Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

16 reacties

 • Ik ben zeer gevoelig voor chemische deo. Sinds een jaar gebruik ik natturlijke deo. Koop ik online
  Is echt een uitvinding.

 • Om van irritaties af te komen zou ik zeker stoppen met cortisonenzalf en meer informatie inwinnen over de oplossing van de intoleranties. Ik zoek het zelf liever in de alternatieve hoek en naar oplossingen om meer balans te brengen. Hiervoor kan je terecht bij gecertificeerde NEAT Therapeuten. Dit is een compleet pijnvrije oplossing voor allergieën. Ik ben zelf vaker hiermee behandeld voor voedselintoleranties. Dit is een verademing geweest. Heb meerdere bekenden al verwezen met diverse klachten van zonneallergie tot fibromyalgie. Het is een oplossing voor de oorzaak van het probleem niet alleen de symptomen.

  Wat deo betreft hou ik het op Crystal Fresh. Puur Aluin in water opgelost.

 • Nadat de industrie indertijd met diverse alumiumverbindingen had geëxperimenteerd is men overgegaan op alumiumchlorohydraat. De reden is dat de meeste aluminiumverbindingen de zuurgraad sterk verlagen met als gevolg een grotere kans op irritatie en beschadiging van de huid en beschadiging van kleren. Aluminiumchlorohydraat houdt een relatief hoge pH die minder irriterend is. Dat, en uitsluitend dat is de reden dat deze grondstof de meest gebruikte is in antitranspirants.

 • Hartelijk dank voor alle reacties, maar ik moet eerst van die rode ontstoken huid in mijn oksels af zien te komen, VOOR ik ook maar iets ander kan proberen.Als ik twee dagen gèèn cortisonen zalf smeer, begint het weer rood en pijnlijk te worden,en babytalkpoeder heb ik ook geprobeert,maar niets helpt , alleen die cortisonen zalf,ik gebruik al ruim een half jaar geen deoderant meer, niets gebruik ik op het ogenblik, alleen twee a drie keer per dag wassen onder mijn armen.Dat komt alleen maar door die aluin die er in zit,ik heb jaren Sanex sensitive gebruikt, zonder last.Ik word er moedeloos van.Maar toch bedankt.

 • hallo mevr de Deugd,

  ik heb ook een heel gevoelige huid, ook jarenlang cortisonenzalf gesmeerd (3 keer per week in mijn gezicht) vanwege de eczeem.
  Totdat ik 5 jaar geleden dr.Baumann ben gaan gebruiken.
  Dit merk bevat geen allergische ingrediënten zoals parfum, parabenen enz. en sinds ik het gebruik hoef ik nooit meer hormoonzalf te smeren.
  Ze hebben ook deospray die alleen maar huidgelijke stoffen bevat, dus misschien hebt u er baat bij ?
  Kijk eens op hun site http://www.dr-baumann.nl zou ik zeggen, hier vind je een hoop informatie.

  Veel succes

 • Heel leuk filmpje! Ook leuk, dat er over de voor en nadelen van verschillende producten wordt gesproken ipv goed of slecht.
  Bij mij na langdurig gebruik van antiperspiranten worden de zweetkliertjes ontstoken. Dus – geen optie. Wel incidenteel.
  Ik heb begrepen, dat er veel verschil zit in de werking van de aluin en aluminiumchloorhydraat. De eerste is heel zuur (door de chemische processen, die plaats vinden als het in contact met water komt) en werkt samentrekkend (daarom is het een oud middel bij scheerwondjes) – omdat de uitgangen van de zweetklieren worden samengetrokken, kan er minder zweet naar buiten komen. Aluminiumchloorhydraat schijnt diepe te werken – maar wat precies zijn werking is – dat is mij onduidelijk gebleven – het vermindert ook de zweetproductie, maar beter, dan aluin. De werking van aluin is te vergelijken met de wering van citroen of wijnzuur (Lush verkoopt zulke deodoranten). Lage zuurgraad kan bij sommige sterk irriteren (denk aan citroensap op je huid – sommige kunnen er niet tegen).

  Er zijn trouwens nog een paar categorieen van deodoranten – met antiseptisch middel (triclozan geloof ik was heel populair) en met absorberende materialen (bakker soda en zetmeel). De eerste werken niet op de zweetproductie, maar doden die bacteriën, die zweet ontbinden tot onaangenaam ruikende producten. En soda of zetmeel nemen zweet op (niet veel, dus geen langdurig effect).

  Laatst heb ik ook een soort “inlegkruisjes” voor de oksels geprobeerd – interessant, maar wel gedoe (zit niet altijd lekker en valt vaak af) en eigenlijk relatief duur vergelijken met een flesje deo.

  Ook ben ik benieuwd of de werking van de zilver-houdende deodoranten veel beter is.

 • ik heb altijd last gehad van ontstoken oksels ( bah, wat klinkt dat onsmakelijk) tot ik de deodorant van de HEMA ging gebruiken..nooit meer last en een prettige bescheiden geur! deo roll-on sensitive 24h anti perspirant. Ook nog eens erg goedkoop:)

 • @ Mw de Deugd, zelf ben ik erg gevoelig en w.b. deodorant gebruik ik Bocage van Lancome en die is heel mild en doet zijn werk erg goed. Ik zou nu maar even niets doen onder de oksels en alleen een ongeparfumeerde talkpoeder gebruiken van een baby-verzorgingslijn. Zo kan de huid even droog worden en herstellen. Heel weinig gebruiken.

 • ik ben nogal een allegie`s type,ik heb astma en overal rode bultjes die dan erg gaan jeuken[eczeem].Maar NIET in mijn oksels, tot voor een half jaar geleden, ik gebruikte altijd Sanex, toen kwam Sanex met aluin in de verkoop, ik het proberen.Vanaf de eerste dag,uitslag en rode huid en jeuk onder mijn oksels,en ik zit er nu nog mee.Ik gebruik nu elke dag cortisonezalf die ik van de dokter heb voor de rest van mijn lichaam maar het gaat niet over,ik kan nu GEEN deoderant meer gebruiken,dankzij de sanex met aluin.IK vervoek de dag dat ik het heb gebruikt!
  Weet iemand HOE IK HIER VANAF KAN KOMEN???Alle sugesties zijn welkom.

 • Ik heb ook wel eens echte aluin geprobeerd, het werkt niet bij mij, na een uur ruik je al zweet. Ik vind het Sanex product ook uitstekend werken, maar dat zal niet alleen aan het aluin te wijten zijn.

 • Ik zie mezelf toch niet zo’n stuk aluin onder mijn oksels doen 🙂 maar ben zeer tevreden met de Sanex rollers die aluin bevatten!

 • Jammer dat de echte voordelen van een natuurlijke deodorant van Aluin niet echt naar voren komen.

  Voordelen van Aluin als DEO;
  Geen chemicaliën en geurstoffen, geen irritatie, lange werking, goedkoop, kan niet door de huid naar binnen, de huid blijft ademen, geen gezondheidrisico”s.

  Werking;
  Bacterieën welke goed ontwikkelen en groeien in okselvocht veroorzaken de onaangename geur. Okselzweet is geurloos.
  Verlaagt de PH van de huid dusdanig dat bacterieën niet ontwikkelen en groeien in het oksel vocht, dus geen onaangename geur.

  Vlekt niet in kleding, plakt niet, met water afspoelbaar en is niet slecht voor het millieu vergelijk dat maar eens met de chemische varianten.

  Met vriendelijke groet,

  NaturalDeoCare.

 • De dame in het filmpje weet niet zo veel te vertellen vind ik. Wat ik wel vind is dat je beter een natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat kunt gebruiken. Deodorants zonder alcohol, parfum en emulgators vind ik prettig en zijn altijd beter dan met al die toevoegingen.
  Daarnaast vind ik een geur maskeren simpelweg vies. Gewoon elke dag wassen en elke dag schone kleding aantrekken. Ik vind de deodorants van Star remedies heel prettig . Het is beter voor het milieu en ook nog eens proefdiervrij.

  Als die spuitbussen, volgepropt met ‘rommel’ is niet alleen slecht voor het milieu, het ruikt veelal erg goedkoop en al die toegevoegde ‘rommel’ wordt ook nog eens opgenomen via de huid en komt dus in je lichaam. Dat kan nooit goed zijn. Wat de wetenschap onderuit probeert te halen is logisch, de belangen zijn namelijk heel erg groot.

  Mijn advies: gebruik je gezonde nuchtere verstand!

 • Leuk filmpje inderdaad. Ik ben ook een fan van de aluinsteen. Beste product dat ik ooit gehad heb voor onder de onksels. Ik hoef het niet eens elke dag te gebruiken! Werkt lang en goed. Als ik nu een andere deo pak dan prikt het zo!

 • Wat een ontzettend interessant filmpje! Ik gebruik het liefst puur natuurlijke alum (zo’n kristal zout steen). Werkt perfect en is geurloos. Oksel natmaken, met steen er overheen gaan, klaar. Als ik echt weet dat ik heel veel ga zweten pak ik ook nog weleens een mannendeo.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.