De hals is een ondergeschoven kindje totdat je merkt dat deze begint te rimpelen of te verslappen, dan moeten opeens alle hulptroepen ingezet worden.De huid is er fijner en heeft minder talgklieren waardoor rimpels sneller kans krijgen. Parfum in je hals sprayen kan verkleuringen geven dus dat kun je beter laten. En zonnebrand richt pas […]

01:43 - 01:02
luistertijd 01:43 - leestijd 01:02

Slappe halshuidDe hals is een ondergeschoven kindje totdat je merkt dat deze begint te rimpelen of te verslappen, dan moeten opeens alle hulptroepen ingezet worden.De huid is er fijner en heeft minder talgklieren waardoor rimpels sneller kans krijgen. Parfum in je hals sprayen kan verkleuringen geven dus dat kun je beter laten. En zonnebrand richt pas echt een ravage aan op hals en decolleté dus dagelijkse bescherming is hier ook essentieel.

Je moet je dagcreme niet beperken tot het gezicht maar de hals altijd meenemen bij het insmeren. Gebruik dan opwaartse strijk bewegingen. Je kunt natuurlijk ook een specifiek halsproduct gebruiken. Als de huid echt heel verslapt is dan kun je (als laatste) kiezen voor een halslift bij de chirurg, maar er zijn nog heel wat dingen die je kunt doen die effectief maar minder rigoreus zijn.

Bijvoorbeeld :

Behandelingen voor een stevigere hals zoals o.a. thermage. Alhoewel ik zelf altijd een vraagteken plaats bij de effecten op lange termijn. Is je collageen wel gebaat bij een oververhitting ?

Behandelingen in schoonheidsinstituten zijn o.a  LED/chromo therapie  en mesotherapie voor de hals.

En iets dat je zelf kunt doen is  gezichts- en halsgymnastiek. Ik ben er een groot voorstander van. Je moet het wel consequent iedere dag even 5 minuutjes doen maar dan pluk je er ook de vruchten van. De meest simpele oefeningen zijn het heel overdreven uitspreken van de klinkers A, E,I,O,U en Y. Er bestaan ook boeken met specifieke oefeningen die je kunt doen.

Succes!

Mardge Pascaud

Meer adviezen van Mardge lees je hier.

 

Lees ook