Klassiek en bloemig…

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

jo malone peony blush

Jo Malone Peony & Blush Suede

In de vernieuwde Bijenkorf in Den Haag zit sinds deze zomer de eerste Jo Malone counter van Nederland. Dit Britse nichemerk, opgericht door Jo Malone, opende in 1994 haar eerste winkel in Walton Street, Londen.

Na een aantal succesvolle jaren, liet ze haar merk overnemen door het Estee Lauder-concern. De Amerikanen waren mateloos gecharmeerd van haar verpakkingen, die op zichzelf staand al een feestje zijn, met mooie dozen en strikken.

Haar oorspronkelijke idee is om mensen te laten spelen met geuren door verschillende colognes met elkaar te mengen. Dit wordt ook wel ‘fragrance combining’ genoemd.

Jo Malone werkt bovendien met een tasting bar en onderscheidt daarin de volgende zes geurfamilies: citrus, fruity, light floral, floral, spicy en woody. Ook biedt het merk ‘bespoke fragrances‘.

Geschiedenis

De eerste cologne dateert eigenlijk al uit 1990: Nutmeg & Ginger. Een jaar later werd deze opgevolgd door het bekende Lime, Basil & Mandarin. Inmiddels bestaat de collectie naast bad- en homeproducten ook uit een kleine vijftig colognes, allemaal unisex.

Maar vergis je niet; deze colognes zijn minstens zo krachtig als een eau de toilette of parfum. Ze zijn altijd verpakt in een chique, crème-kleurige doos voorzien van een zwart lint. Een fraai geschenk dus. Niet alleen voor jezelf maar ook zeker voor een ander.

Nu kunnen we in ons land genieten van Peony & Blush Suede. De parfumeur hiervan is Christine jo malone packagingNagel, verantwoordelijk voor bijna twintig Jo Malone colognes en verder bekend van Eau de Cartier, Miss Dior en D&G The One (Women).

De verpakking

Peony & Blush Suede is, zoals alle andere Jo Malone colognes, gehuld in de bekende, strakke flacon met zilveren dop. Daaromheen de onmiskenbare Jo Malone doos met strik. Het geheel oogt mooi in zijn eenvoud. Ik vraag me wel af waar de naam Peony & Blush Suede op gebaseerd is. Een pioenroos is prachtig en geeft zeker een bepaalde geurassociatie, maar waar ruikt deze bloem nou echt naar? En wat moet ik me voorstellen bij Blush Suede? Suede geeft me een zacht gevoel en Blush? Daar word ik rood van! Enfin…

De geur

Peony & Blush Suede opent voor een moment met de geur van frisse appels. Het doet voor mij zeer Brits aan (ik kan het weten als dochter van een Engelse). Met Brits bedoel ik in dit geval vooral klassiek.

Ik ruik vervolgens een sterke aldehyde geur, een classic floral in de sfeer van Beautiful (Estée Lauder) of 24 Faubourg (Hermès) en zelfs een beetje Vera Wang. De geur bevat jasmijn (inderdaad), rozen en anjers. Mijn kleurassociatie bij de geur is oud roze. Op de huid wordt Peony & Blush Suede wel zachter, maar het woord suède komt niet echt in me op. Het klassieke bloemige blijft voor mij het meest opvallend.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Peony & Blush Suede is een zachte, klassieke bloemengeur. Ofschoon unisex zie ik deze geur vooral bij dames en dan vooral volwassen dames. De geur is niet zozeer hip, maar wél elegant en smaakvol.

Lees ook