Kan er weer vet teruggebracht worden in de wangen?

01:45 - 01:03
luistertijd 01:45 - leestijd 01:03

onderkinEen onderkin kan je danig gaan storen. BeautyJournaal’s Monique heeft ook al eens naar de verschillende mogelijkheden gekeken om hem te laten verwijderen. Bekijk deze film nog maar eens. Een van de mogelijkheden is een liposuctie. Hierbij wordt dan overtollig vet weggezogen.

Een lezeres vertelde dat ze dat onlangs had laten doen. Maar dat ging niet helemaal perfect. Ze was niet alleen het vet uit haar onderkin kwijt, ook haar wangen werden meegenomen, waardoor ze nu ineens met een spitse kaaklijn zit, terwijl hij altijd rond was.

Ze baalt enorm en vraagt onze plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam of het mogelijk is om weer vet terug te plaatsen. Hij antwoordt: ” Dit is een zeer vervelende gebeurtenis, maar er is wel wat aan te doen. Je moet eerst wachten tot het effect van de liposuctie geheel is verdwenen. Dat duurt ongeveer 3 a 4 maanden. Daarna zou je de defecten weer op kunnen vullen met behulp van lipofilling. Van het gevulde vet blijft ongeveer de helft over, zodat een tweede keer filling wellicht noodzakelijk is.”

Bekijk hieronder een film waarin Frits zijn gezicht weer wat meer volume liet geven met lipofilling:

Heb jij een vraag aan onze plastisch chirurg? Stel hem via het contactformulier. Je krijgt ook altijd persoonlijk antwoord.

Lees ook:

 

Lees ook