Met deze maand hannah, Greenland, M.A.C. Hiram Green, TouchBack, Jacob Hooy en Goldwell

08:07 - 04:52
luistertijd 08:07 - leestijd 04:52

Hier zijn de BeautyJournaal testpanel favorieten van mei 2014!

Yvonne:

“Mijn maandfavoriet is Jacob Hooy Patchouli natuurzeep. Bij de drogist liep ik tegen dit zeepje aan dat heerlijk rook, de naam riep meteen al een herinnering op. Mijn moeder haalde vroeger bij de kruidenkraam van Jacob Hooy op de Amsterdamse Nieuwmarkt al haar kruiden.

De patchouli geur is echt heerlijk, je moet er natuurlijk van houden. Maar het deed me denken aan mijn jeugd. De ingrediënten ondersteunen de rijpere huid. Je huid voelt niet trekkerig, zoals bij veel zeeptabletten. het maakt de huid juist soepel en het ondersteunt de vochtopname.

De toegevoegde maanzaadjes scrubben de huid wanneer je hem over je huid haalt. Er zit o.a olijfolie, sojaolie, bijenwas en kokosvet in. Helaas ook palmolie. Een heerlijk zeepje voor een leuk prijsje.”

Tip! van BeautyJournaal: Savon de Marseille vloeibare handzeep met patchouli

Berna:

“Mijn favoriet is de TouchBack marker. Herkenbaar toch, nadat je je haar hebt geverfd ( of laten verven) dan zie je vaak na een week of drie alweer de uitgroei. Heel vervelend is dit, vooral wanneer het grijze haren zijn. Met deze marker kun je de uitgroei en de grijs dekking markeren.

De TouchBack bevat géén ammoniak of waterstofperoxide waardoor je haar niet chemisch wordt behandeld. Je kunt het op elk moment aanbrengen, het droogt snel en hoeft niet uitgespoeld te worden. Het hecht zich aan het haar en is weer uit te wassen met shampoo.

Je kunt kiezen uit acht haartinten, helaas is de kleur Medium Brown net even te licht voor mijn (geverfde) haren, maar gelukkig heb ik ook lichte strengen door mijn haar heen, dan valt het niet zo op. Ik verfde de eerste keer ook mijn hoofdhuid mee: het is beter om bijgeleverd kammetje te gebruiken, dan til je als het ware de haren op en komt de verf niet op je hoofdhuid.

Ik schrok even van de prijs, maar je kunt het ongeveer 60 keer gebruiken, kreeg ik een tegoedbon van €10 en een leuk boekje met tips van Mari van de Ven bij mijn aankoop, dus al met al valt de prijs mee.” Je koopt dit product online, of bij kappers.

Sabine:

“Onlangs testte ik voor BeautyJournaal meerdere producten van hannah. Allemaal toppers, want ik ben al enthousiast aan het nabestellen. Een van mijn absolute favorieten in dit rijtje producten is de Touch of Silk van hannah.

Deze herstellende, verzachtende en egaliserende crème is te gebruiken als dagcrème. De siliconen-achtige doorzichtige crème met toegevoegde vitaminen heeft een heerlijke geur (amandeltjes) en voelt zijdezacht aan. Het smeert makkelijk uit en laat direct een matte finish achter. En dat is even fijn! Je hebt al een matte basis waar je al je make-up overheen kan aanbrengen waarbij het matte effect behouden blijft.

Daarnaast trekt de crème snel in en heeft een rustige teint en egale huid als gevolg. Ik kan met gemak mijn foundation aanbrengen over deze Touch of Silk. De huid blijft de gehele dag gematteerd en voelt prettig aan. Voor mij is deze crème een heerlijke start van de dag.”

Je koopt dit product via hannah huidcoaches.

Anja:

“De Goldwell Unlimitor spray wax is mijn favoriet van deze maand. Al jaren was ik op zoek naar een goed stylingproduct voor mijn krulhaar. Heel wat flesjes, sprays en potjes kocht ik en probeerde ik uit.

Nadeel van deze, eerder bij de kapper gekochte producten, is dat het mijn matte en koele haarkleur laat glanzen waardoor je binnen een dag allerhande stofdeeltjes in het haar ziet zitten. Sommige producten, zoals krullenmousse, verzwaren mijn haar waardoor de krul uitzakt en andere producten zijn weer op basis van olie waardoor het haar ook nog eens snel vettig aanvoelt.

De afrokapster in Limburg begreep mijn probleem en raadde mij deze Unlimitor4 Spray wax van Goldwell aan. De spray is een pasta-achtige substantie en gebruik je in handdoekdroog haar waarna je het in de lucht of met de diffuser kunt drogen waarbij je steeds lichtjes je krullen kneedt. Na gebruik voelt het haar ietwat stroevig/rubberachtig aan, een beetje zoals seasaltspray. Je kunt het ook op droog haar gebruiken als haarlak maar ook om het opnieuw in model te brengen.

Na een nachtje slapen piep je het kapsel met wat water op en kneed je opnieuw je knullen in je kapsel. Dit product geeft geen glans, bevat een kleurbeschermer en is vrij van SLS, sulfaten, parabenen en siliconen. En dat is ook een voordeel want ik ervaar geen jeuk. Goldwell claimt bij deze ongecompliceerde spraywax dat het ‘de controle van een wax met de eenvoud van een spray.’ Soepel haar dus dat mooi in model blijft zitten.”

Shop de stylingwax van Goldwell hier online.

Tessa:

“Mijn maandfavoriet is de Greenland scrub salt. Om ingegroeide haartjes na het ontharen van mijn benen te voorkomen, gebruik ik wekelijks een scrub. Deze scrubzout van Greenland ruikt voornamelijk naar kokos maar ook naar ’tangerine’. Ik kan deze geur niet echt thuisbrengen dus ik heb het opgezocht.

Het is een mandarijn en als ik nog een keer ruik aan het scrubzout ontdek ik inderdaad de geur van mandarijn. Het is een fijn zout wat je zachtjes met ronddraaiende bewegingen aanbrengt. Na gebruik van het scrubzout gebruik ik een lekkere bodylotion waarna mijn benen weer heerlijk zacht aanvoelen. Kom maar op met de zomer.”

Shop hier de heerlijkste producten van Greenland!

 

Maxim:

“Het toppunt van de maand mei was voor mij de ontmoeting met Hiram Green  tijdens de presentatie van zijn parfum Moon Bloom bij Annindriya Perfume Lounge. De geur kende ik al, maar sinds deze ontmoeting is mijn beleving van dit parfum veel rijker en persoonlijker geworden door het luisteren naar de gepassioneerde verhalen en kennis maken met de ingrediënten.

Moon Bloom is ook mijn favoriet van de maand geworden. Hiram heeft gekozen om uitsluitend met natuurlijke ingrediënten te werken om de pure schoonheid van tuberoos absolue in al haar pracht en glorie te laten ervaren. Daarvoor is deze Heerster van de Nacht omringd door Jasmijn en Ylang-Ylang.

Moon Bloom is een bijzonder tuberozenparfum. Het is vrij verleidelijk en zelfs bedwelmend met haar rijke, romige en zoete geur van een tropische bloem. En ook uitdagend, maar zonder schreeuwerig te worden of haar elegantie te verliezen. En door haar natuurlijke karakter blijft Moon Bloom vrij speels op de huid aanwezig, net als in caleidoscoop laat zij de verschillende patronen zien.”

Tip! van BeautyJournaal: shop hier nog meer fantastische tuberose parfums, bodyproducten en geurkaarsen

Gerti:

“Mijn favoriet deze maand is een prachtige kwast van M.A.C: de Oval 6 brush. Toen ik hem voor het eerst zag, wist ik dat ik hem wilde hebben. Leuke gadget, dacht ik. Maar deze kwast is veel meer dan alleen een leuk hebbeding.

De kwast lijkt op een tandenborstel; de haren zijn aan de zijkant ingezet in plaats van bovenop. Hij bestaat uit synthetisch, erg zacht haar. De haren zijn vrij kort en de haardichtheid is gigantisch, hierdoor is de kwast zacht, maar tegelijkertijd heel stevig.

Je kunt poeder luchtig aanbrengen, maar ook stevig inmasseren zoals je bij een minerale foundation doet. De kwast wordt geleverd in een prachtig doosje en geeft hierdoor dat extra gevoel van luxe. Hij is niet goedkoop, maar als je jezelf een keer wilt verwennen, is het een absolute aanrader.”

Shop hier MAC kwasten.

Lees ook