Anti-aging met een visluchtje!

09:01 - 05:24
luistertijd 09:01 - leestijd 05:24

Anja_cold plasma

Dr. Perricone Cold Plasma & Formula 15

Toch weer fijn om een, voor mij, nieuw en onbekend merk te mogen testen. En dan ook nog producten die in mijn vaste regime passen. Ik heb twee producten ontvangen: Cold Plasma en Formula 15 van Dr. Perricone.

Wie is Dr. Perricone?

Nicholas Perricone is een bekend dermatoloog en voedingsdeskundige en treedt regelmatig op in bekende tv-programma’s van Oprah Winfrey en Dr. Oz. Hij is er heilig van overtuigd dat huidveroudering wordt veroorzaakt door o.a. suikers en koolhydraten met een hoog glycemische index, stoffen in het milieu, blootstelling aan zon, stress, hormonale veranderingen en het immuunsysteem. Neem eens een kijkje op de bijzonder uitgebreide website van Dr. Perricone om veel meer te weten te komen over zijn visie m.b.t. huidveroudering en voeding. Bekend is bijvoorbeeld zijn 3 dagen face-lift dieet. Op YouTube zijn talrijke filmpjes van Dr. Perricone te zien waarin hij uitlegt wat de werking van afzonderlijke ingrediënten doen. Ook heeft hij patent op zijn DMAE- en Alpha Lipoic Acid (Thioctic Acid) ingrediënten.

De verpakking:

Cold Plasma wordt geleverd in een eenvoudig, grijs doosje met Engelse teksten en bij het open maken valt direct het spateltje op. De gel-crème zit in een wit, rookglas potje. De inhoud is zo vloeibaar dat het m.i. makkelijk in een pompflacon zou kunnen. Op de verpakking staat dat het een universeel product is voor alle leeftijden en alle huidtypes.
Formula 15 zit in een eenvoudig, wit doosje met Engelse opdruk en bevat een bruin, rookglas flesje met een pompsysteem.

Wat doet Cold Plasma?

Dit serum bevat een revolutionair transportsysteem welke een technologisch patent bevat die de tien zichtbare tekenen van huidveroudering aanpakt. Normaliter is het probleem: hoe krijg je een groot molecuul in de huid? Nu, dat werkt op basis van gepatenteerde ionische (geladen) deeltjes die de doorvoer mogelijk maken in de huid naar individuele en unieke behoeften. De fosfolipiden in deze formule zorgen er voor dat de benodigde voedingsstoffen direct effectief kunnen worden gebruikt door het celmembraan. Dit betekent ook dat de huid alleen werkstoffen absorbeert op de plek waar het nodig is. Door middel van dit systeem wordt voeding direct geleverd aan de huidcellen waardoor een gezonde, stralende, jeugdige uitstraling bereikt wordt. Hierdoor worden de tien tekenen van veroudering bestreden/gecorrigeerd. Te weten: rimpels en lijntjes, vergrote poriën, verkleuringen, roodheid, onzuiverheden, droogte, verlies van stevigheid, ruwe huid, dove teint.

Anja_formula 15Formula 15 combineert op krachtige en gecombineerde effectieve wijze de meest bijzondere, gepatenteerde ingrediënten zoals Alpha Lipoic Acid en DMAE. Versterkt door het gepatenteerde NtP Complex werken ze samen om de breedte, lengte en diepte van een rimpel te verminderen. Alfa Liponzuur minimaliseert de diepte van een lijn door de micro-littekens onder het huidoppervlak aan te pakken, DMAE minimaliseert de lengte en breedte van een rimpel door de huid te liften en te verstevigen. NTP COMPLEX DELIVERY SYSTEM zorgt voor een optimaal resultaat door de werkzame stoffen diep in de huid te transporteren.

Beide producten hebben een redelijk lange – circa 40 ingrediënten – INCI-lijst welke ik in zijn geheel heb uitgezocht. Ik zal de, naar mijn idee, belangrijkste noemen.

Cold Plasma

Formula 15

Wat doen de rode ingrediënten?

L-Tyrosine? Er bestaan twee vormen: D-Tyrosine en L-Tyrosine. L-Tyrosine is een natuurlijke vorm. Het is een relatief groot aminozuur en is ook de hoofdgrondstof van het pigment: melanine. Dit is een kleurstof welke verantwoordelijk is voor de kleur van je huid en je haar, maar het beschermt de huid ook tegen ultraviolette straling uit zonlicht. Het woord stamt af van het Griekse woord ‘Tyros’, wat ‘kaas’ betekent. De stof zit in caseïne wat voorkomt in vooral kaas, met name hüttenkäse en ricotta, kwark en melk. De witte kristallen in oude kaas zijn dus L-Tyrosinekristallen. Andere voedingsmiddelen die eiwitrijk zijn, zijn o.a. eieren, vlees, gevogelte, vis en schaal- en schelpdieren (bron: Wikipedia.).

Wat is Docosahexaenoic Acid?

Docosahexaeenzuur komt vooral voor in vette zeevis zoals Europese zalm en Atlantische haring. De voornaamste voedingsbron van DHA is dan ook visolie. Het behoort tot de klasse van Omega 3-vetzuur. Lees het volgende artikel maar op BeautyJournaal over dit belangrijke Omega 3-vetzuur.

Van links naar rechts: net voor het smeren, direct na het smeren én een uur na het smeren.

anja lr

Het gebruik

Cold Plasma is een dun gel-serum met een in eerste instantie metaalachtige lucht. Je hebt er één maatspateltje van nodig en gebruikt het ’s ochtends en ’s avonds op een goed gereinigd gezicht. Wanneer je het aanbrengt, dus verwarmt, ga je een penetrante vislucht ruiken. De gel smeert prima uit en wordt zeer goed opgenomen door de huid. Het wordt niet plakkerig, voedt en geeft een gladder gezicht maar hydrateert niet want na gebruik moet je nog een moisturizer aanbrengen. Het laat na gebruik geen glans na. Cold Plasma is vrij van parabenen, sulfaten en kunstmatige kleur- en geurstoffen.

Formula 15 is een crème welke je prima kunt doseren met het pompje. Je brengt het ’s ochtends op een goed gereinigd gezicht aan. Ook deze crème smeert prima uit en wordt zeer goed opgenomen door de huid. Ook dit product geeft een soort vislucht af. Na het inmasseren breng je een moisturizer aan.

Anja Anja concludeert:

Inmiddels ben ik ruim twee maanden met beide producten aan het werk. Formula 15 gebruik ik ’s ochtends en Cold Plasma ’s avonds. Inderdaad zie ik nu, na ruim twee maanden, dat mijn huid na gebruik er gladder/strakker en rustiger uitziet. Ik heb sinds gebruik géén enkele onzuiverheid meer gehad. Ook lijkt het, ondanks dat ik geen grove poriën heb, dat de poriën minder zichtbaar zijn. Na gebruik van de Formula 15 krijg ik echt een stralende teint. Beide producten gaan prima samen met mijn eigen producten. Het enige nadeel is in het begin dé lucht! Op Amerikaanse fora lees je dat veel mensen in beginsel al afhaken door deze bijzondere lucht maar er zijn er ook bij, die zeggen dat je door moet zetten omdat het gaat wennen! De eerste weken ruik je de hele dag een soort vislucht, als kaas kan ik het niet herkennen. Wanneer je je gezicht aanraakt, ruik je vis. Als je buiten loopt, in de mist of regen: vis. Je kussensloop ruikt naar vis. Maar je raakt er aan gewend, sterker nog: het lijkt dan ook of je huid de lucht absorbeert. Na gebruik van een week of 5, 6 is naar mijn idee de lucht verdwenen. Als ik géén mooie resultaten had gezien, was ik allang gestopt.

Een potje Cold Plasma van 30 ml kost €168. Een pompflacon Formula 15 van 59 ml. doet €134. Dat is een hoop geld. Maar beide smeersels doen wat het belooft en zijn zeer zuinig in gebruik. Er staat niet bij, na opening, binnen hoeveel tijd je het opgebruikt moet hebben maar het potje Cold Plasma is houdbaar tot 12/2013. De Formula 15 is houdbaar tot 01/2014.  Ik kan vooralsnog vooruit…

Lees ook