shop Molton Brown Delicious Rhubarb & Rose Eau de Toilette Deze eau de toilette is fris en romig tegelijk. Topnoten van grapefruit en yuzu vallen samen in een zacht boeket van rabarberblad en roos. In de basis vind je een romige werveling van vanille, muskus en gesponnen suiker. Heerlijk! Bekijken Het is ingewikkeld: je zelfbeeld. […]

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

Het is ingewikkeld: je zelfbeeld. Wat zie jij bij jezelf, en hoe komt dat overeen met hoe anderen jou zien? In geval van pesterijen op werk of op school zou ik willen zeggen: kijk naar jezelf en kijk niet door de ogen van anderen naar jezelf – ze kunnen je ziel beschadigen als het ogen zijn die niet het beste met je voor hebben.

Maar! Vaak is het veel interessanter om naar je zelf te kijken via de ogen van anderen. En ogen bedoel ik hier in overdrachtelijke zin: de ogen als de spiegel. Hoe kijken andere mensen naar jou: hoe reageren ze op jou, welke non verbale communicatie laten ze op jou los.

Jij ziet jezelf meestal in delen, anderen zien jou als geheel. Ze zien je delen, maar ook het totaalplaatje, inclusief hoe je beweegt, hoe je praat en wat je non verbaal uitstraalt. Dit is meestal zoveel positiever dan hoe jij jezelf percipieert. Vergeet die spiegels, weg ermee, kijk naar je zelf door de ogen van anderen. Vele malen interessanter en liefdevoller.

En daar gaat ook deze fascinerende commercial over van Dove. Hij zou op tv uitgezonden moeten gaan worden, vind ik.
http://youtu.be/XpaOjMXyJGk

Lees ook:

Lees ook