Verhelderend effect, vermindert donkere vlekjes en verdoezelt rimpels..

04:11 - 02:30
luistertijd 04:11 - leestijd 02:30

Paulas Choice Skin Brightening Treatment
pcSinds ik Paula’s Choice heb ontdekt, ben ik fan! Nadat ik Paula Begoun ontmoette, is zij mijn heldin geworden. Haar Beauty Bible (mét handtekening) ligt naast mijn bed. Ja, ze is echt een van mijn skincare goeroe’s.

Paula’s Choice ontdekte ik toen mijn huid echt een drama was en al lezend en lerend is het enorm verbeterd. Voor deze review testte ik Resist Pure Radiance Skin Brightening Treatment. Let wel: ik testte dit product in de zomer!

Claim

Resist Pure Radiance Skin Brightening Treatment geeft direct een verhelderend effect, vermindert donkere vlekjes en verdoezelt rimpels met een of tweemaal gebruik per dag.

Laagjes

Omdat ik gewend ben om met laagjes mijn verzorging op te bouwen was ik in eerste instantie positief. Maar ik vroeg me wel af wanneer ik het Radiance Treatment moest gebruiken: na welke stap of voor welke stap? De info op de tube en website vind ik te kort. Er staat:  ‘gebruik voor een moisturizer’.

Paula kennende wil ze dat ik ook een AHA of BHA en antioxidatenserum gebruik. Toch maar een mailtje gestuurd naar de klantenservice van Paula’s Choice en gelukkig kreeg ik direct antwoord.

Dit product hoor je te gebruiken als vierde stap na het reinigen en aanbrengen van een toner en exfoliant. Het kan ook prima gebruikt worden voor of na het antioxidantenserum, dus als stap 4 of 5. Vervolgens een crème met (dag) of zonder (nacht) SPF. Het is de bedoeling dat je met dunne laagjes werkt zodat alle producten hun werk goed kunnen doen.

Gebruik

De crème is parelmoer van kleur en verdeelt, met de hoeveelheid van een nootje, perfect over mijn gezicht. Een extraatje op mijn decolleté, want daar kunnen ook wel een paar vlekjes verdwijnen.

Als doorgewinterde ‘laagjessmeerder’ moest ik mezelf programmeren dat er een extra laagje bij moest. Het duurde weken eer ik het in mijn routine had. Het was ook erg zomers en dan heb ik voldoende aan een dunne moisturizer met SPF, zeker voor overdag. De andere lagen, zoals een antioxidantenserum en een BHA, heb ik alleen gebruikt op de iets koelere dagen en koos ik eerder voor de toevoeging van BHA op de dag en het antioxidantenserum voor de nacht.

Tijdens het opbrengen zie ik een mooie egale glans verschijnen. Ik heb hierna gelijk een foundation opgedaan van Paula’s Choice want die glans wilde ik behouden. Met een toefje poeder, ook van Paula’s Choice, kijk ik tevreden in de spiegel en een gezond ogende huid blikt terug.

Hoe werkt het?

Als ik naar de INCI kijk, vallen me drie stoffen op: Niacinamide (vitamine B3), Glycyrrhiza Glabra (zoethoutwortel) en Tetrahexyldecyl ascorbate (vitamine C). Deze drie ingrediënten werken geduldig je pigmentvlekjes weg.  Niet in één maand maar na maanden geduldig smeren en beschermen met SPF worden ze weggepoetst. Die mooie teint bij het opbrengen wordt je gegeven door Mica, een oplichtend mineraal dat vaak wordt gebruikt bij primers.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda concludeert:

Het kostte wat moeite om het te plaatsen in mijn verzorgingsstappen; het voelde als teveel en daarom vergat ik het. Met warme dagen wil ik het liefst zo mijn mogelijk laagjes en meer nadruk op bescherming. Dit product is een goede vervanger voor een exfoliant, antioxidantenserum of zelfs een moisturizer. Daarna wat zonbescherming eroverheen was voldoende voor mijn gecombineerde huid. Door de Mica had ik een mooie egale teint en pakte mijn foundation prachtig.

Mijn pigmentvlekjes zijn de afgelopen jaren verminderd en dat wil ik zo houden. Dit product bevat vitamine C, laurier en niacinamide: essentiële ingrediënten die ik in mijn producten wil hebben. Hoe meer hoe beter en daarom vind ik dit een erg fijn product. De claim die Paula’s Choice neerlegt klopt hierbij helemaal. Van mij krijgt het een 8

Lees ook