Delicate, maar rijke tuberose…

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

valentina.purelightness2

Valentino Valentina Acqua Floreale

Valentino is een gevestigd Italiaans modehuis, opgericht door Valentino Gavari (geboren in1932). In 1969 mocht deze getalenteerde ontwerper onder meer de trouwjurk van Jacky Kennedy ontwerpen voor haar huwelijk met Onassis. Het eerste Valentino parfum verscheen reeds in 1977. Enkele jaren geleden maakten we in geurvorm kennis met Valentina, de rebelse dochter van een aristocratische Italiaanse familie, vertolkt door de bijzondere Deense Freja Beha Erichsen. Nu verschijnt in dezelfde sfeer de flanker Acqua Floreale. Freja Beha Erichsen is wederom de belichaming van deze creatie.

Naam: Valentina Acqua Floreale
Merk: Valentino
Voor wie: dames
Jaar van uitgave: 2013
Neus: Olivier Cresp, mede verantwoordelijk voor de twee eerdere Valentina geuren

Wie is Valentina?

Valentina is mooi, fragiel en eigenzinnig. Ze bezit de veelzijdige en onconventionele allure van een beschaafde moderne vrouw die graag in de schijnwerpers staat, maar die ook graag verblijft in de oude stijlkamers voorzien van fresco’s of in de geheime tuin van haar voorouderlijk paleis. Naïef maar niet onwetend, romantisch maar ook capricious. Zo’n type dus. Zie ook de  Valentina movie. “Geïnspireerd door de wereld en levensstijl van deze Valentina is Acqua Floreale ontstaan, als een wandeling door de natuur, met de opwindende geuren van een bloementuin”, aldus het merk.

De verpakking

De fles van Valentina Acqua Floreale is rond van vorm en oh zo delicaat. Het geheel oogt doorschijnend en licht en is bedoeld om herinneringen op te roepen aan heldere zomerochtenden en zonnige Romeinse tuinen. Er prijkt een prachtige, tere, witte bloem op de fles. De lichtroze doos is verrijkt met een delicaat bloemmotief. Het geheel lijkt sterk op de 2011 versie, alleen is het bloemmotief op zowel fles als verpakking nu geheel wit in plaats van wit met roze.

De geur

Valentina Acqua Floreale opent beslist sprankelend en vederlicht met bergamot en neroli, vooral de laatste is duidelijk aanwezig. Dit wordt gevolgd door een boeket van mimosa, jasmijn, oranjebloesem en tuberoos (ja!). Amber en patchouli vormen de basis. De geur ademt voor mij direct de sfeer van een Dark Floral uit. Een mooi exemplaar binnen het genre. Opvallend vind ik dat de geur na verloop van tijd steeds voller en rijker wordt. Eigenlijk komt de geur op mij donkerder over dan alle lichtheid die de fles en verpakking uitstralen. Ik ervaar Acqua Floreale nog het meest als een delicate tuberoos geur, een soort hedendaagse ode aan de beroemde Poison van Dior uit 1985. Zonder meer mooi gemaakt door Cresp.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Valentina Acqua Floreale is een delicate, maar rijke tuberoosgeur. Een mooie Dark Floral in de sfeer van de jaren ’80 Poison, vertaald naar de lichtere smaak van nu. Valentina uit 2011 en de Acqua Floreale flanker zijn zeker verwant aan elkaar. Ben je een fan van de eerste Valentina of andere Dark Florals, dan zou ik Acqua Floreale zeker uitproberen.

Lees ook