Vrij van talk, zetmeel en parfumstoffen…

03:48 - 02:17
luistertijd 03:48 - leestijd 02:17

Mineralogie-loose-foundation

Mineralogie Loose Mineral Foundation

Nadat ik bij de workshop over de nieuwe voorjaarstrends van Mineralogie was geweest, werd het natuurlijk tijd voor een test. Ik kies de Loose Mineral Foundation – ‘bestseller en paradepaardje’ van Mineralogie – in de kleur soft beige. Ik kies bewust niet voor de foundation met dispensing brush omdat ik de foundation in al zijn puurheid en eenvoud wil testen.

Ik heb nog nooit een minerale poederfoundation gebruikt. De paar keer dat ik minerale make-up wilde proberen, vond ik niet de goede kleur. Verder ben ik een beetje huiverig voor poederfoundations. Die kunnen snel een cakey, poederig, maskerachtig effect geven. Vaak zijn ze erg mat als je ze net opgebracht hebt, maar aan het eind van de dag juist sterk glimmend. Nou weet ik dat ik een minerale foundation niet met een gewone poederfoundation mag vergelijken. De foundation van Mineralogie bevat geen talk, zetmeel en parfumstoffen, maar voor mijn gevoel lijken ze wel op elkaar. Voor een leek is poeder gewoon ‘poeder’.

Mineralogie-loose-foundation_kleurenDe verpakking

De foundation zit in een vierkant transparant doosje met een zwart deksel en oogt chique. Op de verpakking staat de aanbeveling het zegel niet te verwijderen maar er enkele gaatjes in te prikken. Een beetje vreemd. Ze hadden ook minder gaatjes in de plastic beschermdeksel kunnen maken, maar ik doe keurig wat ze voorschrijven.

Het aanbrengen

De Primer en Matte Finishing Powder worden vaak gecombineerd met de loose foundation. Ik heb ze niet en omdat een primer vaak een mooier resultaat geeft, gebruik ik de primer van Laura Mercier. Ik strooi wat poeder in de zwarte deksel en met de HD Kabuki kwast van Make Up Forever breng ik de foundation aan. Ik masseer de foundation goed in mijn huid. 1-2 laagjes geeft een lichte dekking, 3-4 een volledige dekking. Ik breng 2-3 laagjes aan, dat geeft een mooie dekking zonder dat mijn huid er cakey en poederig uitzie. De kleur is perfect. Het geheel oogt heel natuurlijk alsof ik niks op heb. Je ziet hem niet in de poriën. Perfect!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het effect

Na een paar uur ziet mijn huid er nog steeds mooi egaal uit. Ik ga niet glimmen en hoef niet bij te poederen met een matterende poeder. Ik mis de Matte Finishing Powder niet. De foundation voelt ook niet plakkerig of trekkerig. Ik voel eigenlijk helemaal niks. En dat is wat ik wil. Een egale huid, maar niet voelen dat ik wat op heb. Ik wil me niet druk maken of mijn foundation afgeeft of gaat glimmen.

GertiGerti concludeert:

Ik merk dat ik vrijwel dagelijks naar deze foundation grijp. Hoewel ik wist dat je een minerale foundation niet kunt vergelijken met een poederfoundation was ik wel bevooroordeeld. Mineralogie neemt al mijn vooroordelen weg. Dit is mijn favoriete foundation van dit moment. Mineralogie slaagt grandioos voor mijn test.!

Deze losse foundation heeft slechts één nadeel: de deksel is te klein voor mijn poederkwast. Als ik niet uitkijk, zit mijn hele make-up tafel onder de poeder. Daar heb ik een simpele oplossing voor. Ik strooi de poeder in een keukenkommetje en dep daarin de kabuki kwast. Telkens een beetje zodat ik de foundation goed over mijn gezicht kan verdelen. Dit geeft geen rotzooi op mijn make-up tafel. Misschien een idee voor Mineralogie om zo’n bakje bij de foundation mee te leveren.

TIP! Ook dit is een fijn poeder foundation voor gezonde glow, voor alle huidtypen, dus ook de gevoelige huid.

Lees ook