Licht, stralend en delicaat met oa jasmijn

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

bulgari mon jasmin noir l eau exquiseEr is de trend van parfums met het woord Noir of Black in de naam, maar de l’Eau geuren kunnen er ook wat van. Het ene na het andere merk komt ermee. Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise van Bulgari bevat zelfs beide woorden. Eerlijk gezegd vind ik de titel voor de consument best verwarrend. In 2008 kwam Jasmin Noir, een prachtige soft oriental. In 2011 verscheen Mon Jasmin Noir, inhoudelijk een totaal andere geur: een licht animale chypre. Nu is daar Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise bijgekomen, die in verpakking sterk lijkt op de 2011 versie. De geuren zelf verschillen echter toch behoorlijk.

Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise van Bulgari is een vrouwengeur. Hij is in 2012 uitgebracht. De neus is Sophie Labbé, tevens verantwoordelijk voor de 2008 en 2011 versies.

Bulgari is de naam van een Italiaans juweliersbedrijf, dat in 1884 wordt opgericht door Sotirios Voulgaris, en Griekse immigrant. Naast juwelen, horloges, lederwaren en geuren maken ook hotels en resorts deel uit van het Bulgari imperium. De Bulgari parfums kenmerken zich altijd door hun verfijning.

Van buiten

Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise is geïnspireerd op de indrukwekkende Boboli-tuinen in Florence. Volgens Bulgari onthult l’Eau Exquise de levendige kant van Mon Jasmin Noir en bevat uitgelezen, delicate Mediterrane aroma’s. Het gezicht is wederom Kirsten Dunst die met Mon Jasmin Noir al eerder te zien was, samen met haar maatje: de leeuw (uit Narnia).  Zowel Mon Jasmin Noir als Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise zijn nu verkrijgbaaradvertisement bulgari jasmin noir l eau als Jewel Charms, de mooie juweelvormige tasverstuivers, en als body mist.

Van binnen

l’Eau Exquise bevat roze pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maar ook frisse groene amandel, Spaanse jasmijn en Sambac jasmijn. l’Eau Exquise bevat verder zachte houtakkoorden en witte musk. Ik test de body mist: hmmmm. De opening is zeer verfrissend. Vervolgens ontwikkelt de geur zich delicaat en subtiel, zoals we gewend zijn van Bulgari. Andere woorden die in me opkomen zijn: modern, charmant, chique en licht mousserend.

Ik vergelijk de geur met Mon Jasmin Noir uit 2011. Deze heeft bij aanvang een vleugje zoete gourmand. Dat heeft l’Eau Exquise niet. Bovendien is Mon Jasmin Noir een echte prikkelende chypre geur, terwijl l’Eau Exquise misschien betiteld kan worden als chypre, maar veel zachter is en niet animaal. Ik vind l’Eau Exquise nog het meest lijken op Jardin sur le Toît van Hermès: helder, licht bloemig, delicaat en modernistisch. l’Eau Exquise houdt tijdens de test alleen minder lang op de huid, enkele uren, maar daarvoor is het ook een body mist en geen eau de parfum.

Roos concludeert: 

Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise is zeker exquise te noemen. Stralend, licht en delicaat. Mon Jasmin Noir l’Eau Exquise is, evenals Mon Jasmin Noir, verkrijgbaar als eau de parfum, eau de toilette en body mist.

Lees ook