Met o.a kiwi extract dat energie geeft aan de vermoeide huid

02:41 - 01:36
luistertijd 02:41 - leestijd 01:36

bbRona test Clarins BB Skin Perfecting Cream SPF 25.

Een BB cream moet voor mij makkelijk aan te brengen zijn en een ‘natuurlijk’ effect hebben. Het blijft voor mij lastig om de juiste kleur te vinden voor mijn mediterrane teint met rode ondertoon. Deze keer test ik de BB cream van Clarins.

Verpakking & ingrediënten

De BB cream komt in een donkerrode tube met gouden dop. Als gebruiksaanwijzing op de tube staat: ‘apply liberally 15 minutes before sunexposure.’ Een tikje verwarrend voor een BB crème. In deze 3-in-1 crème (want: vitaliteit, perfecte teint, drievoudige bescherming) geeft kiwi extract de vermoeide huid weer energie en zorgt Katafray bast extract (een boom die in Madagaskar groeit en bekend staat om o.a. zijn vochthoudende kwaliteit – hetzelfde ingrediënt zit in het nieuwe Double-serum van Clarins) voor hydratatie. Eclat 3D-pigmenten zorgen voor een stralende, egale teint en plantaardige aminozuren voor een goede houdbaarheid. Het ‘anti-vervuilingscomplex’ zorgt samen met het 100% mineraal UVB/UVA-filter en vitamine E voor bescherming. Het percentage Titanium Dioxide is 4,7%. Verder is het olievrij. Dit schrijft Clarins op BeautyJournaal er zelf over.

Als er een nieuw product binnenkomt, moet ik het altijd direct even proberen. Ik bracht wat aan op mijn hand en keek sullig naar de kleur. Eerste indruk: veel te donker. Vervolgens dacht ik: ‘Hmm, wat ruikt dat lekker.’ Een heerlijk frisse geur. Vanwege de kleur besloot ik het dan maar te testen op een ‘thuisdag’.

Gebruik:

Het is een gel-achtige, bijna waterige substantie die je met enige zorg aan moet brengen. In eerste instantie heeft het een wat poederig effect met een medium dekking in een wat onnatuurlijke naar oranje neigende tint. Maar tot mijn verbazing verandert het snel in een perfect bij mijn huid passende kleur met een subtiele glans (die zag ik niet aankomen!). Ik zie er frisser uit en mijn huid voelt alsof ze een energie boost heeft gekregen. Plekjes en vlekjes zijn licht gecamoufleerd. Het gaat ook niet in lijntjes zitten.

Rona test Zachte voeten van Hansaplast Foot ExpertRona concludeert:

In de loop van de dag moet ik wel wat afpoederen op met name de T-zone. De kleur 03 geeft mij een prachtige gloed: met een dun laagje krijg je een mooi naturel effect en met een iets zwaardere laag is het resultaat iets zichtbaarder maar geeft het meer dekking op met name oneffenheden. Mijn huid voelt duidelijk voldoende verzorgd aan met deze Skin Perfecting Cream. Na opening is de crème 18 maanden houdbaar.

Lees ook