Goede prijs-kwaliteit verhouding

02:43 - 01:37
luistertijd 02:43 - leestijd 01:37

embryolisseEmbryolisse Lait crème concentré

Wij Hollanders hebben het blauwe blik Nivea crème als all time favorite, de Fransen hebben hiervoor de tube Embryolisse crème concentré. Dat klinkt net wat eleganter, en de crème zelf is dat ook. Ooit samengesteld door een dermatoloog in een Frans ziekenhuis in 1950 heeft de crème sindsdien een cultstatus gekregen. Make-upartists en modellen lopen er mee weg, en de consumenten die het kennen dus ook – in steeds grotere getale.

Vanwaar dat succes? Als je de naam vrij vertaald krijg je ‘zo glad als een babyhuidje’ – en dat is precies het effect van deze crème. Het merk zegt zelf het volgende “voorziet de huid van essentiële vetzuren, voedingsstoffen en verzadiging van vocht, herstelt de huidbarrière en versnelt de celvernieuwing, met als resultaat een zachte, gladde en opgevulde huid; zelfs de meest droge en gevoelige huid voelt heerlijk aan”. Verder staat Embryolisse voor zeer milde producten, om allergische reacties en irritaties te vermijden. Hoewel dit niet voor de toevoeging van parfum geldt.

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zit het product ook boordevol emollients, allerlei stoffen om vocht vast te houden en vetstoffen toe te voegen. De belangrijksten daarvan zijn bijenwas, karité boter, aloë vera en soja eiwitten. Zoals gezegd zit er wel parfum in. De crème ruikt overigens uiterst subtiel, fris neutraal.

De crème is ook multifunctioneel. Hij is ook te gebruiken als cleanser, masker, scheercrème, babycreme en blijkt erg goed te werken als primer. Volgens visagisten maakt het je huid prachtig en blijft make-up goed zitten.

De crème zit in een aluminium tube van 75ml, wit met blauwe opdruk, verglijkbaar qua uitstraling met merken als Vichy, Roc, Avène etc. maar door de gekrulde letters met net iets meer Frans cachet.

‘Het doet precies wat het moet doen, het voelt heerlijk aan, de hele dag door: zacht, gevoed en glad.’

Harriet concludeert:

Ik ben verkocht! Het doet precies wat het moet doen, het voelt heerlijk aan, de hele dag door: zacht, gevoed en glad. En multifuncitoneel! De consistentie is precies goed, niet te stevig, niet te vloeibaar. En voor een goede prijs, ook belangrijk

In de zon moet er zeker een SPF overheen en als je een vette huid hebt kunnen sommigen er pukkeltjes van krijgen – lees ik uit sommige reacties op internet, maar dan kun je de fluïde versie gebruiken, waarbij dat probleem niet voorkomt. Embryolisse kun je online bestellen.

Lees ook