BeautyJournaal’s Shop Redactie favorieten
Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation
Ik ben verslaafd aan nagellak. Voor mijn verjaardag, Kerst en Sinterklaas vraag ik lakjes in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast weersta ik zo’n mooi rek met lakjes niet. Ik moet gewoon wat kopen.
Inmiddels heb ik een mand vol met meer dan vijftig lakjes, van goedkoop tot duur. Je ziet mij niet zonder een nagellak de deur uit gaan. En als je zoveel je nagels lakt, moet je ook voorzien zijn van goede nagellakremovers.
Removers die in een handomdraai je nagels schoonmaken, het liefst je nagels nog een beetje verzorgen en er voor zorgen dat ze niet geel worden. Want geel worden, is een van de grootste nadelen van het lakken van je nagels.
Nu zijn daar allemaal trucjes voor.
- Gebruik ten alle tijden een basecoat voordat je nagellak opdoet
- Een whitening badje met een speciaal product van bijvoorbeeld Koh of Herome
- Een badje met citroensap.
- Maar er zijn ook nagellakremovers die het geel worden tegengaan.
Voor BeautyJournaal mag ik vier nagellakremovers testen die elk in een andere prijsklasse vallen.
Waar let ik op:
- Is het makkelijk in gebruik?
- Verwijdert het de nagellak goed?
- Heeft de nagellakremover verzorgende bestanddelen?
- Gaat het vergeelde nagels tegen?
- Prijs-kwaliteit verhouding.
Hierbij houd ik rekening met de volgende learning die ik op het BeautyJournaal tegen kwam:
‘Schade aan de nagel wordt veroorzaakt door veelvuldig gebruik te maken van een verkeerde nagellakremover; bijvoorbeeld één die aceton bevat. Hiermee worden bepaalde vetachtige stoffen uit de nagelplaat verwijderd die ervoor zorgen dat de vochtbalans in de nagelplaat gehandhaafd blijft. Het gevolg is dan dat de nagel uitdroogt, bros en dof wordt en daardoor ook zijn samenhang verliest.”
Jarenlang gebruikten we juist aceton om onze nagels schoon te maken. Waarom? Omdat het een uiterst effectief oplosmiddel is. Het wordt zelfs gebruikt in laboratoria om schaaltjes, flesjes etc om het glaswerk makkelijker te laten drogen. Na het wassen worden petrischaaltjes gedompeld in aceton om daarna in de lucht te laten drogen.
Maar goed, naast het oplossen, schijnt aceton dus minder goed te zijn voor de nagels. Ik ga hier dus ook rekening mee houden in mijn review.
Bij deze de lijst met testproducten van goedkoop naar duur..
1. Hema Nail Polish remover pads
Gemakkelijke pads die al gedrenkt zijn in nagellakremover. Geen gerotzooi met losse watjes dus. De Nail polish remover pads zijn aceton vrij.
Ze hebben een prettige frisse cosmetische geur. Ze worden aangeboden in een standaard pot, die makkelijk open gaat. Nu is het wel even een kleine uitdaging om een pad van de stapel af te halen. Geen probleem als je je nagels schoon moet maken, want de lak moet er toch af. Maar als je een pad wil gebruiken om je keurig gelakte nagels bij te werken is het onhandig. Je kunt praktisch weer opnieuw beginnen.
Gebruik: Score: ±
Met een aantal vegen over je nagels verdwijnt de lak gemakkelijk. Omdat het een vrij dun padje is, kun je makkelijk bij de nagelriemen de lak verwijderen.
Helaas is de pad erg gedrenkt in remover waardoor er veel nagellakremover op je handen terecht komt. Na twee nagels gedaan te hebben, laat hij net zoveel nagellak in verdunde vorm achter als je eraf gehaald hebt. De pad neemt simpelweg geen nagellak meer op.
Kortom, je hebt eigenlijk elke drie nagels wel een padje nodig. Resulterend in gemiddeld drie pads per keer nagels schoonmaken. Wat me verbaast is overigens de lichte vettige glans die overblijft na het nagels schoonmaken. Meestal ziet de nagel er direct droog uit, na het verwijderen van de nagellak. Niet bij deze dus.
Verwijdert het nagellak goed? Score: +
De nagellakremover werkt vrij goed. Je hebt maar een paar vegen nodig en je kunt gemakkelijk in de kleine hoekjes komen.
Verzorgende bestanddelen: Score: ±
- Het hoofdbestanddeel is Propylene Carbonate, een relatief mild oplosmiddel.
- Verder bevat het Propylene glycol: een vochtbinder en oplosmiddel.
- Ook bevat het Chamomilla Recutita Flower extract.
Kortom het bevat niet het voor de nagels slechte aceton, maar mildere oplosmiddelen.
Gaat het vergeelde nagels tegen? Score: ±
Er zijn geen specifieke claims te vinden. Ik heb de nagellakremover nu al een paar keer gebruikt. De ene keer laat het wel een gele waas achter op de nagel. De andere keer minder.
Prijs-kwaliteit verhouding Score: –
Het is een goedkope nagellakremover, maar je hebt wel drie pads per keer nodig. Gemiddeld genomen kun je dus acht keer doen met de nagellakremoverpads. Om eerlijk te zijn vind ik het dus niet echt voordelig omdat je er maar zo weinig keren je nagels mee kan schoonmaken.
SHOP de HEMA nagellakremover pads hier online.
2. Hema Nail polish remover Dip & Clean
Een felroze pot met spons, waar je slechts je vinger in hoeft te steken en voorzichtig je vinger heen en weer moet bewegen. Geen extra watjes nodig.
Is het makkelijk in gebruik? Score: +-
Een kind kan de was doen. Je steekt je vinger in de pot en beweegt het drie seconden heen en weer. Daarbij gaat je nagel, langs een grove zachte spons. En hopla alle nagellak is verdwenen.
Helaas heeft het in eerste instantie een vrij penetrante geur, welke gelukkig wel snel verdwijnt en verandert in een prettige cosmetische geur. Ik heb op een gegeven moment diepblauwe nagellak verwijdert met de pot. Dan blijkt de Dip & Clean toch minder geschikt, omdat het blauw achterblijft in de pot en op je handen…
Ik denk dat je de Dip & Clean voor lichte nagellakjes moet gebruiken, om dit te voorkomen. De Nail polish remover Dip & Clean is niet geschikt om nagels bij te werken. Het is allen voor het grove schoonmaakwerk geschikt. Het is dus heel makkelijk in gebruik, maar niet geschikt om heftige lakjes te verwijderen.
Verwijdert het de nagellak goed? Score: ++
Je nagels zijn in een handomdraai schoon, ook in de randjes bij de nagelriemen.
Heeft de nagellakremover verzorgende bestanddelen? Score: –
Deze nagellakremover bevat dus wel aceton en alcohol en droogt dus je nagels uit. Je ervaart dit ook aan je vinger. Deze voelt droog aan wanneer hij is opgedroogd. Wel zit er Ricinus Communis Oil in, oftewel castor oil plant, waar de castor wonderolie van gemaakt wordt. Maar eerlijk gezegd is deze super snelle nagellakremover niet echt verzorgend.
Gaat het vergeelde nagels tegen? Score: ±
Niet echt. Net als bij de remover pads, blijven de nagels de ene keer hartstikke geel, de andere keer niet.
Prijs-kwaliteit verhouding Score: +
Ik heb in tijden niet zo’n effectieve nagellakremover gevonden. En dat voor een zeer schappelijke prijs. Wel besteed ik meer aandacht aan nagelverzorging omdat hij wel uitdroogt. En onder de streep ben ik dan dus niet echt goedkoop uit. Maar het gemak is voor mij wel doorslaggevend .
SHOP Hema dip en clean nagellak remover hier online.
3. L’Oreal Le Manicure Remover
Deze reguliere nagellakremover (dat wil zeggen remover aan te brengen met een watje) komt uit de Le Manicure lijn van L’Oréal. Marte testte voor BeautyJournaal de lakjes, hardners etc. al van dit relatief nieuwe merk binnen nagelverzorging.
Is het makkelijk in gebruik? Score: ++
De fles heeft een bijzondere opening op de fles, waarmee je heel gemakkelijk kunt doseren. Dat betekent nooit meer teveel of te weinig nagellakremover op je watje. Simpelweg het watje op de fles duwen en het flesje kantelen. Precies genoeg in een keer voor op je watje.
De nagellakremover heeft een penetrante aceton geur (aceton is het hoofdbestanddeel). Ik vind dat echt niet prettig. Maar aceton zorgt er wel voor dat je nagellak snel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Twee keer deppen en het is weg.
Verwijdert het de nagellak goed? Score: ±
Zoals hierboven genoemd: de nagellak verdwijnt super snel. Maar ik moet echt mijn best doen om het uit mijn nagelriemen weg te halen. Er blijven puntjes nagellak zichtbaar in de randjes . Het dikke watje helpt niet echt. Maar watjes zijn altijd zo dik en een tissue is niet stevig genoeg.
Heeft de nagellakremover verzorgende bestanddelen? Score: +-
Het hoofdbestanddeel is aceton. In principe zou dat de nagel moeten uitdrogen. Echter L’Oreal claimt dat het de nagels zacht en flexibel maakt. Welke ingrediënten zouden dan daar voor moeten zorgen?
Als vierde ingrediënt kom ik Propylene Glycol tegen. Een ingrediënt dat bekend staat als vochtbinder, maar ook bestaat er veel discussie over dit ingrediënt, zie dit artikel op BeautyJournaal.
Verder vind ik ongeveer onderaan de INCI: Dimethicone, een silicone die een zacht en glad gevoel geeft en eigenlijk je nagel afsluit. Kortom: als ik kort door de bocht ben, zie ik niet echt verzorgende bestanddelen, maar juist bestanddelen die ervoor zorgen dat je dat gevoel hebt dat het vocht in je nagels blijft.
Gaat het vergeelde nagels tegen? Score: +-
Deze nagellak heeft niet als claim dat het vergeelde nagels tegengaat, maar heeft wel als effect dat de nagels minder vergeeld zijn. Om nou te zeggen dat het witte nagels oplevert? Niet echt. Maar het is wel een van de betere onder de geteste nagellakremovers.
Prijs-kwaliteit verhouding Score: +
De nagellakremover is niet duur en vrij zuinig in gebruik. Je hebt slechts een paar druppels nodig en maar twee watjes voor twee handen. Je kunt er dus wel even mee door. Uiteindelijk vind ik het ook een effectieve nagellakremover en dus een good buy voor de prijs die je er voor neerlegt.
SHOP L’Oreal Paris nagellak remover hier online.
Deze reguliere nagellakremover (dat wil zeggen remover aan te brengen met een watje) is de duurste die ik test. Het is ook de enige die claimt verzorgende bestanddelen te hebben. Het komt, zoals we van Dior gewend zijn, in een mooie flacon.
Is het makkelijk in gebruik?
De glazen fles heeft een normale, maar kleine opening. Je moet er meerdere keren met een watje op de fles omdraaien om genoeg remover op je watje te krijgen. Het is acetonvrij, maar ruikt wel naar aceton.
Verwijdert het de nagellak goed?
De nagellak is een mum van tijd van je nagels af. Ook de randjes zijn vrij makkelijk schoon te krijgen. Je hebt eigenlijk een watje per hand nodig, maar dan zijn al je nagels wel schoon.
Heeft de nagellakremover verzorgende bestanddelen? Score: ++
Jazeker. Deze nagellakremover bevat abrikozenolie. Het hoofdingrediënt is gebruikt in de beroemde abricot crème voor nagels die al sinds 1963 op de markt is. Deze crème heeft een voedend en herstellend vermogen die de weerstand van de nagels verhoogt en de nagelgroei stimuleert. De Prunus Armeniaca (apricot) Kernel Oil staat vrij hoog in de INCI-lijst en heeft een verzachtende werking. Iets wat ik ook ervaar als ik het gebruik.
Gaat het vergeelde nagels tegen? Score: +
De nagellakremover gaat zeker enigszins gele nagels tegen. Verwacht er geen wonderen van als je ernstig vergeelde nagels hebt. Maar als je recentelijk een whitener hebt gebruikt of je nagels gebleekt hebt met citroensap, blijven je nagels langer wit met deze nagellakremover.
Prijs-kwaliteit verhouding Score: –
Pijnlijk puntje bij deze nagellakremover: het is niet goedkoop. Het is veruit de duurste van de geteste nagellakremovers, maar heeft ook veruit de meeste verzorgende bestanddelen. Ik weet niet of ik dit bedrag zal uitgeven aan een nagellakremover.
Hij is op zich best zuinig in gebruik, dus daar ligt het niet aan. Maar of ik de mentale grens over ga van €10 bij een aankoop weet ik niet. Dan zou ik denk ik eerder geld uitgeven aan nagelversterkende of nagelverzorgende producten zoals bijvoorbeeld de nagelverzorgende Abricot crème van Dior.
SHOP Dior Abricot nagellak remover hier online.
Als ik na een aantal weken testen nog eens kritisch terugkijk naar de bevindingen, heb ik toch het gevoel dat ik voor de L’Oréal Le Manicure remover zou gaan.
De snelheid en effectiviteit van de Dip & Clean van de Hema is prettig, maar ik vind het een nadeel dat je eigenlijk alleen lichte nagellakjes kan verwijderen. De Dior is te duur. Boven de €10 is voor mij toch een soort van ‘no-go’. De Hema pads zijn te nat en uiteindelijk toch niet zuinig in gebruik.
Meer weten over dit onderwerp?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
17 reacties
Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat de favoriete remover van Gerti is, eveneens grootverbruikster van nagellak;-)
Fijn om deze test te lezen, ik moet bekennen dat ik altijd de meest goedkope nailremover koop. Ik heb zoiets het moet er even snel af en wat je daarna smeert of er op de nagels aanbrengt dat is belangrijker. Maar het schiet inderdaad niet op als de nagel eerst mishandelt. Wat ik wel altijd doe is mn handen wassen nadat ik remover gebruikt heb. Zodat alles er af is. Daarna vet ik de nagels in met….uiercreme…..desalniettemin doe ik iets fout, want mijn nagels willen niet groeien en breken en schilferen snel. Misschien moet ik anders vijlen, ik vijl heen en weer. Allemaal gewoonte
Dat bedoel ik….
Nevertheless, het was voorspelt dat shellac niet op alle vingers even goed zou houden vanwege de chip conditie van sommige nagels,
Ik dacht dat dat achterhaald was Monique, dat je water moet drinken voor een vochtarme huid.
ik smeer elke avond mijn handen in en dus ook mijn nagels. dus tsja…droge nagels? klinkt mij in een beetje in de oren als je moet veel water drinken, je drinkt te weinig water en daarom heb je een vochtarme huid. maarja…de waarheid zal in het midden liggen. ik heb overigens shellac op mijn nagels sinds vrijdag en na drie dagen is de eerste chip er al af. ik ben gewoon niet voorzicht genoeg, denk ik.
Fijne , grondige en heldere test Sabien!
Nou dames wat leuk die discussie over de verzorging van droge nagels. Ik smeer regelmatig mijn handen in met handencreme. Heel af en toe gebruik ik een nagelolie en een nailrepair lak van L’Oréal. Voor mij weinig splijten alleen dat geel:-s. Mary ik gebruik af en toe zo’n vijl. Maar to be honest laat ik dat liever doen bij de manicure. Ben er niet handig mee.
ik ga die solar oil eens googelen! die Sally Hansen heb ik ook. Dan moet het goedkomen! ik heb die lemony flutter van Lush. ook fijn.
Ik heb datzelfde met de nagelriemen Mary. En als ze droog zijn ga ik er aan plukken. Jakkes :|. Maar dit artikel stimuleerde me weer om gisteravond goed te smeren, eerst olie (solar oil vna CND) en daarover een balsem van Sally Hansen.
Gerti,
dank voor je snelle reactie. Ik gebruik die vijl ook spaarzaam maar af en toe zijn nagels beetje ribbelig en dan gebruik ik ook een ridge-filler vóór het lakken als basis en gladmaker. Mijn nagelriemen mooi houden vind ik nog lastiger. Heb al van alles geprobeerd. Echt dagelijks vettig houden is het beste, denk ik.
Mary, ik gebruik zo’n vijl zo min mogelijk. Alleen als mijn nagels gespleten zijn, maak ik ze wat gladder. Ik heb het gevoel dat ze sneller splijten als ik te veel ‘buf’.
Discipline is altijd een dingetje. Ik heb een potje van Lush naast bed staan voor mijn nagelriemen (bij mij altijd weer scheurtjes, dan er aan peuteren etc) maar zoals Gerti zegt, je houdt dat soort dingen een paar weken vol en dan komt de klad er in. Handen insmeren voor het naar bed gaan: wordt mijn e-reader weer glibberig, haha. Dus ik heb het ideale regiem ook nog niet gevonden. En mijn ervaring met de pads van de Hema is exact als door Sabine beschreven.
Gebruiken jullie ook zo’n 4 fasen vijl om ze af en toe iets af te “slijpen” en daarna met de bufferkant hoogglanzend te maken???
Nagellak beschermt je nagels misschien ook wel. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik een slecht smeerder ben. Heb veel tubes handcrème maar gebruik ze zelden. Houd niet van plakhanden. Voor ik naar bed ga, wil ik mijn nagels nog wel een oliën. Dat houd ik dan een paar weken vol en dan haak ik weer af. Als ik ze lak, verzorg ik mijn handen beter. Wellicht dat het daar door komt dat ze nu droger zijn. Kortom, ik moet weer gaan lakken 🙂
Ik kreeg van de week een ‘standje’ van een nailspecialiste dat mijn nagels te droog zijn waardoor ze splijten vooral duim en wijsvinger en dat ik ze moet gaan olien.
Gerti wat bijzonder dat jouw nagels juist droger worden als je ze niet lakt? Meestal verwacht je het tegenovergestelde he
Van alle nagellakremovers die ik geprobeerd heb, vooral Etos en Kruidvat, vind ik deze de beste. Ik gebruik altijd acetonvrij. Trind maakt goed schoon en droogt mijn nagels het minste uit. Hoewel ik er op dit moment weinig over kan zeggen. Loop al een tijd met ongelakte nagels. Ja, ik! Heeft mijn nagels geen goed gedaan. Droger dan ooit, helaas. Vanavond vertroetelbadje en een mooi kleurtje.
Ha Gerti
Hoe vind je de Trind remover? Is die aan te raden?
Leuke test Sabine. Ik gebruik nu al een tijd de remover van Trind. Die is ook niet zo agressief. Pads vind ik handig om mee te nemen op vakantie. In verhouding inderdaad duur.
En vergeling ga je nooit helemaal tegen. Het schijnt dat fomaldehyde, wat je wel eens in nagelverharders tegenkomt, je nagels ook geel maken. Gewoon blijven lakken 😉