Twee formules in één systeem!

05:08 - 03:05
luistertijd 05:08 - leestijd 03:05

Clarins Double Serum

Dankzij de anti-aging kennis die Clarins in de afgelopen 27 jaar opbouwde, heeft het merk de Double serum, twee formules in één systeem weten te combineren; vocht én vet.

Dit HydroLipide (vochtvet) systeem verenigt de meest krachtige anti-aging bestanddelen die in water en olie oplosbaar zijn. Dit is een onmogelijk prestatie voor een product met een enkele formule. Double Serum claimt dat het meer is dan een serum, het is de enige anti-aging behandeling die rijk is aan twintig plantenextracten die alle vitale functies van de huid nieuw leven inblaast.

Wat gaat dit serum voor je huid doen? Het belooft in ieder geval minder rimpels, een huid die steviger aanvoelt, er egaler uitziet, veerkrachtiger is, minder zichtbare poriën en een stralende teint.

Ingrediënten:

De verpakking:

Double Serum zit in een rode fles, duidelijk te zien zijn de twee containers, waarvan één container doorzichtig is. Nederlandse gebruiksaanwijzing aan binnenkant van verpakking, er staat o.a. dermatologisch getest, niet comedogeen. Op flesje zelf staat ‘Complete antihuidverouderingsverzorging’.

Gebruik:

Double Serum `s ochtends en/of `s avonds gebruiken. 2 pompjes op handpalm, vermengen en deppend aanbrengen op gelaat, hals en decolleté.

Mijn beleving:

Als nieuw testpanellid mag ik een huidverzorgingsproduct testen, spannend, want zal of beter gezegd kan ik objectief zijn? Om de test niet te beïnvloeden besluit ik mijn dagelijkse beautyritueel achterwege te laten, ik hou het op reinigen, serum, dag- en nachtcrème. Uniek zijn de gescheiden compartimenten, je ziet duidelijk hydro en lipide, net een eitje dat je openbreekt! Je moet goed op pompje drukken voor gelijke verhouding, opvallend en bijzonder hoe water en vet zich met elkaar verbinden. Ik breng 2 pompjes serum deppend aan. Serum trekt snel in, maar laat een glanslaag achter. Ook mijn hals en decolleté behandel ik met 2 pompjes. De geur is aangenaam, maar wel erg aanwezig, eerste keer ook rond en op mijn ogen gebruikt, last van tranende ogen dit dus achterwege gelaten.

Ik wissel dagcrèmes af, overdag gebruik ik foundation of poeder om de glans te verminderen (zie foto hiernaast). Mijn huid, normale huidtype met af en toe vocht tekort, moet wennen aan serum, vooral overdag moeite met de glans. Na paar dagen verdeel ik twee pompjes over gelaat en mijn hals en decolleté, dat voelt beter. Ik krijg tot mijn verbazing geen pukkeltje of comedonen, je weet wel die zwarte puntjes. Was er een beetje angstig voor, je smeert toch olie op je gezicht. (staat op de verpakking niet comedogeen, dus dat klopt)

Mijn huid lijkt optisch voller wanneer ik serum op heb. Na 4 weken vergelijk ik met de foto`s die ik vooraf heb genomen, zie ik verschil? Lastig te zien door ander lichtinval etc., nu ken ik mijn huid goed, pak vergrootspiegel, ik zie niet dat lijntjes zijn verminderd, ook de poriën zijn niet minder zichtbaar geworden, of mijn huid veerkrachtiger is geworden merk ik ook niet echt, wel is mijn huid minder rood van kleur, lijkt iets egaler, en ja stralend is die zeker!

Berna concludeert:

Het is een fijn product, maar heb wel moeite met de claim complete anti-huidverouderingsverzorging’. Ik vind woord ‘compleet’ verkeerd gekozen, omdat bij anti-aging meer komt kijken dan alleen dit product.

Double Serum wordt geadviseerd als anti-aging product voor vrouwen vanaf 25 jaar, erg jong om dan al aan anti-aging te denken, maar is zeer zeker aan te raden voor een huid die extra verzorging nodig heeft, ik denk aan een huid die door zon is beschadigd, vocht te kort heeft, die grauw ziet, want dit serum zit vol met anti-oxidanten, en zorgt voor een goede hydratatie wat zeker de huid weer zal laten stralen.

Bekijk hier een video waarin het product wordt geïntroduceerd: Double Serum

Lees ook:

Lees ook