shop Color Wow Dreamcoat supernatural anti-pluis haarspray Dit is een van de mooiste anti-pluis haarsprays die Monique in lange tijd heeft gebruikt. Het maakt glad en geeft glans, zonder het haar te verzwaren. Dit effect houdt de hele dag aan. Bekijken Beiersdorf heeft onderzoek verricht onder 40 vrijwilligers m/v in de leeftijd van 16 tot […]

01:26 - 00:52
luistertijd 01:26 - leestijd 00:52

Beiersdorf heeft onderzoek verricht onder 40 vrijwilligers m/v in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, zo laat CosmeticsDesign.com weten. De vrijwilligers mochten 14 dagen van te voren hun oksels alleen nog wassen met neutrale zeep en moesten een aluminiumvrije deodorant gebruiken. Vervolgens moesten ze vier dagen lang de speciale anti-stress deo onder 1 oksel gebruiken. Na vier dagen werden ze onderworpen aan een stressvolle toets. Hieruit bleek dat 15 minuten voorafgaand aan de toets veel meer zweet werd geproduceerd, dan onder normale, niet-stressvolle omstandigheden. Ook nam de zweetgeur aanzienlijk toe.

De nieuwe deodorant bestaat uit een combinatie van aluminium chloorhydraat en een antibacteriële cocktail die respectievelijk de zweetopeningen verkleinen en de geur laten afnemen. Het resultaat zou maar liefst 50% minder zweet veroorzaakt door stress, zijn. Volgens de onderzoekers is het concept zo goed omdat de werkzame stoffen onmiddellijk hun werk doen.

Het product wordt onder de merknaam van Nivea uitgebracht. Beiersdorf claimt met dit product uniek te zijn, maar inmiddels heeft ook Vichy, van het Franse concern L’Oréal een anti-stress deodorant op de markt gebracht.

Bron: International Journal of Cosmetic Science
doi: 10.0000/j.1468-2494.2010.00596.x
Effective prevention of stress-induced sweating and axillary malodour formation in teenagers
A Martin, J Hellhammer, T Hero, H Max, J Schult, L Terstegen

Lees ook