En hij geeft de ultieme tip!

02:47 - 01:40
luistertijd 02:47 - leestijd 01:40

BeautyJournaal’s geurexpert Spyros boog zich over deze (strik)vraag! Hij vertelt…

‘Ik kan me voorstellen dat je heel graag een juiste keuze wil maken bij de aanschaf van een parfum. Om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat deze vraag je hierbij zal helpen. Ik zal je uitleggen waarom ik dat denk.

Bestaat de ware liefde?

De vraag doet vermoeden dat parfum vergelijkbaar is met “ware liefde” waarbij wordt aangenomen (mijn ziens onterecht) dat daar maar 1 van op de wereld rondloopt. Hoewel het zeer vleiend is voor “parfum” om met ware liefde te worden vergeleken denk ik dat het toch iets te veel eer is.

Samen tijd doorbrengen

Stel het betrof hier niet parfum maar kleding. Waarschijnlijk zou je je dan afvragen, past dit bij waar ik het voor wil gebruiken. Je hebt volkomen gelijk dat je bij kleding meteen ziet wat het is (maar ook kleding moet je in je hoofd combineren met wat je al hebt en je voorstellen of deze voor zomer, winter, school, werk, vrije tijd, uitgaan etc geschikt is). Als je dus de “geschiktheid” van een parfum wil leren kennen moeten jullie tijd samen doorbrengen en het liefst in uiteenlopende situaties (net zoals met liefde ;).

Moet de liefde groeien?

De vraag is dan; hebben jullie genoeg gemeenschappelijke “interesses”. Net zoals in de liefde kan het heel goed dat “ware liefde” tijd nodig heeft om te groeien en dat “liefde op het eerste gezicht” niet de ware is (bv in de zomer kan een parfum zwaar en overweldigend zijn maar in de winter geeft die een warm en knus gevoel, en dat parfum dat je de eerste keer zo lekker vond, verveelt je al na drie keer dragen).

Ervan uitgaande dat je jezelf redelijk kent, kan ik dus adviseren om een parfum eerst een tijdje te dragen en kijken of het jou “zelfverzekerdheid” een boost geeft. Het voordeel van parfum is dat je je niet tot een hoeft te beperken, sterker je zult er veel meer plezier aan beleven als je niet naar een “allround” parfum gaat zoeken maar een die perfect past bij een bepaalde situatie.

Try out tip!

Een praktische tip bij twijfel is om niet te veel parfum op te doen, 1 spray bv en dan een beetje op navelhoogte. Zo kun je zelf op subtiele manier het parfum waarnemen zonder je zorgen te hoeven maken over de “goedkeuring” van je omgeving.

Lees hieronder meer Q & A’s met Spyros. En heb jij een vraag aan hem? Stel deze via het contactformulier.

Lees ook