Lancome liet zich inspireren door plastisch chirurgen en bindweefselmassage

05:51 - 03:30
luistertijd 05:51 - leestijd 03:30

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Lancôme zet in op huidlifting met Renergie French Lift creme.

Even simpel gesteld: je hebt rimpelaars en je hebt uitzakkers. De eerste categorie krijgt vooral veel fijne lijnen maar zakt niet echt uit, richting hals en kaak. De tweede categorie krijgt weinig lijnen maar zakt gewoon met het hele onderhuidse vetplateau uit naar beneden: de kaaklijn en de hals. Verzakking begint altijd vanuit het middengezicht, en daalt met de zwaartekracht mee naar beneden.

Optische truc met polymeren

De huid optisch een lifteffect geven is best mogelijk dankzij slimme polymeren met een aanspannend effect, net zoals het mogelijk is om rimpels minder zichtbaar te maken door ze met slimme stoffen op te vullen, dan wel te camoufleren – het licht te laten weerkaatsen met handige pigmenten.

Voor echte lift naar de arts

Maar de huid echt van binnenuit opvullen en straktrekken, da’s lastiger. Ook daarop zeg ik niet dat het niet mogelijk is, dankzij genetische inzichten en prachtige machines kan heel goed gezien worden hoe stofjes bepaalde genen aansporen harder te werken (de wetgeving ten spijt, maar die loopt achter). Maar die effecten zijn altijd klein. Wie echt aan de lift wil, moet naar de injectables arts (lees dit artikel over de acht punten in het gezicht voor lifting), of uiteindelijk (zeker nuttig bij ‘saggers’) naar de chirurg.

Geinspireerd op…

Het is dan ook het chirurgische werk dat Lancôme geïnspireerd heeft om een cosmetische vertaling te zoeken. En nee, dat is niet raar, dat gebeurt aan de lopende band, dat is het creatieve vertaalwerk dat de cosmeticaindustrie te berde brengt om jou een pot crème te laten kopen met een insinuerende boodschap ter verleiding. Inspiratie dus, daar draait het om, en wij vrouwen houden daar van.

Chirurgen creëren een lift in het gezicht door zowel het bindweefsel als de spierlaag op te trekken, weer terug te plaatsen in de originele positie (bekijk ook onze film over een mini facelift).

Energiecentales in de huidcellen stimuleren

Lancôme introduceert nu Renergie Lift waarbij op twee niveau’s een beetje in de richting van het chirurgisch werk gedacht moet worden. De crème bevat stoffen zoals resveratrol (een krachtig antioxidant uit druiven) en oligoside (tezamen noemt Lancôme het resveroside) dat er samen voor moet zorgen dat de energiecentrales van de huidcellen, de mitochondriën, weer optimaal gaan functioneren. (lees ook mijn artikel over het belang van mitochondriën)

Volgens Lancôme draagt het uitblussen van die centrales ertoe bij dat het matras waarin de huidcellen zich bevinden en ook aan elkaar gekoppeld zijn, de matrix, te los wordt, als het ware uit elkaar valt. Of nog meer in detail gezegd: de fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor productie van de collageen vezels, hebben geen houvast meer in die te loszittende matrix.

Deze werkzame cocktail is gevangen in een eveneens elastische emulsie op basis van speciale wassoorten die de huid een steviger gevoel geven maar ook zorgen voor snelle hechting aan de huid en afgifte van de werkzame stoffen. De finish is satijnachtig, aldus het merk.

Massage met schijf

Maar er is meer. Er is ook een massagetool. Meestal denk ik: oh gaap, daar hebben we weer zo’n niet-werkende tool, maar deze geef ik nog even het voordeel van de twijfel (nee, ik heb deze crème nog niet getest). En waarom? Omdat Lancôme de moeite neemt om uit te leggen hoe het gemaakt is.

De mal van deze siliconen massageschijf bestaat uit een stuk, en daarin zijn siliconen gegoten. De schijf heeft ribbels en je moet ermee tegen de huid instrijken zodat er weerstand ontstaat.

Daar is over nagedacht…

Die weerstand is nodig om een prikkeling af te kunnen geven dieper in de opperhuid en hopelijk in de dermis. Je moet ermee over een droge huid strijken.

Bindweefselmassage techniek

Het is geïnspireerd op de droge massages die voor het eerst in de jaren’50 in het chique Lancôme beauty instituut in Parijs gegeven werden, hierbij waren shiatsu technieken leidend. De massage had als doel de spiermassa in het gezicht te bereiken en te doorbloeden, met als gevolg versteviging. Tegenwoordig zouden we dit, vermoed ik, bindweefselmassage noemen, waarmee een merk als hannah zo beroemd is geworden in ons land. (Lees hier maar eens mijn verslag over mijn hannah facial).

De massage schijf zorgt er volgens de persinformatie voor dat de crème beter wordt opgenomen. Men had ook een dermatoloog ernaar laten kijken en in het jukbeendergebied zou het liftende effect van beide producten met een factor drie zijn toegenomen na 8 weken weken gebruik. Was het liftende effect zonder de schijf na 8 weken 7,5%, met schijf was het 22,5%. Ook voor de verslappende hals (die heb ik!!, bekijk deze film maar eens) zou het je beste vriendin kunnen worden: een liftend effect van 25%, zo meldt Lancome.

Consumentenpanel wijst uit: 167 deelnemers, na 8 weken: 80% geeft aan dat de huid een dichter gevoel geeft (huiddichtheid), 76% vindt de huid elastischer, 68% vindt de hals meer gelift, 65% ervaar minder zichtbare lijntjes, 73% geeft aan dat de huid er strakker uitziet, 74% vindt dat de decolletehuid er minder gerimpeld uitziet, alsof hij ontkreukeld is.

Je snap het al: dit gaat op mijn test-to-do-list! En kun je daar niet op wachten, dan kun je de producten hier zelf al online bestellen. ik heb het voordeligste adres voor je uitgezocht.

 

Lees ook