Win-win: lekker ruiken én de oceaan redden!

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Wist jij dat de oceaan 72% van het aardoppervlak bedekt en dat slechts 1% hiervan beschermd is. Een schrikbarend feit! Samen met National Geographic helpt Davidoff Cool Water dan ook mee met het Pristine Seas programma dat als doel heeft de laatste ongerepte plekjes in de oceanen te beschermen en beschermde maritieme gebieden te creëren.

Over het Pristine Seas programma

Davidoff Cool Water sponsorde de expeditie in 2012 waar 384 duiken in de wateren rondom de Pitcairn Eilanden werden gemaakt. Hierbij werden 40.210 vissen, 14.500 algen en 6300 koraalkolonies geteld en gemeten. Ook onthulde deze inspectie ongerepte maritieme ecosystemen met ongeschonden koraalgebieden, een gezonde vispopulatie en een unieke biodiversiteit aan zeldzame diepzee haaien en vissoorten die nog niet eerder waren ontdekt door de wetenschap. Zulk soort gebieden moeten uiteraard beschermd worden. Hoe dat kan? Met de hulp van de consument (jou dus!).

Op dit moment ligt er een voorstel bij de Britse regering om van dit gebied rondom de Pitcairn Eilanden het grootste maritieme reservaat – want 800.00km2 aan oppervlakte – ter wereld te maken. Gaat dit voorstel eenmaal door dan wordt 10% van de oceanen ter wereld beschermd in plaats van de huidige 1%. Een mooi vooruitzicht, of niet?

Help mee!

Alle Davidoff Cool Water geuren voor hem en haar krijgen een speciale verpakking. Koop je een parfum dan helpt je direct met je aankoop 10.000m2 oceaan beschermen. Like je de Facebookpagina van Davidoff Cool Water dan beschermt je nog eens 5000m2 oceaan. De actie loopt in juli en augustus.

***SHOP! Verras hem met Cool Water eau de toiletteklik hier. En Cool Water for Her: klik hier.

 

Lees ook:

Lees ook