Hoe bevalt deze retinol crème voor de droge huid?

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

RoC Retin Ox Rides CorrexionRoC Retin Ox

‘De winter, onregelmatige diensten en iedere dag een warm bad is niet zo goed voor de huid. Ik weet dat ik voor de Kerst nog lekker had ingekocht in Amsterdam, onder andere make-up van MAC. Ik was volledig opgetut bij de counter in de Bijenkorf en ging met een goed gevulde thuis naar huis. In diezelfde periode had ik Paula’s Choice ontdekt en daarvoor heb ik ook mijn creditcard laten wapperen. Kortom: mijn eindejaarsuitkering was goed besteed. Wellicht ook handig om te weten: ik ben al jaren een Lancôme-gebruikster, maar ik merkte de laatste tijd dat ik steeds moeilijker in de series ‘paste’. Te oud voor alleen maar hydratatie en nog te jong voor de vollere crèmes. Maar na een tijdje ‘zuren’ van Paula Begoun gebruikt te hebben, merkte ik dat het ook niet was, mijn huid werd er alleen maar droger van, en samen met de vers gekochte foundations van MAC hingen de afgelopen tijd ineens de vellen aan mijn kin. De test van deze nieuwe ROC crème kwam als geroepen want ik wist niet meer wat ik moest smeren!

Deze crème is de nieuwste aanwinst in de antirimpelverzorging van RoC. Stimulatie van celvernieuwing en van collageen en elastine wordt op drie manieren aangepakt: met retinol, hyaluronzuur en een biopeptide. RoC belooft mij dat mijn gezicht in ongeveer acht weken zachter, voller en stralender wordt. Dat week na week mijn rimpels, zelfs diepe rimpels, verminderen. Nu heb ik niet echt diepe rimpels maar ik zie wel dat mijn gezichtshuid ouder wordt. Af en toe flets, droog, trekkerig en lijntjes overal, zichtbaar in de 10x vergrotende spiegel.

Bij het eerste gebruik viel me de aangename geur op en de dunne structuur van de crème. Het zit tussen een milk en een crème in en smeert daarom makkelijk en betrekkelijk zuinig.   De tube heeft een pompje en ik kon precies doseren welke hoeveelheid ik nodig had. Na acht weken zit er nog veel in de tube. Het pompsysteem zit muurvast en de tube trekt vacuüm, dus ook nog hygiënisch in het gebruik. Ik ben wel benieuwd of de tube helemaal opgemaakt kan worden.

Trouw heb ik deze crème acht weken gebruikt, samen met mijn Lancôme producten. Snel knapte mijn huid op, het werd gladder en mijn ontvellingen verdwenen. Ik ontdekte dat mijn foundation (inmiddels een ander merk) beter op mijn huid zat. Het bleef egaler zitten en hoopte niet meer op rond mijn schrale plekken. Ik zag dus dat mijn huid ontspande, en ik dus ook. Alleen rond mijn kin bleef nog een hardnekkige schrale plek die zelfs verkleurde. Maar die is nog wel weg te werken met foundation. Ook een paar extra bezoekjes aan mijn schoonheidsspecialiste, waar het accent lag op het kalmeren van de huid, gaf verbetering.’

‘Ik merkte dat mijn huid zachter werd en fijne lijntjes minder zichtbaar werden. Mijn huid werd er letterlijk stralender van.’

Jolanda concludeert:

‘RoC blijft in mijn kastje staan want ik ben erg benieuwd hoe deze crème zich gedraagt in de zomer. De crème is voor mij in de winter waarschijnlijk net iets te dun maar als het warmer wordt is het wellicht precies goed. Wel in combinatie met een aparte SPF, want dat ontbreekt in deze dagcrème, jammer!

Het is een lichte structuur die makkelijk uitsmeert en een lekkere milde geur heeft. Voor de extreme droge huid is de textuur misschien net iets te licht. Maar ik merkte dat mijn huid zachter werd en fijne lijntjes minder zichtbaar werden. Mijn huid werd er letterlijk stralender van. De verpakking is enorm hygiënisch in gebruik.

 

Lees ook