En creëerde zo haar eigen privé spa!

06:56 - 04:09
luistertijd 06:56 - leestijd 04:09

1.La_Manicure_Miracle_Repair_7

La Manicure van L’Oréal Paris

Wow, dat was het eerste woord wat ik kon uitbrengen nadat ik mijn testpakket open maakte met de L’Oréal producten: La Manicure! Het doosje zat vol met acht kleine in doosjes verpakte flesjes en een mini-pennetje zo leek het wel. Een duidelijk informatieboekje zat er ook nog eens bij. Het viel me gelijk al op hoe professioneel dit eruit zag. Het merk is weliswaar verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten en drogisterijen, maar het ziet er enorm luxe uit. Alsof je thuis zo je privé spa kunt beginnen!

Ieder product – de complete basis, de 2-in-1 serum base-coats, mooi maker, de 3 topcoats en de french manicure liner – heb ik ruim de tijd gegeven om te testen, omdat ik vond dat het nodig was. Je kunt immers niet binnen één week drie verschillende base coats testen en dan ook nog resultaten verwachten.

1. Miracle Repair 7 serum (de complete basis)

Claims:

Voorkomt breken, splijten, scheuren, geribbeld oppervlak en vergeling. Stimuleert een natuurlijke nagelgroei en gevoede nagels.

De test:

Ik heb het zeven dagen gebruikt en vind inderdaad dat mijn nagels gladder ogen, minder snel breken/splijten/scheuren zonder dat ze enorm hard aanvoelen. Eerlijk gezegd kan ik niet zeggen dat de groei van m’n nagels door dit product wordt gestimuleerd, maar doordat ze minder snel breken, oogt het natuurlijk als een snellere groei. Je kunt dit product als basis gebruiken onder een kleurtje of als alleenstaand product. Ik heb het zonder een kleurtje gebruikt, gewoon als natuurlijk ogend lakje. Er zit geen overdreven hoogglans aan. Het flesje bevat 5ml en kost € 8,99.

2. 3 verschillende 2-in-1 serum base-coats

De claims:

  1. Diamond Force – voor zwakke, zachte nagels. Bevat Calcium XT om de nagels sterker te maken.
  2. Omega Grow – voor kwetsbare, broze nagels. Bevat omega vetzuren complex, voor extra voeding en bescherming.
  3. Crystal White – voor vergeelde doffe nagels. Bevat antioxidanten vitamine C en E, om de nagels te verhelderen.

2

Deze zogenaamde 2-in-1 serums hebben een tweevoudige werking. Ten eerste zegt de naam al iets over het product en ten tweede zit er epoxyhars in voor extra bescherming en versterking. Een essentieel ingrediënt dat direct en op de lange termijn de nagel versterkt.

De test

Ik heb elke base-coat gedurende één week afzonderlijk getest. Voordat ik Crystal White testte, gebruikte ik expres een rode crème nagellak om wat gelige nagels uit te lokken. Zowel Diamond Force als Omega Grow hadden voor mij baat; ik merkte dat ik sterkere nagels kreeg. Hoewel mijn eigen nagelconditie meer naar zachte nagels neigt en ik zelf minder zou hebben aan Omega Grow, had ik wel het idee dat het een meerwaarde voor me had. Ondanks de pogingen om m’n nagels even wat geliger eruit te laten zien, merkte ik niet dat dat weer verholpen werd door Crystal White. Wel werd de dofheid minder en zagen m’n nagels er gezonder uit, maar ik kan niet zeggen dat dit nu een perfecte whitener is. Het idee om steeds m’n nagel wat te polijsten alvorens de lak aan te brengen, gaat mij ook een beetje ver omdat je dan ook al een groot gedeelte gelig oppervlak wegneemt. Alle flesjes bevatten 5ml en kosten € 7,99 per stuk.

3. 3 verschillende top-coats.

  1. Shinissime Gel – deze top-coat geeft een beetje een UV-gel finish aan je nagel. Geeft een ultra glanzend effect, beschermt de langdurigheid van de kleur die eronder is aangebracht.
  2. 2-in-1 protect – zowel base- als top-coat, eenvoudig aan te brengen. Beschermt de kleur die eronder is aangebracht tegen bladderen en vervagen.
  3. Fast Dry – sneldrogende top-coat. Glanst onmiddellijk en beschermt de kleur die eronder is aangebracht.

8

De test:

Alle drie deze top-coats doen wat ze claimen: ze beschermen de kleur die eronder is aangebracht. Het viel me op dat inderdaad de nagellak langer bleef zitten zonder te chippen of te vervagen. Shinissime Gel geeft inderdaad een wat dikker laagje zodat het lijkt alsof je een manicure hebt laten doen. Het oogt mij wel een beetje chique, zeker voor een potje wat je zo koopt bij een drogisterij. Fast Dry doet niet helemaal wat ie claimt; “….een record tijd” staat er op de verpakking. Het droogt wel wat sneller dan de andere, maar niet in een record tijd helaas. Alle flesjes bevatten 5ml en kosten € 7,99 per stuk.

64. La Manicure, BB Perfect

De claim:

Perfect uitziende nagels die er natuurlijk uitzien; maakt glad, egaliseert, revitaliseert, versterkt en beschermt. Pastel formule verrijkt met pro-keratine geeft de nagels een natuurlijke gezonde glans.

Ik was nogal terughoudend over het feit dat er ook al een BB nagellak op de markt gebracht was. Ik moest er eigenlijk een beetje om giechelen. Gelukkig kreeg ik de kans het product te testen en ik kan niet anders zeggen dat ik het helemaal geweldig vind. Ik heb het gebruikt in combinatie met de French Manicure liner en inderdaad: je nagels zien er mooi natuurlijk uit. Het lijkt wel alsof er een mooi makend waasje over je nagel is aangebracht die het geheel versterkt en egaliseert. Je zou kunnen zeggen ‘waarom kies je niet voor een pasteltintje a la french manicure van merk “X”’. Ik moet weer zeggen: dit oogt veel chiquer. Het ziet er erg professioneel uit, producten zijn makkelijk in gebruik en gedurende een week zien je handen er mooi verzorgd uit. Flesje bevat 5ml en kost € 7,99.

95. French Manicure liner

De claim:

Nauwkeurige applicatie voor een perfecte finish.

De test:

Het ziet eruit als een mini pen of eyeliner, maar het is te gebruiken om een perfect uitziende french manicure te creëren. Het is erg eenvoudig in gebruik. Eerst even schudden voor gebruik, de eerste paar keren heb ik het eerst op een papiertje getest, maar het product laat zich makkelijk op de nagel aanbrengen. Geen gedoe meer met plakrandjes of zelfs overtollig product weg te wegen. Kost € 7,99.

Op de foto hieronder zie je: 1 laagje 2-in-1 protect base-/top-coat, 2 laagjes BB Perfect, French Manicure Liner, 1 laagje Fast dry.

marte2

Direct na aanbrengen is de foto genomen, de kleine hoeveelheden witte liner op m’n huid waren zelfs weg te wassen met water en zeep, maar even aanstippen met een in remover gedrenkt wattenstaafje kan natuurlijk altijd. Eventueel heeft L’Oréal ook een Manicure Corrector pen in het assortiment.

Lees ook