Luchtig en toch effectief

09:07 - 05:28
luistertijd 09:07 - leestijd 05:28

 Milde reiniger, geschikt voor alle huidtypen, bevat rozemarijn als antioxidant

 

Maxim

De INCI lijst van het product ziet er als volgt uit: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Coco Glucoside, Decyl Glucoside, Glycerin (Veg), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, benzylalcohol, Quillaja saponaria, Yucca Vera, Citric Acid, limoneen, Linalool

Aan de INCI lijst merk ik, dat het uit de vrij milde wasactieve stoffen bestaat naast glycerine en plantextracten. Van rozemarijnolie is in cosmetica bekend, dat het als antioxidant kan werken en de doorbloeding van de huid stimuleert. Of deze werking voldoende tot zijn recht komt in een reiniger wat minder dan een minuut op de huid blijft, betwijfel ik. Maar de toevoeging van de rozemarijnolie waardeer ik wel als natuurlijke parfumstof vanwege de warme kruidige geur. Daarnaast zijn er nog twee plantenextracten in dit product. De eerste Quillaja saponaria is een soort zeepplantje uit Chili waar het vaak als zeepvervanger wordt gebruikt. Bij de andere plant Yucca Vera claimen de cosmeticafabrikanten de ontstekingsremmende, exfoliërende en reinigende eigenschappen. Na het bestuderen van de INCI lijst concludeer ik, dat oneCleanse reiniger een milde en vrij “groene” op de natuurlijke manier geparfumeerde reiniger lijkt te zijn.

De eerste keer moet ik een beetje wennen aan het schuim in plaats van een crème of een gel. Het voelt veel dunner aan. Maar het went snel en geeft eigenlijk een prettig gevoel. Ik kan het schuim ook makkelijker afspoelen, dan een gel of een crème. Het schuim ruikt naar rozemarijn, maar de geur ruik ik niet op mijn huid nadat ik het afspoel. Zo’n een geur lijkt me trouwens een goede keuze voor een mannenproduct. Na het gebruik voelt mijn huid lekker fris en later krijg ik een licht trekkerig gevoel. De laatste ligt grotendeels aan mijn huid wat de kenmerken van de vochtarme huid vertoont. Het trekkerig gevoel is lichter, dan bij gebruik van andere vergelijkbare producten. Volgens de gebruikersaanwijzing zou ik deze reiniger twee keer per dag kunnen gebruiken, maar één keer per dag voor mijn huid vind ik eigenlijk genoeg.

Maxim concludeert:

oneCleanse van Medik8 is een milde gezichtsreiniger met een “groen” imago. Het is goed geschikt voor de gevoelige huid, vrij van de agressieve en omstreden stoffen en is op de natuurlijke wijze geparfumeerd. De schuimtextuur reinigt goed en spoelt makkelijk af. De rustige uitstraling en de natuurlijke rozemarijngeur maken het een goed product voor mannen. Een goed product wat doet wat het belooft zonder overbodige claims. De prijs van € 25,50 voor een gezichtsreiniger vind ik wel aan de hoge kant.

 Gerti:

Een check van de inci-lijst bevestigt inderdaad dat er alleen milde reinigers gebruikt zijn. Op de fles staat ook vermeld dat de reiniger zeepvrij is. Leuk om te weten, maar de meeste reinigers zijn tegenwoordig zeepvrij. Verder staat er op de fles ‘Professional strength’. Wat wordt hiermee bedoeld? Het is me niet duidelijk. Professional Strength wekt de indruk dat de concentratie hoog is, alleen voor professioneel gebruik, door schoonheidsspecialistes. Concentratie van welk ingrediënt? Het is niet duidelijk. oneCleanse is een normaal consumentenproduct. Er zitten geen AHA’s en BHA’s in.  Kortom, dit is een overbodige toevoeging die misleidend is.

De foamreiniger laat zich goed verdelen en is makkelijk af te spoelen met water. Medik8 beweert dat deze cleanser je huid niet uitdroogt, niet stript van de natuurlijke bescherming. En dat klopt. Je voelt als het ware dat er een laagje op de huid blijft zitten, terwijl je huid toch goed gereinigd wordt. Ik heb oneCleanse gedurende drie weken ’s ochtends en ’s avonds gebruikt en mijn huid voelt niet droog. Hoewel Medik8 zegt dat je met deze reiniger ook oogmake-up kunt verwijderen, gebruik ik een aparte oogmake-upremover. Ook als ik veel make up heb gebruikt (met name foundation) gebruik ik eerst een reiniger op oliebasis en daarna de oneCleanse. Deze dubbele reiniging werkt perfect. Mijn huid is zacht, fris en schoon.

De reiniger ruikt licht en subtiel naar rozemarijn. Ik vind deze geur erg lekker en absoluut niet opdringerig. De geur doet een beetje aan de sauna denken. Je ruikt de rozemarijn vooral als je de reiniger op je huid smeert. Rozemarijn is toegevoegd vanwege de antioxidant- en antimicrobiële werking. Niet iedereen zal hier blij mee zijn. Volgens Paula Begoun kan rozemarijn ook irriterend zijn. Gelukkig hoeven we niet altijd naar Paula Begoun te luisteren.

Gerti concludeert:

Ik ben erg blij met de Medik8 oneCleanse reiniger. Hij is mild en fris, heeft een subtiele en lekkere geur en is zuinig in gebruik. Wat overbodige informatie op de verpakking, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteiten van deze aangename reiniger.

Rona

Medik8 heeft vijf verschillende cleansers voor diverse huidtypen, zoals vet en gecombineerd, acne, gevoelig voor roodheid en normaal tot droge huid. De oneCleanse is geschikt voor alle huidtypen.

Tot mijn genoegen ruikt het naar Rozemarijn, één van mijn lievelingsgeuren dat bovendien bekend staat als een anti-oxidant. De 150 ml flacon zou voldoende zijn voor 100 x reinigen.

Het pompje werkt perfect (dat moet je altijd maar afwachten) en er komt precies genoeg uit. Het schuimt aangenaam maar niet zo overvloedig dat je moet oppassen dat het in je ogen komt. Het geeft een licht tintelend (aangenaam) effect waardoor het werkzaam voelt. De eerste dagen was mijn huid wat trekkerig na het reinigen maar na  een paar dagen was dat weg. Ik vermoed dat het kwam doordat mijn huid nog gevoelig was van de behandeling met de Dermaroller. Bovendien was ik aan een heel ander product gewend.

Rona concludeert:

O, jongens wat is dit fijn. Niet alleen voelt mijn huid heel schoon aan, ik zie duidelijk verbetering ontstaan. Met name de reiniging van mijn (grove) T-zone poriën is duidelijk te zien, terwijl de rest van mijn gezicht zacht gereinigd is. Qua soort cleanser past dit product ook bij mij, ik vind het namelijk prettig om mijn huid af te spoelen met water. Ik ben niet van het poetsen met wattenschijfjes, dat voelt niet echt schoonJ) En dan de geur natuurlijk, tweemaal daags waan ik me op een Grieks eiland waar de geur van rozemarijn me tegemoet waait en daar word ik blij van. Het enige minpuntje wat ik op dit moment kan bedenken is hoe kom ik aan een nieuwe flacon als deze leeg is?! Medik8 hanteert namelijk de regel dat het niet via internet verkocht mag worden omdat ze het belangrijk vinden dat er goed advies gegeven wordt. Op zich natuurlijk een goede insteek en er zijn best veel verkooppunten – maar uitgerekend niet in Zeeland!

Sabine

Ik ben dol op foamcleansers. Ik gebruik ze o.a. ook van Biodermal, Dr. Van der Hoog en RoC.  De verpakkingen van Medik8 vind ik geen beauty appeal hebben, te medisch, maar het komt wel werkzaam, doeltreffend over, en dat is immers waar het uiteindelijk om gaat.

Interessant vind ik dat er Cocamidopropyl Betaine in zit. Het is een van de mildste surfactanten die er is. Het wordt ook als vervanger van SLES gebruikt.

Ik gebruik de oneCleanse twee keer per dag onder de douche. Het ruikt heerlijk (maar niet te penetrant) naar rozemarijn. Het schuim is makkelijk te verdelen over het gezicht. Fijn en stevig zodat het niet te snel van het gezicht afglijdt. Het voelt fris en zacht aan op het gezicht. Na een minuut flink insoppen spoel ik het met gemak van het gezicht af. Mijn huid voelt na het afspoelen niet trekkerig of droog aan. Het resultaat is een schone en zachte huid. Prettig in gebruik dus!

Sabine concludeert:

Vergeleken bij mijn andere reinigingsmousses vind ik dit product ook redelijk goed make-up verwijderen. Ik moet nog wel mijn ogen wat nareinigen. Maar de rest is echt schoon na gebruik. Ik controleer het met een watje. Ik ben erg tevreden over de Medik8 oneCleanse. Het is een fijne mousse, die prettig in gebruik is en zeer goed reinigt! Ik vind de prijs van € 25,50 voor 150 ml, en voor 100 toepassingen netjes.

Artikelen die BeautyJournaal zelf schreef over Medik8:

 

 

Lees ook