Bij een goede kwaliteit Minerale make-up worden er alleen natuurlijke ingrediënten en pure  hoogwaardige mineralen gebruikt, waardoor de kans op allergische reacties veel minder is, de poriën niet verstoppen en de huid niet wordt beschadigd. Minerale make-up verschilt met de klassieke make-up doordat zij  anti-comedogeen (veroorzaakt geen mee-eters) is, het de huid niet afsluit en […]

03:56 - 02:21
luistertijd 03:56 - leestijd 02:21

Bij een goede kwaliteit Minerale make-up worden er alleen natuurlijke ingrediënten en pure  hoogwaardige mineralen gebruikt, waardoor de kans op allergische reacties veel minder is, de poriën niet verstoppen en de huid niet wordt beschadigd. Minerale make-up verschilt met de klassieke make-up doordat zij  anti-comedogeen (veroorzaakt geen mee-eters) is, het de huid niet afsluit en je het absoluut niet voelt zitten.

Klassieke make-up staat er in de regel om bekend dat het vroegtijdige huidveroudering kan bewerkstelligen door het veroorzaken van vrije radicalen, de blokkering van de ademhaling van de huid en de uitdroging van de huid.

Veel minerale make-up merken  gebruiken helaas geen zuivere maar bewerkte mineralen en/of ingrediënten  die niet goed voor je zijn. Om te checken of je minerale make-up hoogwaardige, farmaceutische, op de juiste manier bewerkte mineralen bevat, kun je een eenvoudige watertest doen.

Doe de test
Doe water in een glas en strooi daar je minerale foundation in. Bij een loose foundation met 100% zuivere mineralen blijft het poeder boven op het water drijven en blijft het water daaronder ook volledig helder. Onzuivere of slechte kwaliteit mineralen vermengen zich met het water en niet goed bewerkte mineralen zakken zelfs helemaal naar de bodem. Wanneer de foundation geheel oplost, dan is het geen make-up op minerale basis en gaan de bestanddelen schuimen dan zijn ze met andere stoffen vermengd. Dit betekent niet gelijk dat de producten dan ongezond of niet goed voor je huid zouden zijn, maar valt het dan niet meer onder de categorie ‘minerale make-up’.

Producttips van Mineralogie

 

De concealers zijn zeer dekkend en langhoudend. Te evenaren met de de klassieke topmerken maar voordeliger in aanschaf en ook weer beter voor de huid door de natuurlijke basis (voelt niet droog aan onder de ogen maar verzorgt extra). Mineralogie heeft Loose Mineral Concealers, Ultimate Cream Concealers en Natural Cream Concealers. Voor de ingrediënten kun je op de hiervoor genoemde links klikken.

Mineralogie heeft voor elk wat wils: loose foundation in de Yars (potjes), de Dispensing Brushes (handig en navulbaar) maar ook dezelfde foundation in compacte vorm (pressed). De compact foundation is voor een gelijk meer dekkend resultaat. Deze met strijkbewegingen en niet met ronddraaiende bewegingen aanbrengen. Voor de ingrediënten kun je op de hiervoor genoemde links klikken.

De Liquids Hydrations zijn heel mooi om kleur te geven (als een gekleurde dagcrème aan te bevelen), hydrateert, is licht egaliserend en geeft een subtiele zachte uitstraling. Is ook handig in gebruik met het doseer pompsysteempje. Voor de ingrediënten kun je op de hiervoor genoemde link klikken.

Tip: Voordat je de losse foundation desgewenst eroverheen aanbrengt, eerst de liquid even laten intrekken.

Bij een acnehuid is de Dispensing Brush of loose foundation of compact foundation heel goed aan te bevelen: je egaliseert, haalt roodheden weg maar verzorgt de huid ook door de ontstekingsremmende, helende en verzachtende eigenschappen van de mineralen. Dit geldt ook na een intensieve peeling, gebruik Dermaroller of fruitzurenbehandeling.

Wanneer je een minerale foundation gebruikt kun je het beste ook een minerale blush aanschaffen omdat mineralen zich versmelten met de huid en een minerale blush dat resultaat versterkt (is daarnaast ook waterafstotend, dus blijft goed zitten). Een synthetische blush komt er namelijk weer op te liggen en kan je huid weer afsluiten weer afsluiten.

Meer informatie

Kijk ook voor meer informatie op de website of www.mineralogieshop.nl en maak zelf de keuze of je voor  groen maar wel glamorous wilt gaan.

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Mineralogie op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook