De cleanser, Ampullen kuur, 24-hour cream en hydrating mask

08:20 - 05:00
luistertijd 08:20 - leestijd 05:00

tessa straalt

Pascaud skincare

Ik ben het nieuwste testteamlid bij BeautyJournaal en nog behoorlijk junior als het om cosmetica-gebruikservaringen gaat. Daarom is het voor mij heel spannend om te zien wat moderne cosmetica allemaal voor je huid kan betekenen. Er gaat een compleet nieuwe wereld voor mij open.

Voordat ik een bezoek bracht aan Instituut Périne in oktober met BeautyJournaal was ik erg laks met het schoonmaken van mijn huid. Ik sloeg regelmatig een wasbeurt over. Na dit bezoek ben ik totaal veranderd en reinig ik mijn huid twee keer per dag. Ik merk ook dat mijn huid er beter uit ziet en mijn crèmes worden beter opgenomen in mijn huid.

Cleanser

Door de fantastische behandeling ben ik ook meer te weten gekomen over mijn huidconditie: hij is droog. De heerlijke cleanser met Aloë Vera houdt mijn huid ook na het wassen zacht.pascaud_cleanser

Claim

De cleanser is vrij van synthetische conserveringsmiddelen en rijk aan Aloë Vera gel. De cleanser reinigt je huid intensief maar zacht (er zitten triglyceriden in) en verwijdert make-up optimaal. De cleanser is geschikt voor alle huidtypen. Hij ruikt lekker licht zoet.

Conclusie

Ik vind de cleanser prettig omdat je direct na gebruik een masker of dag/nachtcrème op kan brengen zonder met tonics en lotions in de weer te moeten. Mijn huid wordt goed gereinigd en ik ervaar geen droog gevoel erna. De geur is ook aangenaam wat ik erg belangrijk vind bij een reinigingsproduct. Het is geen straf om mijn gezicht twee keer per dag te moeten reinigen! Hoewel de cleanser in aanschaf duur is (37 euro voor 250 ml) vind ik hem heel zuinig in gebruik. Ik heb er vijf maanden mee gedaan! Dit product krijgt van mij een 8.

24 ampullen retinol, AHA & caviar

Ik heb nog nooit eerder ampullen gebruikt, ik was heel benieuwd wat dit met mijn huid ging doen. Ik ben een basic beauty: dagcreme, nachtcrème, soms een masker, en dat reinigen, ja, dat sloeg ik wel eens over. Ik dacht dat wat ik deed, wel voldoende was. Zouden die hele kleine hoeveelheden vloeistof in die glazen buisjes echt iets voor mijn huid kunnen doen?

Claim

De ampullen bestrijden effectief de tekenen van huidveroudering en herstellen de (zon)beschadigde huid door actieve concentraties retinol, AHA en kaviaar. Je hoeft tijdens de kuur geen nachtcrème te gebruiken. De ampullen zijn ook geschikt voor mensen die grove poriën, een vette huid, zichtbare lijntjes of een grauwe huidskleur hebben.

De eerste 6 dagen gebruik je de retinol ampullen, vervolgens 3 dagen AHA en weer 3 dagen caviar. Daarna gebruik je weer 6 dagen retinol, 3 dagen AHA en 3 dagen caviar. Je moet de glazen ampullen breken en dan leeg schudden op je hand. Wees voorzichtig want voor je het weet kan een glaspunt toch je hand raken….

Retinol

Ook al ben ik nog niet zo oud, droogtelijntjes en lachrimpels heb ik toch al en na gebruik zie ik echt dat die minder zichtbaar zijn. Ik krijg de lichtgele vloeistof redelijk snel uit de ampul. De vloeistof ruikt neutraal. De vloeistof moet ik goed inmasseren anders blijft er een witte waas achter op mijn gezicht. Mijn huid voelt plakkerig aan na het aanbrengen, ik moet het echt tien minuten laten intrekken, anders wordt mijn kussensloop vies. Als ik ’s ochtends wakker word voelt mijn huid heerlijk zacht. Het lijkt net of er een soort laagje op mijn huid zit en mijn huid glimt.

AHA

Ik krijg de vloeistof erg lastig uit de ampul. Het ruikt een beetje zuur maar dat klopt wel, want het zijn fruitzuren. De vloeistof trekt sneller in mijn huid dan de retinol. Na het opbrengen voelt mijn huid prikkelend aan maar het is niet vervelend. Na 10 minuten is de vloeistof in mijn huid getrokken en voelt mijn huid zacht aan en het prikkelende gevoel is verdwenen. De volgende ochtend voelt mijn huid nog steeds zacht aan. Was dat maar altijd zo….

Caviar

Deze ampul klop je makkelijk leeg. De vloeistof is doorzichtig van kleur en ruikt iet wat muf. Mijn huid voelt warm aan als ik de vloeistof op mijn gezicht heb aangebracht. Het is een prettig gevoel. De vloeistof trekt redelijk snel in mijn huid. Mijn huid ziet er de volgende ochtend gezond uit. Geen vlekjes, droogheid en vale teint maar een gezonde blos.

Conclusie

Na 24 dagen voelt mijn huid echt als nieuw aan. Ik zie het ook en ik voel het: hij oogt frisser en voelt veel gladder aan. Dat krijg ik met alleen een crème niet voor elkaar. Je kunt deze keer 4x per jaar doen, en dat wil ik ook. Mijn huid is er echt van opgeknapt. Voor mij krijgt dit product een dikke 8. De kuur kost ca. 86 euro.

24 hour cream

Deze crème is ideaal omdat hij pigmentvorming vermindert en hyaluronzuur bevat om mijn huid optimaal te hydrateren.

Claim

De crème bevat hoogwaardige werkstoffen die alle tekenen van huidveroudering effectief bestrijdt. Tevens bestrijdt het de verharding en afbraak van het collageen door DPHP (botanisch aminozuur) wat in het product zit. Het moerbei extract zorgt voor een egale teint en preventie tegen pigmentvlekken. Het hyaluronzuur zorgt voor een optimaal vochtgehalte van de huid. Het product is geschikt voor alle huidtypen.

Conclusie

Na gebruik voelt mijn huid totaal niet trekkerig aan en dat gevoel houd ik de hele dag. Meestal moet ik mijn huid gedurende de dag weer opnieuw insmeren tegen het droge gevoel. Nu was dat niet meer nodig! Of mijn pigmentvlekken verminderen, betwijfel ik. Ik zie ze nog steeds zitten en een beetje zon in mijn gezicht en de sproeten komen tevoorschijn. Het product bevat SPF 8, dat is natuurlijk niet echt hoog. Ondanks de spf mag je hem ook ’s nachts gebruiken. Handig, als je budgettair niet zo ruim zit (50 ml kost ca. 72 euro) en toch een kwalitatief hoogwaardig product wilt gebruiken. Dus het cijfer 7,5 is het zeker waard.

Hydrating Mask

Dit hydraterende masker sluit perfect aan op mijn andere producten van Pascaud.

Claim

hydrating maskEen S.O.S. masker van de eerste orde: hydraterend, verfrissend en verkoelend. Het werkt binnen 10 minuten, een ideaal flash masker. Geschikt voor alle huidtypen en in het bijzonder voor de droge vochtarme huid, bij couperose, na een scrub, bij een vermoeide huid en als aftersun masker. Het hyaluronzuur zorgt voor een goede vochtbalans. Betaine zorgt voor het behoudt van vocht tussen de cellen in de matrix. jojoba olie hydrateert en verzorgt en squaleen hydrateert intensief en regenereert de huid.

Gebruik

Ik gebruik het masker lekker dik twee keer per week voordat ik ’s avonds een nachtcrème op doe. Het masker ruikt naar mint en geeft een tintelend fris gevoel. Het masker wordt direct door mijn huid opgezogen. Na 10 minuten zit er niets meer op mijn huid. Restant kun je met een tissue weghalen, of je laat het als een nachtmasker op je huid.

Conclusie

Het masker geeft echt een boost aan mijn huid. Het is binnen 10 minuten volledig opgenomen! Hoe dorstig kan je huid zijn. Mijn huid ziet er ook minder droog uit en voelt ook prettig aan. Ik kijk uit naar de zomer, om het als aftersun masker te gebruiken! Het fijne aan dit masker is dat het niet hard wordt, je het er niet per se af hoeft te halen en het mijn droge huid een oppepper geeft. De claim klopt volledig. Een welverdiende 8! Een tube van 75 ml kost ca. € 59,-.

Lees meer over alle geweldige Pascaud producten en behandelingen in het merkdossier op BeautyJournaal.

Ga naar de Pascaud website voor het shoppen van producten en adressen voor salonbehandelingen.

Lees ook