shop NuFACE FIX Line Smoothing Kit tegen donkere kringen, kraaienpootjes en liplijntjes Eindelijk is er een microstroom tool om liplijntjes aan te pakken, en donkere kringen, en kraaienpootjes. Bekijken ‘ Terwijl haar kaken beginnen te malen, blijven haar enorme lippen geopend en daar komt gedurende de gehele lunch geen verandering in. Het wekt geen intelligente […]

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

‘ Terwijl haar kaken beginnen te malen, blijven haar enorme lippen geopend en daar komt gedurende de gehele lunch geen verandering in. Het wekt geen intelligente indruk. Veel dames met opgespoten lippen zien eruit alsof ze tegen een bushokje zijn aangelopen. Verbijsterd kijkende Blub de Goudvissen zijn het. Hoe ouder, hoe minder lip totdat er niets anders overblijft dan een ‘anusje’ .

Nee, dit zijn niet mijn woorden, dit zou ik nooit zeggen. Ik spreek wel eens van eendenbekjes of snaveltjes die in het ouder wordende gezicht fier overeind geplakt blijven staan. Ik kan met afschuw naar bulten op lippen kijken die worden verdoezeld met kilo’s lipstick, ik kan roepen dat vrouwen die een beautybox openen weer even hun 1-seconde-orgasme beleven (de aanbieders van de beautydoos WAAT hadden hem wat mij betreft betreft AHHHH…kunnen noemen) – maar dat terzijde.

De volle lip is hot

Deze tekst komt uit Het Parool, uit een stuk dat geschreven is door collega journaliste Roos Schlikker, die zich alom verbaasd over het feit dat de opgespoten mond nog altijd niet op zijn retour is, en daarbij is een gallery van ingespoten BN’nnende dames en een heer geplaatst.

Formaatje fietsband. Elke injectables arts weet inmiddels dat er heel voorzichtig te werk moet worden gegaan, dat permanente middelen inmiddels zwaar taboe zijn – maar geef ze de kost die toch nog siliconen in lippen spuiten (bah!). We snappen overigens wel waarom: als er eenmaal siliconen in de lip zitten is het mooier om er weer wat van hetzelfde materiaal bij te spuiten, dan met een tijdelijke filler. Maar op de lange duur is het een slechte keuze.

Smeekbrieven

BeautyJournaal krijgt wekelijks smeekbrieven binnen van vrouwen die zich ergens tussen een paar jaar en 12 jaar geleden in het volste vertrouwen door cosmetisch artsen met bio alcamid hebben laten inspuiten en nu giga problemen hebben met bulten en ontstekingen, zware ontsieringen. Ook siliconen kunnen jaren later problemen geven met ontstekingen. Zie het er nog maar eens uit te krijgen – het gaat nauwelijks met laser, prikken of ontstekingsremmers, het zal eruit gesneden moeten worden.Uit recent onderzoek is nog gebleken dat gebieden waarin die fillers zitten een voedingsbodem voor bacterien zijn. Er hoeft dan maar iets te gebeuren (ziekte, verzwakt immuunsysteem, problemen aan kaak, kiezen of tanden) en de bacteriehaard breekt uit.

Verhaal halen

Kun je dan verhaal halen bij zo’n arts, een vergoeding eisen voor schade, als het om gebruik van permanente fillers is gegaan? Ook die vraag kwam onlangs binnen, en we hebben hem voorgelegd bij Catharina Meijer, de voorzitter van de Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. Meteen een tip voor jou: als je klachten hebt, meldt het bij deze vereniging via info@nvcg.nl. De meeste artsen zullen aanvankelijk proberen het zelf op te lossen met aanprikken of medicijnen, maar in de meeste gevallen helpt dat niet.

 

Goed=nauwelijks zichtbaar

De stelregel moet tegenwoordig zijn dat een lipvergroting alleen dan goed is als je het niet echt ziet. Is het opvallend dan loop je het risico dat je natuurlijke gezicht uit haar verband is gerukt. Laat je nooit verleiden tot permanente fillers en ook niet tot zg semi permanente fillers. Het ziet er aanvankelijk mooi uit, maar als het jarenlang in de huid blijft komen er in de meeste gevallen problemen. Wees voorzichtig met je gezicht! Het is immers altijd blootgesteld aan de buitenwereld, we lopen hier niet met chadors en gezichtssluiers.

Soorten fillers

Voor de lippen zijn er tegenwoordig vele soorten tijdelijke injectables verkrijgbaar. We schreven er al eens een stuk over, toen er een nieuwe filler bij kwam op de markt: Volbella. Deze filler kun je in kleine druppeltjes zeer oppervlakkig in de huid spuiten en daarmee alleen de lijntjes vullen zonder veel extra volume in de lip zelf te spuiten. Voor lippen zijn heel dunne fillers van belang, en daartoe hebben diverse fillermerken zoals Restylane, Juvederm, Vital en Teosal producten in de markt.

Alleen afbreekbaar

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop adviseert: ‘ Vraag of het middel wat gebruikt gaat worden door het lichaam zelf afgebroken kan worden. Het meest gebruikte middel voor de lippen is nu een hyaluronzuurfiller, en dit product wordt door het lichaam zelf afgebroken, maar kan bij ongewenst resultaat ook door een oplosmiddel afgebroken worden. Zo kun je als je niet blij bent met het resultaat de vulling weer laten verwijderen.’ En tot slot: ‘ Bezoek een arts waar je je goed bij voelt, en bij wie je je gehoord weet. Bezoek er desnoods een paar voordat je je laat behandelen. Als jullie elkaar begrijpen geeft dat vertrouwen en rust en kun je met plezier tot een behandeling overgaan.’

Lees ook