Geen haar ontgaat Bimatoprost

00:56 - 00:34
luistertijd 00:56 - leestijd 00:34

Er is opwinding alom in de (haar)cosmetica industrie. Het beruchte medicijn bimatoprost dat van origine bij glaucoom wordt ingezet en waarvan men en passant ontdekte dat het ook wimperharen kan laten groeien, blijkt nu na een nadere studie ook een positieve invloed op de groei van hoofdhaar te kunnen hebben.

Het onderzoek is gepubliceerd door de Amerikaanse Faseb Journal, een federatie voor experimentele biologie. Je leest het complete onderzoek hier.

Er zijn drie testen uitgevoerd: twee met menselijke celculturen en een met muizen. Uit alle tests kwam naar voren dat er sprake is van hernieuwde haargroei. De onderzoekers zijn verheugd over de resultaten omdat bimatoprost al op de markt is voor toepassing bij mensen.

 

Lees ook