Met o.a Max Factor, Essence en Maybelline..

03:37 - 02:10
luistertijd 03:37 - leestijd 02:10

Het lijkt wel alsof mascara’s steeds robuuster qua formaat worden. De slanke mascara’s sterven uit, de joekels van verpakkingen zijn in opmars. Op de BeautyJournaal redactie dachten we dat de nieuwste Excess Volume Extreme Impact mascara van Max Factor een poederkwast was. Niets was minder waar, het bleek een 2-in-1 mascara te zijn.

En dan hebben we het nog niet eens over de gigantische mascara’s van Maybelline met als nieuwste paradepaardje The Colossol Go Extreme. De Lash Curler van Essence is de meest bescheiden van de drie maar komt wel met een ronddraaiende borstel. Dat scheelt weer een extra handeling in de badkamer elke ochtend..

Ook fijn: met dit serum van GoodSkin Lab en het serum van M2Beauté M2Lashes geef je je wimpers ook een boost (maar laat het ook je hoofdhaar groeien?!).

BeautyJournaal’s Monique sprak samen met Tom Sebastian in een uitzending van Radio 10 Gold over mooie, volle wimpers en hoe je deze krijgt door wimperverdikkende producten.

Groot, groter, grootst. Kies je favoriet!

 1. The Lash Curler van Essence

Het was even puzzelen hoe het ding werkt maar na vijf minuten hadden we deze mascara eindelijk door. De dop draait namelijk zodat je wimpers mooi krullen. Het voelt een beetje als overbodige luxe want als je je ogen dicht slaat tijdens het aanbrengen van je mascara heb je hetzelfde effect. Toch is het een opvallende verpakking met de woorden ‘love’, ’twist’ en ‘curl your lashes’ erop. Deze zou het dan ook goed doen bij een jongere doelgroep.

In dit artikel benoemt expert Lydia le Loux haar favoriete mascara’s, nepwimpers en salonbehandelingen voor mooie, volle wimpers in een oogwenk. Testpanellid Babs liet wimperextensions zetten bij Wishlashes by d’Epilatief.

2. The Colossol Go Extreme Volum’ van Maybelline

De claim van deze mascara: dramatische, kijk-naar-mij wimpers. Denk maar aan extreme, volumineuze wimpers. Het geheim zit ‘m volgens Max Factor in het borsteltje met een gegolfd steeltje die een dubbel reservoir heeft. Dat betekent dat er twee keer zoveel mascara op de borstel komt. Wat het nog meer belooft: wimpers worden gelift, wimpers worden als een waaier mooi uitgespreid en collageen en pro-keratine versterken ze ook nog eens. Deze mascara is vanaf juni te koop. SHOP voordelig!

Tip: lees hier alles om mascaravlekken te voorkomen.

3. Excess Volume Extreme Impact mascara van Max Factor

Is het een poederkwast? Een parfumstick? Nee, het blijkt de nieuwste mascara van Max Factor te zien. Deze gigantisch mascara raak je niet zo snel kwijt in je handtas. Sterker nog, de kans is groot dat je hem direct grijpt. Het ding bestaat uit twee mascara’s; de ene belooft ‘extreme volume’, de ander voor gitzwarte wimpers. Hoe te gebruiken? Breng twee a drie lagen Extreme Mascara op je bovenste en onderwimpers. Breng erna twee lagen zwarte lak aan. Naast zwart is de mascara ook verkrijgbaar in het bruin. SHOP voordelig!

We hebben even bij wat internationale bloggers gekeken wat zij ervan vinden:
Janine’s Beauty Lounge testte die van Essence:

Blogger Margerita testte de mascara van Maybelline:

Siobham van Letz Makeup Blog testte die van Max Factor, eerst met de Volume borstel, erna met de lak:

Tip voor het verwijderen van je mascara:

Houd een wattenschijfje met remover tien seconden op je oog en veeg het schijfje erna naar beneden. Let op: nooit boenen!

Lees ook