeste mensen slapen op hun zij en door het gewicht van de bovenste borst ontstaan er vouwen in de huid. En waar dit in het begin nog wel bijtrekt, gebeurt dit op een gegeven moment niet meer.

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolletéSlaaprimpels te lijf met je reguliere gezichtsverzorging

We kunnen deze zogenaamde ‘slaaprimpels’ thuis effectief bestrijden door zelf de huid te verzorgen en te masseren. Bij veel vrouwen houdt de dag- en nachtverzorging op bij de kin. De hals en zeker het decolleté zijn vaak ondergeschoven kindjes. Geheel onterecht!

Als je begint met tweemaal daags, bij het aanbrengen van je crème op het gezicht, ook je hals én decolleté meeneemt en de crème dan stevig inmasseert, is dat een heel goed begin.

Zeker in de ochtend zie je het effect, omdat je dan meteen de slaapvouwen ‘eruit’ masseert. Door het masseren krijg je ook een goede doorbloeding en dit komt weer ten goede van de celstofwisseling.

Vitamine C en E helpen goed

Ook het product waarmee je masseert is van invloed. Met name producten die vitamine C en E (die elkaar versterken) bevatten, want deze antioxidanten zijn werkzaam bij de aanmaak van collageen. En dan kun je minimaal 1x per week nog wat extra aandacht aan het decolleté besteden door haar lekker te peelen.

Dit stimuleert de doorbloeding en de celdeling. De Scrub Plus stimuleert de doorbloeding nog eens extra vanwege de toegevoegde vitamine B3. Dit maakt de huid lekker rood en goed doorbloed (beter voor het slapen gaan toepassen) en zorgt ervoor dat de werkstoffen uit de crème nog beter worden opgenomen.

Bescherm je decolleté nog meer in de zomermaanden

Een aparte decolleté crème is niet nodig. Huid is huid, dus als je gezichtscrème ingrediënten bevat tegen huidveroudering is deze ook prima geschikt voor het decolleté. Een goede keuze zou bijvoorbeeld de Juvi-Lite en/of Personal Choice zijn vanwege hun hoge antioxidantgehalte en liftende en verstevigende eigenschappen.

Natuurlijk moet de huid in de zomer ook goed beschermd worden tegen de zon met een SPF afgestemd op jouw huid. In het najaar en de winter kan de thuisbehandeling mogelijk worden uitgebreid door een product met fruitzuren eraan toe te voegen. Dit verbetert de celdeling en de vochthuishouding in de dermis.

Ideale behandelingen tegen slaaprimpels

Vergeet ook niet om voorafgaand aan de gezichtsbehandeling van je huidcoach aan te geven dat het decolleté een belangrijk punt voor je is, zodat zij het uitgebreid mee kan nemen. Ook hierbij zijn de hannah bindweefselmassage en (in het najaar/winter) fruitzuren twee uitstekende behandelmethodes die de huidcoach zal toepassen ter verbetering van je huid. Dan kan de huidcoach je gelijk laten zien hoe je dat zelf het beste thuis kunt doen tijdens het aanbrengen van je verzorgende producten.

Effectief te werk? Slaap op je rug!

Toch blijken al deze inspanningen in de praktijk niet altijd even goed behouden. Het is tenslotte een beetje water naar de zee dragen, want elke nacht weer slaap je de vouwen in de huid van je decolleté. Wil je dus echt effectief werken, zal je ook hier de strijd aan moeten gaan. Dat kan door simpelweg op je rug en niet op je zij te slapen, want dan blijft de huid in ieder geval glad.

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolletéNog zo’n tip: de decolleté bh

Voor degene die daar geen problemen mee hebben is dat prima, maar anderen kunnen hun toevlucht zoeken door het dragen van bijvoorbeeld een zogenaamde decolleté bh. Deze bh laat de borsten vrij, de stof spant over het decolleté gebied en zorgt ervoor dat bij het op de zij liggen de borsten uit elkaar blijven.

Hierdoor kan de huid niet meer kreuken en zullen de slaaprimpels ten eerste niet erger worden, maar in veel gevallen ook wegtrekken. Diepere rimpels die niet vanzelf wegtrekken kunnen geholpen worden met behandelingen als bindweefselmassage, ultra geluid apparatuur en fruitzuurbehandelingen.

Zelfklevende pads werken ook

Met hetzelfde idee als de decolleté bh zijn er ook zelfklevende gelpads die je ‘s nachts tussen de borsten ‘plakt’. Zij werken op dezelfde manier als de bh en zorgen er ook voor dat de decolleté huid niet kan kreukelen tijdens het slapen. De pads kunnen vaker gebruikt worden, maar gaan niet oneindig mee.

De kleefkracht zal op een gegeven moment op zijn. Een bh is dus voordeliger, maar als je een bh ‘s nachts vervelend vindt zitten dan zijn de pads een prima alternatief. Bij navraag aan een vriendin, die op mijn advies deze gelpads 1,5 week heeft gebruikt, blijkt dat het echt werkt. Zij geeft aan dat de volgende dag haar decolleté helemaal glad is.

Als ze het een nacht niet doet dan zitten de slaaprimpels er wel weer. Het werkt dus alleen zolang je het gebruikt. Wel slaapt zij ook rustiger, omdat ze eerder als ze ‘s nachts wakker werd baalde dat ze weer op haar zij lag en de rimpels er dus weer in werkte. Nu maakt haar dat niets meer uit, dubbel voordeel dus.

Het BeautyJournaal testpanel ging op bezoek bij hannah

Wil je meer weten over de professionele behandeling van het decolleté? Bekijk hieronder de reportage van BeautyJournaal bij de huidcoach.

Heb jij ook een vraag aan BeautyJournaal’s huidexpert Marielle Eggenkamp? Stuur hem dan via het contactformulier.

Zoek je een huidcoach bij jou in de buurt? Kijk dan hier.  hannah geeft nu ook een App, in de App store (HannahApp) of Google Play (Huidcoach) voor een adres in de buurt. In deze App staan ook vele huidvragen!

 

Lees ook