Stylingadvies en kniptips

02:31 - 01:30
luistertijd 02:31 - leestijd 01:30

fijn krullend haarWelk stylingproduct is geschikt voor normaal haar met fijne krullen?

Er wordt vaak gezegd dat je voor dik krullend haar ook een steviger product moet gebruiken en voor dun krullend haar een luchtiger product. Maar wat doe je als de haardikte normaal is maar er wel veel kleinere krullen zijn? Je wilt voorkomen dat na een uurtje alle krullen er weer volledig inschieten. BeautyJournaal’s expert en kapper Kimm Koffijberg geeft advies.

 

Kimm Koffijberg:

‘Het is een complexe vraag, hiervoor zou je het haar eerst moeten kunnen bekijken en voelen.

Een kleine krul kun je niet grover maken met product helaas. Je moet accepteren dat jouw haar deze structuur heeft. Met het juiste product kun je er wel voor zorgen dat je het beste uit de krul haalt.

Wanneer je toch grovere krullen wilt, kun je dit met een krultang doen met grote borstel. Het nadeel hiervan is wel dat zo’n warmteborstel je haar extra belast, waardoor de structuur van het haar weer droger kan worden. Gebruik hierbij daarom altijd een zogeheten hittebeschermend stylingproduct.

Probeer als het haar droog is, niet teveel eraan te zitten. Niet extra gaan kammen of borstelen. De kans bestaat dat het juist pluizig wordt, en dat ziet er weer onverzorgd uit. Breng je haar in model als het nat/vochtig is.

Een paar producttips: Keune heeft een Curl Crème in de Design Line dat de krul verzorgt, iets zwaarder maakt en ook pluizen van het haar tegengaat. De Frizz Blend is een crème die je in droog haar kneed, als extra garantie tegen pluizen van het haar. De Briljant Gloss Spray van Keune kan het haar nog extra glans geven.

Wil je juist ook meer volume, dan adviseer ik de Curl Enhancer uit de So Pure lijn van Keune, die je dan mengt met de Overnight Repair. Het zorgt voor stevigheid en zachtheid, zonder het haar te verzwaren.

Tot slot adviseer ik om elke zes tot acht weken je haar te laten bijwerken door de kapper. Zo blijft je haar het mooist in model en blijven de krullen ook mooier.

Heb jij een vraag aan onze haarexpert? Mail hem via het contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

Lees ook