Alles wat je wilt weten over retinol…

05:38 - 03:22
luistertijd 05:38 - leestijd 03:22

retinolHet is met verschillende klinische proeven aangetoond dat retinol dient ter bestrijding van de algemene huidveroudering, zoals rimpels, lijnen en vouwen in het gezicht en van stevigheidverlies door het stimuleren van collageen en de productie van hyaluronzuur. Het is ook bewezen dat retinol de huid en het weefsel duidelijk verbetert en dat het de antipigmentatie bevordert. Daarnaast toont retinol de effecten van anti-acne en poriën minimalisatie. Dit alles leidt tot een meer jeugdige verschijning van de huid.

Retinol 40 is een geconcentreerd serum met 4,0% ingekapseld all-trans retinol in zijn zuiverste en meest actieve ‘over the counter’ vorm. Retinol 40 is ontworpen om samen te gebruiken met uw gebruikelijke nachtcrème. Met behulp van het prioritaire Medik8 ‘Retinol Ladder’ systeem, is het mogelijk om een onbeperkt aantal concentraties van retinol van 0,1% of hoger te gebruiken met slechts één Retinol 40 fles. Dit leidt tot een ongelooflijk zuinig gebruik en flexibiliteit.

Wat heeft Retinol 40 te bieden:

Medik8 gebruikt alleen all-trans-retinol, de meest biologisch actieve vorm van cosmetische retinol die beschikbaar is. Retinol 40 Boost Concentraat combineert 4,0% van alle trans retinol met vitamine E in een moleculaire laag op vloeistof basis. Retinol 40 is ontworpen om opgenomen te worden in uw gebruikelijke nachthydrator. Met behulp van de propriëtaire Medik8 ‘Retinol Ladder’ systeem, is het mogelijk om een onbeperkt aantal retinol concentraties van 0,1% of hoger te maken, met slechts één Retinol 40 fles, wat leidt tot ongelooflijke zuinigheid en flexibiliteit. Wij verwijzen u simpelweg naar het doseringsschema.

maskMedik8 Retinol producten maken gebruik van een nieuw Time-Release system om het niveau van prikkeling te verlagen, wat zeer vaak gemeld is door de gebruikers van de standaard retinol producten. Het werkt door het vrijgeven van actieve moleculen gedurende een bepaalde tijdsperiode in plaats van een keer een grote ‘hit’. De huid krijgt dezelfde dosis retinol per aanvraag, maar verspreidt over uren en geen minuten. Terwijl mensen met een gevoelige huid nog steeds in het begin iets van een prikkeling ervaren is de mate van gevoeligheid bij retinol aanzienlijk verminderd.

De instabiliteit is, helaas, een zwaktepunt bij standaard retinol. Retinol oxideert gemakkelijk, wordt inactief bij blootstelling aan zuurstof in de lucht of in het water van crème producten. Ook hebben Medik8 en enkele andere professionele merken revolutionaire retinol stabiliteit met huidinkapselingstechnieken, deze technologie is niet waterdicht. Daarom heeft Medik8 drie verdere verbeteringen aangebracht bij al hun retinol producten die zorgen voor de hoogste potentie op het moment van gebruik. Ten eerste, Medik8 Retinol is alleen geformuleerd in niet-waterige serums (bijv. geen crèmes die met water en olie zijn gemengd). Ten tweede, worden Medik8 Retinol partijen opgeslagen onder inert stikstofgas, alvorens het gevuld wordt. Ten slotte geeft Medik8 op een strikte 30 dagen kleine partij garantie. Het bewijs voor de doeltreffendheid van Retinol is beschikbaar in de Medik8 Wetenschap sectie.

Voorzorgsmaatregelen

BELANGRIJK – Wij adviseren het gebruik van MEDIK8 Retinol volgens DE LEIDRAAD BEROEPSBEKWAAMHEID therapeuten.

Om de toepassingsgebieden en protocol te lezen, bekijk dan de uitgebreide website van Medik8 voor meer informatie.

Dit artikel maakt deel uit van het merkendossier van Medik8 en wordt je rechtstreeks, zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Artikelen die BeautyJournaal zelf schreef over Medik8:

Lees ook