Te prijzig voor een beginners retinol serum

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

nuboRetinol (vitamine A) is misschien wel de meest onderzochte stof waarvan de werking in cosmetica bewezen is. Als ik een nieuw retinol serum zie, denk ik direct ‘hebben!’

Ook NuBo heeft een retinol serum. Niet zomaar een serum, een retinol boost. Controlled Dynamic Retinol Boost bestaat uit 3 flacons met pipet van elk 10 ml met een oplopende sterkte aan retinol in een siliconenbasis:

I: 1400 IE (internationale eenheden)
II: 2100 IE
III: 2800 IE

Volgens de Nederlandse importeur is dit de hoeveelheid per ml. Omgerekend naar microgram komt dit overeen met een concentratie van 0,04%, 0,06% en 0,08%. In vergelijking met producten die ik eerder testte, lijkt deze concentratie niet hoog. Medik8 Retinol 3TR bevat 0,3% retinol. Veel merken zijn echter volledig onduidelijk over de concentratie en dan weet je helemaal niet wat je krijgt. Daarnaast zegt concentratie niet alles, de formulering bepaalt hoeveel retinol er daadwerkelijk in de huid doordringt. Dit interessante artikel van Johann Wiechers is nog steeds actueel.

De claims zijn niet gering. Om er een paar te noemen:

Het gebruik

Het is de bedoeling dat je begint met 2-3 weken flacon I, twee weken pauze, 2-3 weken flacon II, weer pauze en als laatste 2-3 weken flacon III, de sterkste concentratie.
Omdat retinol in het begin de huid iets kan irriteren of uitdrogen, is het goed voorzichtig op te bouwen. Het is mooi dat NuBo dat in dit concept meegenomen heeft. Daarnaast is het bij gebruik van retinol altijd goed regelmatig een pauze in te lassen en de huid niet voortdurend te stimuleren.

Serum I is een transparante olieachtige formule. Serum II en III hebben een gelijksoortige formulering maar zijn semi-transparant. Alle serums trekken snel in en zijn vrijwel geurloos. Het toegevoegde parfum is van natuurlijke oorsprong. Ik merk weinig verschil in gebruik tussen de drie serums.

Het resultaat

Ik heb de kuur keurig volgens instructie gevolgd en ervaar geen irritaties en heb geen last van droge plekjes. De huid voelt na gebruik glad, ziet er ook gladder uit en is goed gehydrateerd. Dat mijn rimpels verminderd zijn, mijn huid steviger voelt en pigmentvlekjes minder zichtbaar zijn, kan ik niet echt direct zeggen. Mijn huid ziet er gewoon goed en gezond uit. Wel lijkt het, heel subtiel, alsof mijn huid vanaf serum II een iets fijnere structuur krijgt.

GertiGerti concludeert:

Voor iemand met een gevoelige huid en mensen die niet gewend zijn aan retinol, is Controlled Dynamic Retinol Boost een goede keuze om het gebruik van retinol uit te proberen, mede omdat het zo zorgvuldig opgebouwd wordt. Houd er rekening mee dat het resultaat van retinol niet direct zichtbaar is. Vermindering van rimpels en versteviging van de huid worden pas na verloop van maanden zichtbaar. Daar moet je geduld voor hebben. Ongeacht de concentratie is retinol een goed, bewezen anti-oxidant.

Controlled Dynamic Retinol Boost kost €80 en is verkrijgbaar bij de officiële NuBo Treatment Centres

Lees ook