Jenny showt de nieuwe voorjaarskleuren

03:48 - 02:17
luistertijd 03:48 - leestijd 02:17

Afgelopen donderdag presenteerde Mineralogie haar nieuwe voorjaarslook aan pers en verkooppunten. Het werd een actieve presentatie met diverse workshops waarbij we zelf ook aan het werk werden gezet. Voor deze gelegenheid was Jenny Jordan speciaal uit Amerika overgekomen.

Het thema van de dag was Green en Glamour. Als er nog mensen zijn die denken dat minerale make-up saai, grijs en kleurloos is, moeten ze echt naar de voorjaarslook van Mineralogie kijken: mintgroen en zeeblauw. Deze kleuren passen helemaal in de huidige trend van pastel en cocktail, zoals je ook in Inspire 3 magazine van BeautyJournaal kunt lezen.

Het was erg grappig hoe Jenny deze trend introduceerde. Ze gaf eerlijk toe dat ze zelf heel erg behoudend was en deze kleuren niet snel zou dragen. Ze komt uit Dallas, dat zegt wellicht genoeg. Dat wil niet zeggen dat Mineralogie behoudend is, verre van dat. Jenny liet deze dag verschillende looks zien met de nieuwe kleuren mintgroen en azuurblauw, van behoudend tot gedurfd. Voor de voorzichtige consument is een stipje groen of blauw op een verder naturel opgemaakt oog voldoende. Voor de trendsetters combineerde ze het blauw en groen tot een prachtige cocktail make-up.

Het was verfrissend om iemand eerlijk te horen zeggen dat ze dit voor zichzelf een moeilijke trend vindt. Maar ook inspirerend om te zien hoe je met een beetje mintgroen in de buiten- of binnenooghoek een eenvoudige make-up net die moderne touch geeft. Mocht je willen weten hoe ik zelf met deze kleurrijke tinten om ga, bekijk dan deze video tutorial.

Nieuw: de kleurloze eyeliner

Met de voorjaarslook wordt ook een nieuw product geïntroduceerd: de nude eyeliner. Een kleurloze eyeliner. Wat moet je daarmee, zul je denken. Deze transparante eyeliner kun je mengen met elke oogschaduw. Hierdoor kun je elke kleur eyeliner maken die je wilt, altijd perfect passend bij je make-up. De nude eyeliner bestaat vooral uit siliconen. Of je dat nog 100% mineraal kunt noemen, betwijfel ik, maar de eyeliner is waterproof en met het kwastje kun je een mooi strak lijntje trekken. Een leuke vinding. Ik voorzie slechts één nadeel; ik vermoed dat er restjes kleur op het kwastje blijven zitten die bij een volgend gebruik de kleur kunnen beïnvloeden en 3 ml voor €23,95 is best prijzig. Maar oké, je hebt maar één eyeliner nodig in plaats van verschillende kleuren.

Koninklijke lippen

Het pronkstuk van de voorjaarscollectie is de Queen of Orange lipstick. Een lippenstift speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt vanwege de troonswisseling. Koningin Beatrix en koningin Maxima verdienen hun eigen lippenstift. Natuurlijk oranje, maar vertaald naar een mooie, draagbare kleur. Meer peach dan feloranje. Een kleur die doet verlangen naar zon en terras. Geen eendagskleur. Een mooie kleur voor het voorjaar en de hele zomer. De lippenstift wordt op een koninklijke manier verpakt in een zwart met fluweel bekleed doosje met feestelijke strik.

De hele dag was verrassend, want ik moet eerlijk bekennen dat ik ook enigszins bevooroordeeld was. Het is heerlijk om te zien dat er groene make-up bestaat die een luxe en glamorous look niet schuwt.

Meer informatie over de make-upproducten van Mineralogie en de achtergronden lees je in het merkdossier op BeautyJournaal.

Lees ook:

 

Lees ook