shop NuFACE FIX Line Smoothing Kit tegen donkere kringen, kraaienpootjes en liplijntjes Eindelijk is er een microstroom tool om liplijntjes aan te pakken, en donkere kringen, en kraaienpootjes. Bekijken De zon kan je acne tijdelijk tot rust brengen, maar dan gaat het wel om een normale blootstelling aan zonlicht. Veel mensen gaan dermate lang de […]

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

De zon kan je acne tijdelijk tot rust brengen, maar dan gaat het wel om een normale blootstelling aan zonlicht. Veel mensen gaan dermate lang de zon in, dat het de acne dus kan verergeren.

Als je een lichte en/of gevoelige huid hebt, en je neemt bijvoorbeeld anti-biotica tegen je acne, vraag je arts dan om een antibioticum dat goed in de zomer verdragen wordt. Het kan namelijk gebeuren dat je een outbreak krijgt van bepaalde antibiotica in combinatie met blootstelling aan uv-straling. Er zijn antibiotica die je huid lichtgevoeliger maken (doxycycline, minocycline, tetracycline).

Bescherm je huid ook op andere manieren dan met een zonnefilter tegen de zon. Met kleding en door er gewoon op de heetste uren uit te blijven.

Als je zonnecosmetica gebruikt, neem dan een product dat is afgestemd op je huidtype en zo min mogelijk vetstoffen bevat. Let ook op minerale filters en waterproof producten: ze sluiten de huid af/blokkeren de poriën. Aanbevolen worden producten van onder meer Eucerin gezichtscreme spf 30 en La Roche-Posay Anthelios spf 30 AC.

Wees in de zomermaanden heel voorzichtig met het scrubben van je huid, met krachtige toners. Alles wat je huid exfolieert, maakt hem ook gevoeliger waardoor de kans op verbranding toeneemt. Dit geldt overigens voor alle huidtypen in de zomermaanden. Zet je aha- en bha producten maar even drie maanden in de kast. Een lichtgevoelige huid, kan ook sneller verouderen!

Bron: Thedermblog.com

Lees ook:

Lees ook