Uitstekende producten voor een vriendelijke prijs!

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

roc retinox correxion

RoC Retin-Ox Correxion

Jolanda schreef 3 jaar geleden al een review over de lijn die toen Retin Ox Rides Correction heette. Nu heet de lijn Retin-Ox Correxion, en is hij qua formulering vernieuwd.

Nieuwe formule

Sinds 2009 heeft RoC constant aan de retinolformuleringen gewerkt, en vanwege irritatiegevoeligheid gezocht naar de werkzaamheid van een lager percentage dat toch qua activiteit in de huid op sterkte kan blijven, zonder de bekende retinol-bijwerkingen zoals roodheid en branderigheid.

RoC heeft hiervoor een stof gevonden die dihydroxy methyl chromonel heet – een chromoon derivaat. Ook is er een peptide aan toegevoegd die ook bijdraagt aan de versterkte werking met het oog op herstructurering van de huid.

Luxe verpakking!

De verpakking ziet er schitterend uit. Luxe en chic. Goudkleurige doosjes met daarin tubes van parelmoerkleurig kunststof met gouden pompjes en  letter opdruk. Fijn in gebruik, goed doseerbaar en luchtdicht verpakt. Gelukkig geen potten!  Op deze manier blijft bijvoorbeeld de retinol in de producten stabiel en werkzaam.  De verpakking krijg alvast een 10 van mij!

Alle drie de producten bevatten het zeer werkzame retinol ( een vorm van vitamine A zuur), waarmee RoC bekend is geworden. Ze waren een van de eersten die dit in consumentenproducten verwerkten. Daarnaast zit er in alle drie ook hyaluronzuur – hetzelfde middel dat via injectables als filler in de huid wordt gebracht om de collageenaanmaak te bevorderen. Dit zijn in ieder geval ingrediënten met een bewezen  positieve werking in de huid . RoC is het enige drogisterijmerk met deze bekende werkzame stoffen werkt. Dus als je een anti-rimpel creme zoekt in het goedkopere segment ben je bij RoC aan het goede adres.

Smoothing anti –wrinkle moisturizer day, 40 ml

Deze egaliserendedag creme bestrijdt lijntjes en rimpels al na 1 week, zegt RoC.  “De snelwerkende formule combineert de 2 anti-verouderingstechnologiën die door dermatologen het meest erkend worden: Retinol en Hyaluronzuur.  De huidstructuur  wordt fijner en u krijgt weer een stralende teint”.  Volgens de verpakking zijn na 8 weken zelfs diepe rimpels minder zichtbaar ( klinisch onderzoek bij 43 vrouwen).

Geparfumeerd

De dagcrème is meer een ‘fluide’ die met een pompje uit de tube komt. Met 1 a 2 pompjes heb je genoeg voor gezicht en hals. Het is voelt heel zacht, vochtverzorgend en fijn aan en trekt snel in. Maar dan: een flinke parfumlucht!  Ik snap dat een geurtje fijn kan zijn, subtiel en fris geurend bijvoorbeeld, maar dit ruikt alsof je een parfum draagt! Geur is heel subjectief, alsof iedere vrouw dezelfde geur lekker vindt.. Bovendien geloof ik niet dat er nog zoveel vrouwen zijn die een (sterk) geparfumeerde crème wensen.  Het is inmiddels wel algemeen erkend en bekend dat parfum een ‘sensitizer’is, een stof dat je huid gevoeliger/allergisch maakt.

Naast retinol en hyaluronzuur zitten er nog meer werkzame stoffen als glycerine, sheaboter, vitamine E en vitamine C ,  peptiden en dimethicone in. Als conserveermiddel zowel phenoxyethanol, BHT als parabenen.  Parfum zit er als laatste ingrediënt in, het is vreemd dat het produc t dan toch zo sterk geurt.  Omdat dit een dagcrème is zou ik er wel elke dag een SPF van 25 of meer overheen gebruiken, anders heeft het gebruik  van de retinol geen enkele zin. Daglicht/zonschade is immers de grootste rimpelveroorzaker en retinol kan je roc retinox nighthuid gevoeliger maken voor de zon.

Smoothing anti- wrinkle cream night 40ml

Op de verpakking staat dezelfde tekst als op die van de dagcreme. Ook de ingrediënten zijn grotendeels gelijk, er zijn zo te zien alleen wat meer siliconen en moisturizers aan toegevoegd. Gelukkig geurt de nachtcreme niet zo sterk, zodat je gewoon een fijn en werkzaam product in handen hebt.  De substantie is hetzelfde als die van de dagverzorging, misschien een heel klein beetje dikker/voller en is even prettig in gebruik.

Intensive anti-wrinkle serum  30 ml

“Dit ultra geconcentreerd serum egaliseert diepe rimpels en geeft uw gelaat weer een jonge uitstraling, na 4 weken zijn zelfs diepe rimpels verminderd”.   Te gebruiken als 4 weken kuur of elke dag een dosering aanbrengen voor de dagcreme.  Het serum zit niet in een tube maar in een hardplastic- of is het glas?- flesje met een pompje, met dezelfde parelmoer kleur. Ook hier dezelfde ingrediënten als in de dag- en nachtcreme, alleen is de lijst met stoffen nog langer.  Ik zie als nieuwe toevoeging de anti-oxidant squalane.  De retinol, hyaluronzuur en peptide staan op gelijke hoogte in de lijst als de dag- en nachtcreme.  Ik kan dus niet beoordelen of de concentratie dan ook sterker is, zoals wordt beweerd.  Je betaalt meer voor minder product, dus dat is wel te hopen!  Helaas geurt het serum van alle producten het meest naar parfum.  Alsof het daarmee wil aantonen dat het extra luxe en dus werkzaam is?  Ik vind dat jammer.

Conclusie

harriet liggendNa 2 maanden gebruik met alle drie producten kan ik niet zeggen dat rimpels minder diep zijn. Mijn huid ziet er wel goed uit.  Fris, verzorgd, gevoed. De schoonheidsspecialiste waar ik voor een testbehandeling langs ga is zeer te spreken over mijn huid.  Dat kan natuurlijk ook komen door de verzorging die ik al gebruikte, maar het geeft wel aan dat de Correxion lijn absoluut positief werkzaam is.

De nachtcrème is wat mij betreft het beste. Het minst geurend , het fijnste huidgevoel en retinol kun je het beste ’s nachts gebruiken in verband met de zon.  Zoek je een goed retinol /hyaluronzuur/peptide product voor niet al te veel geld, kan ik je deze producten van harte aanbevelen !

SHOP de RoC Retinox Correxion producten hier online met korting.

Lees ook