Werken deze slankmakende crèmes echt?

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Yves Rocher slimming producten

Ik ben een echt rokjes en jurkjes meisje, dus het zou fijn zijn als mijn onderdanen er ook een beetje aantrekkelijk eruitzien. Daarom testte ik voor deze review Action Firming Lotion en Minceur Detox SOS Slimming gel, beide van Yves Rocher.

1. Action Firming Lotion,€ 27,90

Verpakking en flesje:

Een zwart doosje met ‘Yves Rocher-groene’ letters. De lotion zit een plastic pompflacon. Dezelfde kleurkeuze als de verpakking. De lotion is verder wit van kleur.

Ingrediënten:

Verder zitten er geen parabenen, dierlijke bestanddelen in en is het verpakkingskarton afkomstig van duurzaam beheerde bossen.

Claim:

Stevige, strakke dijen. Meer stevigheid is geconstateerd bij 80% van de vrouwen, getest bij 25 vrouwen gedurende een maand.

Gebruiksaanwijzing:

’s Ochtends en ’s avonds met cirkelbewegingen op de benen en knieën aanbrengen. De geur is citroentjes fris, op de INCI-lijst staat er als eerste water en alcohol en als laatste limoen. Limoen it is. De lotion trekt snel in en mijn huid voelt daarna een stuk stugger aan.

Werkt het?

Na het opbrengen voelt mijn huid direct steviger en ‘stugger’ aan, maar op de lange termijn zie of voel ik weinig tot geen verschil. Let wel: Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

 

2. Yves Rocher Minceur SOS Slimming Detox Gel, € 22

Verpakking en flesje:

Een groen doosje met daarin een plastic fles met een smal spuitmondje. Daarin zit een groene gel.

Ingrediënten:

Claim:

Slimmer Proven Efficacy: de vetopslag in vetcellen moet tot wel veertien keer vermindert zijn en gaat nieuwe opslag van vetten tegen ( in vitro getest). In 1 maand kun je 2,3 cm verliezen op je heupomvang. (bij 13 testvrouwen was het gemiddelde resultaat 1 cm). Dubbel efficiënt voor je buik, indien het samen gebruikt wordt met de Detox Activator Scrub (wetenschappelijk getest onder 39 vrouwen die het een maand lang gebruikten).

Gebruiksaanwijzing:

Tweemaal daags aanbrengen op de probleemzones. De geur is absoluut fris, weer dat Citrus geurtje, maar dan sterker dan de lotion. De gel is een beetje plakkerig maar je kunt wel vrij snel je kleding wel aantrekken. Eigenlijk hoort de gel samen gebruikt te worden met de bijpassende scrub en een Detox drankje, voor het beste resultaat.

Werkt het?

Voor mijn gevoel is het effect hetzelfde als de Firming Lotion. Ik heb zelfs vooraf mijn benen en buikomvang opgemeten, maar geen cm verschil (ik ben er achter gekomen dat mijn rechterbeen 2 cm dikker is dan mijn linker…vreemd!). Mijn huid voelt ook niet echt ‘strakker’ aan, eerder droger en wat ruwer. Let ook weer: niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Babs concludeert:

Het is ontzettend moeilijk om de resultaten te meten; qua centimeters geen verschil (en ik heb niet meer gesnoept/gegeten dan normaal). Na het opbrengen voelt mijn huid wel steviger aan; maar een strakkere huid met minder cellulite en centimers verschil?! ik vrees dat we daar toch wat zwaarder geschut op moeten zetten…

Lees ook