Geteste producten Gezicht Schone huid

Getest La Prairie Marine Biology Foaming Mousse Cleanser

Gerti
Geschreven door Gerti

Wellicht meer geschikt voor de mannenhuid?

Advanced Marine Biology Foaming Mousse Cleanser is een hele mond vol voor een reiniger. Ik heb nog nooit iets gebruikt van La Prairie en ben benieuwd. Ik verwacht van een reiniger dat hij goed schoonmaakt zonder mijn huid uit te drogen. Ik heb een gemengde huid die snel gaat glimmen, maar een te agressieve reiniger kan mijn huid juist een trekkerig gevoel geven.

De cleanser maakt deel uit van de Advanced Marine Biology serie, een nieuwe eco-luxe skincare lijn van La Prairie. Bij de introductie is zelfs Celine Cousteau, kleindochter van oceaan-avonturier Jacques Cousteau, betrokken.

De cleanser

Deze schuimreiniger van La Prairie zit in een royale tube van 125 ml. Als reinigende bestanddelen zijn geen sulfaten gebruikt, maar een milde reiniger (surfectant) op basis van kokosvet. Daarnaast bevat de schuimreiniger verzachtende en verzorgende ingrediënten zoals glycerine en verschillende vetzuren. Natuurlijk ontbreekt La Prairie’s exclusieve Cellular Complex niet, bestaande uit glycoproteïnen, gemberextract en paardenstaartextract. En het zou geen Marine Biology Cleanser zijn zonder algenextracten. Ik tel er vier. Ook alcohol en parfum, maar die staan erg laag op de INCI-lijst.

La Prairie noemt dit een schuimcleanser maar verwacht geen schuimbad, eerder een ‘lather’ zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Misschien als je meer gebruikt dat de reiniger dan wat steviger schuimt, maar dat is zonde en voor mij hoeft zo’n schuimdot niet. Als ik de reiniger maar goed kan verdelen en dat is geen probleem. Ik smeer een hoeveelheid ter grootte van een halve erwt op mijn vochtige handen en dat is genoeg voor mijn gezicht en hals. De geur is vrij neutraal en blijft niet hangen.

Het resultaat

Ik gebruik de reiniger ‘s ochtends onder de douche. Ik vind hem niet geschikt om make-up te verwijderen, dus ‘s avonds gebruik ik een ander product. De reiniger is niet heel dun maar loopt toch uit de tube. Dat maakt de dop snel vies. De opening van de dop had wat kleiner moeten zijn of de reiniger wat dikker. Ik ben hier toch wat teleurgesteld in La Prairie.

Afgelopen periode heb ik ook de OneCleanse (tegenwoordig Gentle Cleanse) van Medik8 getest. Die vond ik net iets milder. Ik heb het gevoel dat de cleanser van La Prairie mijn huid iets meer uitdroogt. Natuurlijk, het is winter op het moment dat ik dit test, maar dat was het ook toen ik de OneClanse testte.

Gerti concludeert:

Ik vind de Advanced Marine Biology Foaming Mousse Cleanser van La Prairie net niet mild genoeg. Hij reinigt goed maar droogt mijn huid ook iets uit. Ik laat hem liggen tot de zomer, als mijn huid wat minder te lijden heeft van het koude weer. Daarnaast vind ik de verpakking niet hygiënisch; de dop wordt vies. Van een luxe product (de cleanser kost ruim €50) mag je meer verwachten!

Beste shopdeal

Over deze schrijver

Gerti

Gerti

Gerti beschouwt haar huid als gecombineerd, met weinig rimpels maar wel met beginnende verslapping. Ze is dol op verzorgingsproducten met absoluut bewezen werkzame stoffen. Ze is beretrouw aan haar vitamineserum van SkinCeuticals.

Ze heeft meer dan 400 flesjes nagellak! Ze geeft het toe: ze is een addict. Ze zou zich het liefst elke dag willen laten verleiden door de luxe uitstraling van chique cosmeticamerken met hun mooie potjes en poetische claims, alleen….ze kan het niet.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.