Een zonnige, suikerspinzoete gourmand-geur...

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

Prada_Candy_L'Eau_Packaging_low resPrada Candy l’Eau

In 2011 verscheen het gourmand parfum Prada Candy. Candy is een jonge vrouw die een en al frisheid en ‘joie de vivre’ uitstraalt. Ze is aanlokkelijk, raadselachtig, onverwacht en vrolijk. Zo zegt Prada: “To love Candy is to flirt with the most beautiful chaos”.

En nu is daar de l’Eau versie. Deze nieuwe Candy wordt vertolkt door de Franse actrice Léa Seydoux. De 3,5 minuut durende short movie, waarin ze niet kan kiezen tussen twee mannen, is zeker het bekijken waard. Scroll naar beneden voor de video.

Over het huis

Prada is opgericht in 1913 door de broers Mario en Martino Prada. Ze starten met de productie van tassen, koffers en lederwaren. In 1978 erft kleindochter Miuccia Prada het bedrijf. Zij maakt de overstap naar haute couture. Later volgen ook andere luxegoederen als schoenen, brillen en in 2003 parfums.

Over de neus

Parfumeur Daniela Andrier, bekend van onder meer She van Armani en Calvin Klein’s Contradiction, is inmiddels verantwoordelijk voor meer dan twintig Prada Parfums. Veel gebruikte ingrediënten in Prada parfums zijn amber (daar houdt Miuccia erg van) en iris.

Van buiten

Prada Candy l’Eau ziet er in de verpakking en flacon nagenoeg hetzelfde uit als de 2011 versie, alleen is de flacon en verpakking nu overwegend huidskleurig in plaats van roze. Bij de persdocumentatie van Prada Candy l’Eau zit een prachtig 176 pagina’s (!) tellend boek, schitterend vormgegeven met mooi opdikkend papier. Het heet ‘Candy from A-Z’. Het hele boek is gewijd aan de personage Candy. Met woorden als Amour, Benzoin, Caramel, Dreams, Unpredictable en Voluptuous. Ik kan niet anders zeggen: origineel, onderscheidend en heel mooi gedaan.

roos

Van binnen

Prada Candy l’Eau opent met Siciliaanse mandarijn en citroen. Dan volgt in het hart een oriëntaals bloemboeket geïnspireerd op lathyrus. In de basis is een zoete drieluik gebruikt van witte musksoorten, benzoïne die een vanille-achtige honingzoete geur afgeeft en karamel. Voor mijn neus is Prada Candy l’Eau vooral een zonnige, suikerspinzoete gourmand-geur.

Zowel uiterlijk als qua geur doet de l’Eau versie me sterk denken aan Prada Candy uit 2011. Het zijn slechts accentverschillen, waarbij ik de l’Eau een verbetering vind op de eerste. De aanvang van l’Eau is net iets zoeter en heeft, wat de naam al doet vermoeden, inderdaad een iets lichtere sfeer. L’Eau blijft als geheel ook iets sprankelender. De geur blijft urenlang hangen en zakt mooi weg in de huid. l’Eau komt op de huid trouwens beter tot zijn recht dan op het geurstrookje wat je zeker niet bij elke geur kunt zeggen. Als lichtvoetige gourmand-geur toont Prada Candy l’Eau verwantschap met andere gourmand-geuren als La Vie est Belle van Lancôme, Manifesto van YSL en enigszins met Wish van Chopard en Euphoria van Calvin Klein.

Roos_voor_kastRoos concludeert: 

Voor liefhebbers van stralende gourmand-geuren is Prada Candy l’Eau een aanwinst. Echt een geur voor jonge vrouwen van nu. Prada Candy l’Eau is verkrijgbaar als eau de toilette in 30 ml voor € 52,75, 50 ml voor €70,55 en 80 ml voor €91,85.

Bestel hier Prada Candy met korting!

En nog even de korte film:

http://youtu.be/OnsXlxYiH6c

Lees ook