Goede uitleg over de juiste producten voor jouw acne huid

08:05 - 04:51
luistertijd 08:05 - leestijd 04:51
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Acne en zon, waar moet je op letten?

Als je gaat zonnen met je acne-huid, moet je rekening houden met een aantal zaken. De zon kan je acne tijdelijk tot rust brengen. De productie van Vitamine D kan de huid gezonder maken en de klachten doen verminderen. Maar als je veelvuldig in de zon gaat, kan de acne verergeren.

Insmeren is goed, maar weet wat je smeert. Acne-huid is een gevoelige huid. Normale antizonnebrandcrèmes kunnen het verergeren. Sanne Koenen, Jr. Brand Manager van Eucerin geeft een paar goede tips.

Waar moet je op letten?

Kan acne verergeren als je verkeerde producten gebruikt, hoe maak je de juiste keuze?

We willen hierbij wel aanvullen dat als je zelf merkt dat een waterproof product of een met louter minerale filtes toch je acne lijkt te verergeren, dat je er gewoon even mee moet stoppen. Onze adviezen zijn generiek, individuele verschillen zullen er altijd zijn.

Let op met Antibiotica
Antibiotica en andere medicatie kan de huid veel zongevoeliger maken. De huid reageert dan veel sneller op UV stralen door verbranding of vorming van hyperpigmentaties. Gebruik je dergelijke medicijnen en ben je van plan om op vakantie te gaan? Overleg dit dan met je arts.

Andere risico’s?

Scrubben
Wees in de zomermaanden heel voorzichtig met het scrubben van je huid. Alles wat je huid exfolieert, maakt hem ook gevoeliger waardoor de kans op verbranding toeneemt. Dit geldt overigens voor alle huidtypen in de zomermaanden.

Conclusie

De zon vermijden is natuurlijk de beste methode, maar we begrijpen dat je in de zomer ook af en toe van het heerlijke weer wilt genieten.

Extra tips:
• Hoef je niet in de zon te zitten, vermijdt deze dan
• Draag een hoed ter bescherming van je gezicht of de andere delen die door acne zijn aangedaan
• Verzorg je huid extra goed na een dag in de zon

Shoppingtips!

La Roche-Posay Anthelios XL Fluide Ultra-Léger 50+
Deze antizonnebrandcrème is speciaal voor de gevoelige huid en dus niet-comedogeen. De crème heeft een hoge UVA bescherming. De formule is een geoptimaliseerde versie van Mexoplex, dit is een gepatenteerd filtersysteem dat extreem hoge bescherming biedt tegen UVB-UVA stralen. Daarnaast bevat de crème geen titiaandioxide, wat witte strepen veroorzaakt. De crème is onzichtbaar en je voelt het product niet op de huid.  De crème heeft een onmiddelijke absorberende werking dankzij een exclusieve combinatie van drie poeders: zinkgluconaat, perliet en silicium. Het product is niet vet en kleverig. Daarnaast hydrateert de crème. Deze milde crème is ideaal voor de acne huid.

Koop het product hier.

Vichy Capital Soleil BB Dry Touch SPF 50
De BB crème zorgt voor een egale huid, maar dan met volledige bescherming. De “buffers” van de brede filters beschermen de huidcellen tot diep in de huid tegen de lange UVA-stralen, tegelijkertijd wordt de huid langzaamaan meer getint.
De huid is beschermt dankzij een gepatenteerd zonnefiltersysteem met Mexoryl XL. Boordevol glycerine en andere verzachtende bestanddelen. Het product is niet-comedogeen.

De crème geeft de huid een mooie glans en direct een zongekust kleurtje. Het product heeft een matterend effect dankzij de silica en een absorberend effect en poederachtig gevoel dankzij het maïszetmeel. In twee tinten: roze en beige. Verkrijgbaar in SPF50 en SPF30. Lees ook de review van Monique over deze BB cream.

Shop het product hier.

Eucerin Sun Crème SPF50
Deze antizonnebrandcrème heeft een zeer hoge bescherming tegen UV-stralen. Speciaal voor het gezicht, nek en het decolleté. De crème bevat een UVA-UVB filercomplex met Tinosorb dat schadelijke UV-stralen tegenhoudt. Daarnaast bevat het product unieke biologische bescherming met licochalcone. Dit is een natuurlijke anti-oxidant die huidcellen in de diepere huidlagen beschermt tegen door de zon veroorzaakte huidbeschadigingen. Het product bevat geen parfum en is waterbestendig, maar het product is niet-comedogeen en daardoor heel geschikt voor de gevoelige huid, bij atopisch eczeem en na peelings en laserbehandelingen.

Er is ook een fijne fluid verkrijgbaar van Eucerin. De Sun Fluid SPF 50 Deze fluid heeft een lichtere structuur en een matterend effect. Verder heeft dit product dezelfde goede eigenschappen als de Sun Crème. Het product is natuurlijk ook niet-comedogeen, zeer geschikt voor mensen met acne en klinisch getest. Veel mensen die last hebben van acne vinden dit product nog prettiger, vanwege de lichte structuur en omdat de huid niet extra gaat glimmen.

Beide Eucerin producten shop je hier.

Clinique SPF 40 Face Cream
De producten uit de Solar Smart collectie van Clinique bevatten geen parfum en zijn zacht genoeg voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid. De Innovatieve SolarSmart-technologie biedt hoge bescherming tegen UV-stralen en activeert anti-oxidanten die zichtbare schade aan de huid helpen voorkomen. Het product is dermatologisch getest en vetvrij. Daarnaast is de crème transpiratiebestendig, niet-comedogeen en geschikt voor de gevoelige huid.

Shop het product hier met korting.

BeautyJournaal heeft ook nog een fijne zomeractie in de zonspecial. Je kunt producten van Eucerin winnen! Ga hier naar de actiepagina. En klik hier voor alle zomerproducten die je nu kan winnen.

Lees ook