Groene Special Lichaam Lichaam Natuurlijk 100% Stoffen Voeten en handen

Maak je eigen kleimasker voor de voeten

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Een DIY voor poezelige voeten

Heb je niet zoveel geld, maar wel grote behoefte aan een voetenbehandeling? Om ze weer zacht aan te laten voelen kun je zelf een kleimasker maken.

Soorten klei

Klei staat bekend om zijn rijke bron aan mineralen, waaronder ook zouten. Er bestaan veel verschillende soorten, en elk kleisoort heeft zo zijn eigen werking. Er is rode klei, groene klei, Marokkaanse lavaklei en kaolien klei. Rode klei is goed voor de droge en gevoelige huid, groene klei is geschikt voor de vette of acne huid. Kaolien en Marokkaanse lava klei zijn geschikt voor alle huidtypes.

Verschillende functies van klei:

  • Diepe reinigende werking
  • Absorbeert vet en vuil
  • Kalmeert de huid
  • Goed voor bloedsomloop

Mengen
De meeste kleisoorten zullen in het water uiteen vallen als zandkorrels. Je hebt een verdikkingsmiddel nodig. Hiervoor kun je het xanthaan mengen met de klei. Wij hebben op internet de prijs voor je opgezocht: voor 50 gram ben je ongeveer €3,- kwijt. Xanthaangom helpt ook om de houdbaarheid van de klei te verlengen, zodat je hem vaker kunt gebruiken.

Klei maakt de huid zijdezacht, maar kan als substantie snel uitdrogen. Hier is gelukkig ook een oplossing voor. Voeg hiervoor dan ook glycerine toe. Glycerine is o.a. verkrijgbaar bij de drogist voor ongeveer €3,- per flesje van 120 ml.

Ook kun je een paar pompjes van je reinigingsproduct aan het masker toevoegen. Dit zorgt er namelijk voor dat je het masker makkelijker van je voeten af kan halen.

Modder ruikt niet zo aangenaam, daarom zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een paar druppels etherische olie aan het masker toe te voegen om lekker te kunnen ontspannen. Etherische oliën ruiken niet alleen lekker, maar hebben allemaal hun eigen werking op de huid. Rozenolie staat bijvoorbeeld bekend om zijn helende eigenschappen. De opties zijn oneindig wat betreft etherische oliën, maar zoek wel even op wat het doet met je huid.

Het masker kun je het beste in de magnetron opwarmen. Niet te lang want klei wordt al vrij snel warm. Breng het aan op schone voeten, en pak de voeten in met een folie en handdoek. Laat het masker 30 minuten intrekken Als afsluiter gebruik je een bodylotion/bodybutter voor de voeten. Dit masker is overigens ook te gebruiken voor het lichaam en het gezicht. Enjoy!

Heb je last van zweetvoeten?

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.