Dauwfrisse glow, goede bescherming

02:26 - 01:27
luistertijd 02:26 - leestijd 01:27

Eind 2012 was ik te gast bij het jaarlijkse internationale trendcongres van Procter & Gamble in Abu Dhabi. Heerlijke events zijn dat waar je niet alleen hun toptrendwatchers ontmoet, en de beroemde make-upartist, Pat McGrath, en hun topkappers zoals Eugene Souleiman, maar ook hun beste wetenschappers. Het is voor mij als doorgewinterde journalist altijd smullen. Je leest dat verslag nog eens hier.

Maar je krijgt ook een voorproefje van de nieuwste productintroducties, waarvan er een mij nadrukkelijk is bijgebleven, en waar ik al meer dan een jaar op wachtte in Nederland: Olaz Regenerist CC cream. Hij is sinds te kort te koop.

Olaz Regenerist – de Complexion Cream is een heerlijk product dat er ook leuk uit ziet: met swirl technologie is cream, serum en foundation in elkaar gevlochten. Deze CC hydrateert, kleurt, beschermt de huid tegen uv straling en andere invloeden van buitenaf en bevat een formule met onder meer P & G’s meest bekende werkzame stof:niacinamide (multi inzetbaar voor huidverbetering), in deze formule gekoppeld aan een glucosamine complex.

Aan het product zijn de volgende claims gehangen:

  • N-Acetyl Glucosamine (NAG) en Niacinamide – zullen samen pigmentophopingen proberen te verminderen en rimpels minder zichtbaar maken
  • Het hydraterende bestanddeel bestaat uit glycerine, SPF 15 zonnefilter en anti-oxidant vitamine E – dit moet garant staan voor optimale hydratatie, bescherming tegen uv schade, en verbetering van huidtint en textuur.
  • Een transparante foundation met minerale pigmenten die echt je teint een prachtige glow geven, maar ook een natuurlijke foundation coverage. Niet overdreven dik of cakey, gewoon dauwfris. Natuurlijk. Ik gebruik de medium tint en hij is perfect voor mijn huidtype 2.

De voordelen:

  • Een uitstekende prijskwaliteit verhouding voor een gekleurde dagcreme met bewezen werkzame, en veilige stoffen. 50 ml ca. 32 euro.
  • een prachtige tint – althans in medium – in light zie ik te weinig kleur. Het is wonderlijk dat medium zo goed matcht met mijn huidtint, omdat de kleuren van Max Factor – ook een P & G merk, nooit matchen met mijn huidskleur.
  • Lekker smeerbaar, je kunt zelfs meerdere laagjes per dag opbrengen om de bescherming buiten te optimaliseren.
  • Een betrouwbaar vriendinnetje dat je in de ochtend meteen een dauwfrisse gloed op je gezicht geeft. Heerlijk!

SHOP deze CC cream hier direct online.

Lees ook