Wat een sensuele geur, je waant je in een stijlvolle mannenclub

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

Tom Ford Tobacco Vanille
Maxim bezoekt een mannenclub met Tobacco en Vanille van Tom Ford

In tegenstelling tot de meeste mainstream geuren zijn de parfums uit de Tom Ford Private Blend collection gericht op parfumliefhebbers oftewel de ‘connaisseurs des parfums’. Inmiddels bestaat de collectie uit meerdere lijnen.

De akkoorden uit de Private Blend Collection laten je de schoonheid van een aantal parfumingrediënten ervaren. De geuren uit de Jardin Noir lijn zijn bijvoorbeeld opgebouwd rond het bedwelmende aroma van witte bloemen die in het donker van de nacht hun verborgen en verboden kanten tonen. Atelier d’Orient collection daartegenover neemt ons mee naar de exotische pracht van Azië.

Het yin en yang van Tobacco en Vanille

Nu wil ik het Tobacco Vanille parfum van Tom Ford met jullie bespreken. Het lijkt alsof twee tegenstellingen met elkaar worden verenigd: de zoete vrouwelijke geur van vanille met een donker mannelijk tabak aroma. Maar eigenlijk hebben ze veel meer met elkaar gemeen dan je in de eerste instantie zou denken. Want als je aan de vanilleboon ruikt, dan merk je duidelijk dat het ook donkere, houtige en droge nuancen van tabak bezit. Maar ook de geur van tabak verbergt zoete balsemachtige vanillenuancen. Ze passen bij elkaar als het bekende yin en yang symbool.

De geur van een stijlvolle mannenclub

Het parfum is geïnspireerd op de sfeer van de klassieke mannenclubs anno nu. Het introduceert zich met aromatische akkoorden en kruiden. Het hart laat de complexiteit van de tabaksakkoord zien, samengesteld uit de noten van tabak, tabaksblad, tabaksbloem en tonkaboon.

In de basis wordt dit thema ondersteund door vanille, hout, cacao en droog fruit. Ondanks dat Tom Ford inspiratie vond in de mannenclub is het een uniseks parfum, net als alle geuren trouwens van Tom Ford Private Blend.

Een gestileerde schaakfiguur uit een apothekersflesje

De geuren van de Private Blend collection zijn verpakt in een stevig doosje met een fijn geribbeld patroon. Gekleurd in donkerbruine tinten met een finishing touch van gouden accenten. Het bruine glas van het flesje verwijst naar de apothekersflesjes waarin de kostbare parfumingrediënten worden bewaard. De strakke vormen van het flesje zijn afgeleid van een gestileerde schaakfiguur. In zijn totaliteit komt het bij mij stijlvol en luxe over.

Een bedwelmende sexy noot van honing

Op mijn huid opent het parfum met de geur van oosterse lekkernijen. De warme kruiden van de top met veel kaneel en een snuifje van komijn vermengen zich met de zoete stroperige aroma van droog fruit en vanille in de basis.

De complexiteit van de tabaksgeur ervaar ik in al zijn pracht en glorie met nuancen van donker hout, een beetje droge stro, bedwelmende tabaksbloem en de balsemachtige zoetigheid van karamel. Vanille met haar romig zoet karakter verzacht de scherpe kanten van tabak.

En er gebeurt ook iets bijzonders in het gebied waar tabak en vanille elkaar raken. Daar in het midden ontstaat een ruwe wasachtige noot van honing die tegelijk bedwelmend zoet is maar ook een beetje wild, donker en dierlijk. Deze bijzonder sexy en verleidelijke honingnoot neemt het op mijn huid over van de andere ingrediënten, en pakt de hoofdrol.

MaximMaxim concludeert:

Tom Ford Tobacco Vanille is een mooie avondgeur voor een romantische date of een bezoek aan een nachtclub. De geur is meer geschikt voor de koude seizoenen, wanneer het als een verwarmende sjaal aanvoelt. Het is uniseks en bezit een mooie balans tussen de uitgesproken mannelijke en de vrouwelijke kanten.

De geur is aan de zware kant en houdt vrij lang aan. In mijn beleving zijn de geuren van Tom Ford goed aan te bevelen aan de liefhebbers van Serge Lutens. Zo zouden de aanbidders van Chergui ook op Tobacco Vanille kunnen vallen.

Tom Ford Tobacco Vanille shop je hier online.

Parfums van Tom Ford shop je ook online bij Parfumerie Marjo.

Lees ook