Bij Perine wordt alles op het hoogste niveau gedaan

08:28 - 05:05
luistertijd 08:28 - leestijd 05:05

tessa, judy en monique bij Instituut Perine

Mijdrecht, het is geen stad waar we dagelijks komen. Ook al niet omdat we allemaal met de trein reizen en Mijdrecht geen station heeft. Tot voor kort zouden we ook niet weten wat ons er naartoe zou moeten trekken. Maar nu wel!

Een wereld van beauty op een bedrijventerrein

Op zich is het geen plek die je meteen associeert met een van Nederlands topinstituten voor huidverzorging – een industrieterrein. Maar schijn bedriegt. Zodra we uit de taxi stappen staan we al voor een prachtige, strakke pui met een heel open entree. Ramen – die het instituut niet alleen volop in prettig licht laten baden, maar je ook meteen vanaf buiten laten zien, waar je binnen in onder gedompeld zal worden. Een wereld van beauty.

perine heerooms salon van het jaar 2013Winnares Salon van het Jaar 2013

Perine Heerooms, de eigenaresse van Instituut Perine won in 2013 de prestigieuze prijs Salon van het Jaar. Ik weet zelf, als jurylid van deze prijs en de prijs Schoonheidsspecialiste van het Jaar, hoe pittig het is om door de selectie heen te komen. Perine is een rasondernemer. Met heel veel oog voor kwaliteit. Kwaliteit in het geleverde product, aandacht voor de klant, aandacht en training van haar personeel, en van haar zelf. Perine laat zichzelf en haar medewerksters regelmatig coachen om optimaal te kunnen blijven presteren. Ze heeft zo’n professioneel protocol, daar zou zelfs menig medisch kliniek nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Perfecte bedrijfsvoering

Zo tot in de puntjes verzorgd als haar bedrijfsvoering is, zo perfect gestyled in haar instituut ook. perine fotoboekPerine heeft een Pascaud Experience Instituut en de huisstijl daarvan is alom aanwezig.  De kleuren, de accessoires. Alles is perfect afgestyled, nergens tref je een onvolkomenheid aan. Nu is dit pand ook nog gloednieuw, dus dat valt mooi samen.

Tijd voor onze verhalen!

 

Judy: ‘Ik kijk terug op een hele lekkere en professionele prettige behandeling’

judySamantha was de schoonheidsspecialiste die mij behandelde. Nadat ze mijn gezicht gereinigd had met de Pascaud Cleanser, op basis van Aloë Vera en met een heerlijke geur, en de SkinClean, een lotion die sterk naar alcohol ruikt, kreeg ik een huidanalyse. Ik dacht altijd dat ik een gevoelige huid had. Ik blijk echter een normale huid te hebben, maar wel een die snel reageert. Mijn T-zone is iets vetter.

Ze start de behandeling met een hoog geconcentreerde dosering retinol en retinyl palmitate aan, in een ampul. Dit stimuleert de enzymactiviteit, de collageensynthese en herstelt de UV-beschadigde huid. Het voelt lekker aan. Ze zou dit nog combineren met een ampul fruitzuur, maar omdat ik op vakantie ging, besluiten we dit achterwege  te laten.  In plaats daarvan krijg ik de salicylic  exfoliator , een diepreinigende scrubgel. Die voelde ik wel! Ze masseert de gel in, het reinigt de poriën diep en maakt de huid mooi glad.

de passage massage bij judy

Dan is het tijd voor de Passage Massage. Heerlijk, je huid wordt er zo stralend van. Diepe bindweefselmassages geven altijd mooie resultaten. Met speciale grepen masseert Samantha mijn huid. Het voelt alsof de huid steeds een stukje wordt opgetild en gerold. Ik vind de behandeling pijnloos in mijn gezicht. Bij mijn hals zijn deze grepen echter wel pijnlijker, dit komt doordat er veel lymfeklieren zitten.

Ze sluit de behandeling af met het Marmatrix masker. Een gevriesdroogd algenmasker dat de huid een extra oppepper geeft qua hydratatie en aanspanning. Ik vond het heel bijzonder. Het masker is gemaakt een een soort stof en wordt op mijn gezicht gelegd en nat gemaakt met speciale lotion op basis van kamille en planktonextract. Na afloop voelt mijn huid heerlijk gehydrateerd aan. Samantha sluit af met de Pascaud 24 hours crème  en ik krijg een spiegel aangereikt.

De massage heeft wat paarse vlekjes op mijn voorhoofd achtergelaten, wellicht door verklevingen. Mijn fronslijntje is weggemasseerd. Hoera! Na een paar dagen zijn de blauwe plekjes weg. Mijn huid voelt nog steeds fijn aan en ziet er stralend uit. Na 6 dagen belt Samantha op om te vragen hoe het gaat. Geweldig, zo’n aftercare.

Tessa: ‘Mijn huid straalt, ik krijg de volgende dag complimentjes!’

portret tessaDe ‘paarse’ loper ligt al voor ons uit. Wat een mooi instituut; de Beauty Award 2013 voor het beste beautysalon van Nederland heeft ze dan ook zeker verdiend. Het instituut is modern ingericht met wit en paars. Ik kijk mijn ogen uit!

Mijn schoonheidsspecialiste Eveline besluit dat ik de LED Chromo & infraroodtherapie zal krijgen.  Infraroodtherapie zorgt een verbeterde doorbloeding van de huid en geeft een collageenprikkel. Bij chromotherapie wordt gekozen uit rood, blauw of groen ledlicht om de huid te activeren dan wel te kalmeren. Voordat de behandeling start mag ik eerst een muziekje naar keuze uitzoeken en ik wordt lekker ingepakt op de behandelstoel. Dan krijg ik de professional Treatment aangebracht met Led Chromo en infrarood. Mijn huid is droog en vertoont pigmentschommelingen. ledtherapie bij tessa

Na de reiniging, wordt er retinol op mijn huid aangebracht in combinatie met het rode ledlicht, voor algehele celstimulatie. Dan krijg ik een enzympeeling, in combinatie met groen licht. Dit wordt afgesloten met een vitamineboost van A, C en E waarbij het rode licht weer wordt ingezet. In de laatste fase wordt afwisselend blauw en groen licht gebruikt in combinatie met de caviar cream. Het stimuleert het huideigen herstelmechanisme. In de crème zitten vochtbinders, maar ook vetten en mineralen voor een heerlijk huidgevoel.

Wat ben ik heerlijk in de watten gelegd! Mijn huid straalt en dat is ook de volgende dag nog te zien. Ik krijg complimentjes! Wat een aanrader, om dit eens in de zoveel tijd te doen.

Monique: ‘Ik ben verbaasd over het effect van de Pascaud Litelaser…’

monique voor spiegel 005Zoals ik al aan het begin van dit artikel schreef, was ik zeer onder de indruk van dit bedrijf en haar mensen. Ik werd persoonlijk behandeld door Perine en dat ging ook geheel volgens haar protocol, met een kennismakingsgesprek, een hapje en een drankje, afgestemd op de behandeling die ik zou krijgen, een huidanalyse en reiniging.

Ik kreeg de professional treatment, een revitaliserende gezichtsbehandeling. Dit bestond uit de stappen reiniging, retinolafgifte, een enzympeeling en daarna de bijzondere Pascaud Litelaser voor lifting en versteviging. Een behandeling waar je werkelijk niets van voelt, het is koud licht. De kop van kunststof glijdt moeiteloos over je huid.

Bij mij werd vooral de kaaklijn behandeld, jaja, het onderkinnetje, en dat voelt wel wat harder aan vanwege die kop. Als Perine niet gezellig zoveel verteld had tijdens de behandeling, zou ik toch echt in slaap gedommeld zijn. Ontspannend dus. Het licht stimuleert de celfuncties, maar ook de circulatie van weefselvocht. Zo kan het dus gebeuren dat niet alleen vochtophopingen zoals bij wallen aangepakt kunnen worden maar dat ook de huid aangespannen wordt. monique krijgt pascaud lite laser

Direct na de behandeling zag ik het effect al, mijn kaaklijn was strakker, de onderkin leek steviger en wat denk je? De volgende dag was dat nog zo! Kijk, dan word je natuurlijk nieuwsgierig en lonkt een kuurtje.

Nu weet ik dat Pascaud een opvolger heeft uitgebracht, de PascaudWave die dit allemaal nog net even een tandje harder aanpakt. Dus ik ga hier zeker een vervolg aangeven. En had ik in Mijdrecht gewoond: dan was Perine zeker mijn instituut geworden! Wat een mazzel hebben de dames die daar wonen, zouden ze zich ervan bewust zijn?

Bij Instituut Perine klopt alles: je gaat niet alleen met een goed bewerkte maar ook uitgeruste huid naar huis, ook je ego krijgt een opkikker, omdat je zo ontzettend professioneel verzorgd wordt. En zeg nou zelf, elke hardwerkende vrouw wil ego-strelend behandeld worden….

Toch, Tessa?

tessa straalt

 

Bekijk hier ook nog eens onze film uit 2010, toen ons testteam op verwenvisite ging bij Mardge Pascaud in België

Lees hier alles over Pascaud, de producten en behandelingen in dit dossier op BeautyJournaal.

Lees ook