Expertadvies Huidzorg

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolleté

Marielle Eggenkamp
Geschreven door Marielle Eggenkamp

De zogenaamde slaaprimpels zijn een doorn in ons oog. Marielle geeft tips..

“De huid van mijn decolleté begint nu toch rimpelig te worden. Tips?”

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolleté

Vroeg of laat krijgen we er (bijna) allemaal mee te maken: verticale rimpels in ons decolleté. Er komt een dag dat we ’s morgens wakker worden, in de spiegel kijken en ineens zien dat er wat lichte vouwtjes als een fontein tussen de borsten vandaan uitwaaieren.

Geen nood, want een half uur later zijn deze alweer glad getrokken. Helaas blijkt het dat het elk jaar langer duurt voordat de ‘vouwen’ wegtrekken en op een dag trekken ze helemaal niet meer weg.

De boosdoener: slapen op je zij!

De primaire oorzaak is natuurlijk de onontkoombare huidveroudering. Als de huid minder elastisch wordt, zal deze op een gegeven moment niet meer herstellen van de vouwen die er gedurende de nacht inkomen.

En daar hebben we dan ook meteen de belangrijkste veroorzaker van deze rimpels. De meeste mensen slapen op hun zij en door het gewicht van de bovenste borst ontstaan er vouwen in de huid. En waar dit in het begin nog wel bijtrekt, gebeurt dit op een gegeven moment niet meer.

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolletéSlaaprimpels te lijf met je reguliere gezichtsverzorging

We kunnen deze zogenaamde ‘slaaprimpels’ thuis effectief bestrijden door zelf de huid te verzorgen en te masseren. Bij veel vrouwen houdt de dag- en nachtverzorging op bij de kin. De hals en zeker het decolleté zijn vaak ondergeschoven kindjes. Geheel onterecht!

Als je begint met tweemaal daags, bij het aanbrengen van je crème op het gezicht, ook je hals én decolleté meeneemt en de crème dan stevig inmasseert, is dat een heel goed begin.

Zeker in de ochtend zie je het effect, omdat je dan meteen de slaapvouwen ‘eruit’ masseert. Door het masseren krijg je ook een goede doorbloeding en dit komt weer ten goede van de celstofwisseling.

Vitamine C en E helpen goed

Ook het product waarmee je masseert is van invloed. Met name producten die vitamine C en E (die elkaar versterken) bevatten, want deze antioxidanten zijn werkzaam bij de aanmaak van collageen. En dan kun je minimaal 1x per week nog wat extra aandacht aan het decolleté besteden door haar lekker te peelen.

Dit stimuleert de doorbloeding en de celdeling. De Scrub Plus stimuleert de doorbloeding nog eens extra vanwege de toegevoegde vitamine B3. Dit maakt de huid lekker rood en goed doorbloed (beter voor het slapen gaan toepassen) en zorgt ervoor dat de werkstoffen uit de crème nog beter worden opgenomen.

Bescherm je decolleté nog meer in de zomermaanden

Een aparte decolleté crème is niet nodig. Huid is huid, dus als je gezichtscrème ingrediënten bevat tegen huidveroudering is deze ook prima geschikt voor het decolleté. Een goede keuze zou bijvoorbeeld de Juvi-Lite en/of Personal Choice zijn vanwege hun hoge antioxidantgehalte en liftende en verstevigende eigenschappen.

Natuurlijk moet de huid in de zomer ook goed beschermd worden tegen de zon met een SPF afgestemd op jouw huid. In het najaar en de winter kan de thuisbehandeling mogelijk worden uitgebreid door een product met fruitzuren eraan toe te voegen. Dit verbetert de celdeling en de vochthuishouding in de dermis.

Ideale behandelingen tegen slaaprimpels

Vergeet ook niet om voorafgaand aan de gezichtsbehandeling van je huidcoach aan te geven dat het decolleté een belangrijk punt voor je is, zodat zij het uitgebreid mee kan nemen. Ook hierbij zijn de hannah bindweefselmassage en (in het najaar/winter) fruitzuren twee uitstekende behandelmethodes die de huidcoach zal toepassen ter verbetering van je huid. Dan kan de huidcoach je gelijk laten zien hoe je dat zelf het beste thuis kunt doen tijdens het aanbrengen van je verzorgende producten.

Effectief te werk? Slaap op je rug!

Toch blijken al deze inspanningen in de praktijk niet altijd even goed behouden. Het is tenslotte een beetje water naar de zee dragen, want elke nacht weer slaap je de vouwen in de huid van je decolleté. Wil je dus echt effectief werken, zal je ook hier de strijd aan moeten gaan. Dat kan door simpelweg op je rug en niet op je zij te slapen, want dan blijft de huid in ieder geval glad.

Huidcoach Marielle over verticale rimpels in je decolletéNog zo’n tip: de decolleté bh

Voor degene die daar geen problemen mee hebben is dat prima, maar anderen kunnen hun toevlucht zoeken door het dragen van bijvoorbeeld een zogenaamde decolleté bh. Deze bh laat de borsten vrij, de stof spant over het decolleté gebied en zorgt ervoor dat bij het op de zij liggen de borsten uit elkaar blijven.

Hierdoor kan de huid niet meer kreuken en zullen de slaaprimpels ten eerste niet erger worden, maar in veel gevallen ook wegtrekken. Diepere rimpels die niet vanzelf wegtrekken kunnen geholpen worden met behandelingen als bindweefselmassage, ultra geluid apparatuur en fruitzuurbehandelingen.

Zelfklevende pads werken ook

Met hetzelfde idee als de decolleté bh zijn er ook zelfklevende gelpads die je ‘s nachts tussen de borsten ‘plakt’. Zij werken op dezelfde manier als de bh en zorgen er ook voor dat de decolleté huid niet kan kreukelen tijdens het slapen. De pads kunnen vaker gebruikt worden, maar gaan niet oneindig mee.

De kleefkracht zal op een gegeven moment op zijn. Een bh is dus voordeliger, maar als je een bh ‘s nachts vervelend vindt zitten dan zijn de pads een prima alternatief. Bij navraag aan een vriendin, die op mijn advies deze gelpads 1,5 week heeft gebruikt, blijkt dat het echt werkt. Zij geeft aan dat de volgende dag haar decolleté helemaal glad is.

Als ze het een nacht niet doet dan zitten de slaaprimpels er wel weer. Het werkt dus alleen zolang je het gebruikt. Wel slaapt zij ook rustiger, omdat ze eerder als ze ‘s nachts wakker werd baalde dat ze weer op haar zij lag en de rimpels er dus weer in werkte. Nu maakt haar dat niets meer uit, dubbel voordeel dus.

Het BeautyJournaal testpanel ging op bezoek bij hannah

Wil je meer weten over de professionele behandeling van het decolleté? Bekijk hieronder de reportage van BeautyJournaal bij de huidcoach.

Heb jij ook een vraag aan BeautyJournaal’s huidexpert Marielle Eggenkamp? Stuur hem dan via het contactformulier.

Zoek je een huidcoach bij jou in de buurt? Kijk dan hier.  hannah geeft nu ook een App, in de App store (HannahApp) of Google Play (Huidcoach) voor een adres in de buurt. In deze App staan ook vele huidvragen!

 

Over deze schrijver

Marielle Eggenkamp

Marielle Eggenkamp

Marielle heeft veel ervaring in het behandelen van diverse huidproblemen zoals eczeem, rosacea en acne, maar ook het behandelen van littekens, rimpels en couperose. Naast het werken in de praktijk geeft Marielle les in de hannah bindweefselmassage en de vergevorderde opleiding Rimpel- en Littekenreductie Therapie, alsmede een uitgebreid scala aan theoretische – én praktische workshops.

7 reacties

 • Gebruik bijna dagelijks een bindweefselroller met daarna een top olie van oa. Vitamine C en E.
  Echte aanrader!

 • wow, maar dat is wel supervet en het gaat ranzig ruiken als het warm wordt op je huid. hoe los je dat op? 🙂 wel een leuke tip trouwens, daar niet van.

 • Ik had ook last van rimpels Decollete…Gebruik nu al maanden zonnebloem olie masseer ik elke avond en ochtend in, het is een stuk minder en voelt heel glad.

 • Het slapen met de Decollete had niet eens zo zeer met “rimpels” te maken maar meer met de zwaartekracht. Ik ben zijslaper, met alle ongemakken van dien:-)
  Regelmatig smeer ik de huid in waarbij ik van mijn vingers een soort harkje maak, geleerd van Marielle. Zo masseer je de huid los en blijft het soepel.
  ToS heb ik de afgelopen tijd ’s avonds, dun, op mijn oogleden gesmeerd. Kreeg in mijn ooghoeken een beetje last van vervellen/eczeem. Waarschijnlijk door te hard wrijven met mijn oogmake-up reiniger. Heb het tubetje ToS altijd bij me:-)

 • wel stoer hoor anja dat je ermee slaapt, ik zou er nevernooit aan moeten denken. dat maar een plooi. ik masseer sinds de workshop bij hannah wel mijn decollete huid met grote regelmaat, en ik ben er achtergekomen dat de touch of silk van hannah een waanzinnig huidproduct is. niet alleen bij schaafwonden (waar over ik binnenkort nog meer zal vertellen), maar ook voor mijn lichaamshuid.

 • Zoals bekend slaap ik al járen met een Decollete (nacht bh), maar smeren hield toentertijd bij mij inderdaad bij de kaak op. Sinds de beautyjournaalbijeenkomst bij hannah in Voorthuizen, de vervolgbehandelingen die ik bij wijze van “test” bij hannah mocht ondergaan, hebben de decolletéhuid nóg mooier gemaakt! Smeren doe ik nog steeds! Helaas ben ik niet vaak in de gelegenheid om bij huidcoach Saskia langs te gaan die met haar bindweefselmassage de boel nog mooier strak trekt. Maar smeren, bij mij i.c.m. de nacht-bh en toentertijd de bindweefselmassages, hebben er voor gezorgd dat ik me niet hoef te “schamen” voor mijn decolleté :-)) (Alhoewel “schamen” omdat je rimpels hebt, natuurlijk geen optie is;-)

Reageren