Heerlijke zomerverzorging!

02:45 - 01:39
luistertijd 02:45 - leestijd 01:39

Rona test Estée Lauder Day Wear UV Defence SPF 50Ik ben flink aan het tobben met mijn dagverzorging. Omdat mijn T-zone de neiging tot glimmen heeft, gebruik ik een verzorging die dat tegengaat. Maar in de meeste matterende producten zit geen SPF factor en dat is natuurlijk geen goed idee.

Ik overlegde met Monique van Beautyjournaal en zij stuurde me de nieuwe Day Wear van Estée Lauder om te testen.

Deze Day Wear belooft het volgende: brede bescherming tegen UV-A en UV-B straling met de hoogste SPF uit de Day Wear lijn namelijk SPF 50, het Super Anti-oxidanten Complex biedt preventieve bescherming met ingrediënten als Vitamine C, en E, Eukarion (anti-oxidant, celbeschermend) en EGT en helpt de zichtbare tekenen van huidveroudering te voorkomen.

Lichte hydratatie door middel van o.a. glycerine en hyaluronzuur zorgen voor minder fijne lijntjes een comfortabel huidgevoel.

Over…óf …onder!

Het product krijg ik zonder omdoos. Op de lichtgroene tube staat alleen ‘For all skintypes’ en ‘Apply as a last step in your skincare regimen’. In de persinformatie lees ik verder dat het apart kan worden aangebracht, over een hydraterend product of ónder de foundation.

Frisse geur en zomerse glans

Het eerst wat me opvalt is de frisse geur; het ruikt echt naar komkommer, de emulsie is heel lichtgroen. Het voelt fijn aan op de huid en verdeelt erg makkelijk. Naast directe hydratatie geeft het een mooie, subtiele glans. Niet glimglans, maar gezonde huid glans. Ik heb het op diverse manieren gebruikt, solo, over een serum en onder foundation.

Over een serum vind ik het prettigst maar ik ben dan ook nogal dol op laagjes en mijn huid is ‘aging’. Foundation blijft prima zitten. In de loop van de dag gaat mijn T-zone wat glimmen maar dat heb ik met zo goed als alles, blottingpaper, even afpoederen en I’m good.

portret rona avondRona concludeert:

Dit is voor mij een heerlijk (zomer)product. Mijn huid was zo goed beschermd dat mijn pigmentvlekken niet groter en/of donkerder zijn geworden en dat is ronduit geweldig want andere jaren was dat heel anders.

Er waren nogal wat mensen die ‘even een vlekje wilden wegwerken’ van mijn neusbrug. In combinatie met een serum geeft het mij voldoende hydratatie. Een jongere huid zal waarschijnlijk aan de Day Wear alleen genoeg hebben.

De gezonde huid-gloed vind ik een pré, naast de goede bescherming. Verder is de geur echt aangenaam en is het zuinig in gebruik. Tel daarbij op de redelijke prijs en ik kan gerust zeggen dat ik deze zomer weer een tube aanschaf.

Lees ook