Voor thuis en in de salon, er zijn zoveel manieren om je kleur op te frissen

07:39 - 04:35
luistertijd 07:39 - leestijd 04:35

Kleurtoners voor thuisgebruik zijn al een tijdje helemaal hot. Hoe makkelijk is het om thuis je haar op kleur te houden met een speciale kleurconditioner. Ze zijn er nu echt in alle kleuren: van blond tot roze, van grijs tot blauw.

Je kan er alle kanten mee op, maar hoe doe je het goed?  En wat heeft de kapper jou te bieden? Wella Professionals ambassadeur Francis Schroembges geeft advies.

Voor natuurlijk grijs

Voor natuurlijke grijs haar heeft Wella Professionals een nieuwe salonservice ontwikkeld: Silver Glow by True Grey. Deze behandeling is vrij van parfum en alkaliserende middelen, zoals ammoniak en ethanolamine. Het bevat oxidatieve grijze pigmenten die natuurlijk vervagen en een pH van 7, even mild voor het haar als zuiver water.

De behandeling is ontwikkeld om haar te revitaliseren door toevoeging van zilvertinten en glans aan natuurlijk grijs haar. Het haar voelt zacht en handelbaar aan, is minder geel en ziet er natuurlijk uit. En niet onbelangrijk, geen haarbeschadiging en geen ingewikkeld onderhoud.

De zilvershampoo tegen geeltonen

De meeste toners die worden toegepast in de salon hebben een violet of parelmoer karakter. Elke professional wil geeltonen die tijdens het oplichten vrij komen onderdrukken. Geel en paars heffen elkaar op.

Daarom adviseren wij in de salon de zilvershampoo van System Professional. Deze verlengt de houdbaarheid van de toner en in tegenstelling tot de meeste zilver shampoos wordt het haar ook meteen gevoed en verzorgd. Houdbaarheid en kleurbehoud gaan altijd hand in hand.

Shop de zilvershampoo hier voordelig

Fris je kleur op met Color Fresh Mask

Wil je thuis je haarkleur een oppepper geven? Voor een subtiele verandering in alle haartonen óf voor onderhoud van je kleur is Wella Professionals Color Fresh Mask heel geschikt. Dit masker is makkelijk in het haar te verdelen, het verzorgt het haar en geeft een mooie glans.

Wil je bijvoorbeeld een intense koperkleur nét wat meer kracht en diepte geven of wil je een koele bruin tint net weer wat koeler hebben of juist je rasberry blond mooi opfrissen, dan is de uitgebreide collectie van Color Fresh Mask perfect. De kleur vervaagt heel natuurlijk bij elke wasbeurt.

Ook perzik en aardbei blond, hoe leuk is dat

Met Wella Professionals Color Fresh Mask kun je trouwens meer spelen en af en toe wisselen van kleur! Deze verzorgende kleurmaskers frissen je kleur op maar als je het wat rijker inzet en langer laat inwerken dan kun je echt een tijdelijke kleurverandering toepassen! Bijvoorbeeld de ene keer Peach Blond en na een aantal weken Rasberry blond. Het gamma bestaat uit 11 verschillende kleuren dus opties genoeg!

Mix ’n match je eigen kleurmenu bij elkaar

Ook leuk: combineer en mix Color Fresh Mask nuances zo vaak je wilt:

Een snelle kleuropfrisser in de salon

Wella Professionals Color Fresh Perfecton is een snelle opfrisser die alleen in de salon kan worden toegepast. Is jouw haar bijvoorbeeld net gekleurd en ga je naar de salon voor een updo omdat je een feestje hebt, neem dan meteen een behandeling met Perfecton. Het haalt de kleur weer mooi op. Omdat het tijdens het spoelen van je haar als laatste wordt gebruikt en geen extra inwerktijd nodig heeft is een snelle behandeling.

De gouden tip: géén zilvershampoo bij geel blond

De Gouden tip: is je haar te geel blond geworden? Gebruik dan geen zilvershampoo (!)….Check, het wordt blauw of nog geler of juist@#$%^&*(Groen) ????

Dan is het echt tijd om naar je kapper te gaan en de kleur weer te perfectioneren. Op een heldere ondergrond is een zilvershampoo super, maar nooit als de kleur tè geel is.

Wanneer kies je een toner

Om het haar wat voller te doen lijken of een mooie shadow te verkrijgen is een toner ook geschikt. Kies voor een toner die minimaal 2 nuances donkerder is, in dezelfde kleurkarakters als je eigen haar of juist tegenovergestelde kleurkarakters voor een spannender effect.

Altijd Wellaplex bij ontkleuring van je haar

High lights of een totaal ontkleuring kunnen kunnen schadelijk zijn voor de kwaliteit van je haar. Ik raad mijn cliënten met dit soort behandelingen een Wellaplex-behandeling aan. Wellaplex is een haarbonder die ervoor zorgt de haarkwaliteit niet verslechtert, na een ingrijpende behandeling en uiteindelijk ervoor zorgt dat de toner langer houdt. Het is een 3 stappen behandeling. Stap 1 en 2 gebeuren altijd in de salon maar voor extra verzorging raden we voor thuisgebruik WellaPlex No. 3 aan.

Shop Wellaplex hier online

Geef je haar een gloss behandeling

Sebastian Professional Cellophanes is een glossbehandeling met een hoog cosmetisch gehalte. Deze behandeling kan alleen in de salon en is geschikt voor iedere haarkleur. De kleuring is peroxide- en ammoniakvrij en, leuke bijkomstigheid, de kleurpigmenten komen uit de voedingsindustrie.

Het geeft een mooi aquarelachtig effect en een outstanding glossy shine effect, het haar voelt en ziet er super healthy uit. Tijdens de inwerktijd zit je voor een heerlijke beleving onder de warmtelampen. Voor een nog betere haarkwaliteit wordt er tijdens het proces de Sebastian No Breaker over de lengtes gesprayt.

Shop Sebastian Cellophanes hier online

Extra tip

Gekleurd haar heeft altijd extra verzorging nodig. Het zou jammer zijn als je na je kleurbehandeling niet de juiste producten gebruikt om de kleur langer mooi te houden. De kleur loopt sneller terug en je haar verliest glans. Laat je altijd adviseren door je kapper voor de juiste kleurproducten.

Meer over Francis:

Francis Schroembges staat in de kapperswereld bekend om haar passie, creativiteit en beheersing van uitgebreide kleurtechnieken. De kleurexpert, die een voorliefde heeft voor dromerige, vintage kleuren, heeft de wereld over gereisd om haar passie voor professionele haarkleuring te delen met andere professionals. Francis werkt in Nederland vanuit haar gelijknamige salon FRANCIS, een prachtig groots Rijksmonument uit 1859 met Franse allure gecombineerd met industriële elementen, in Horst aan de Maas.

Lees ook