BeautyJournaal geeft handige tips

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

BeautyJournaal geeft je tips hoe je het beste op een natuurlijke manier je haar lichter kan maken door simpelweg een natuurlijk brouwseltje te maken.

Citroen

Citroensap werd vroeger al gebruikt om lichter haar te creëren bij zowel vrouwen als mannen. Maar hoe kan citroen dit doen? Dit komt door het zuur in citroensap. Fruitzuur uit citroensap in combinatie met de zonlicht laat het haar lichter worden. Ook zou het zuur het vermogen hebben om de haarschubben te laten sluiten, hierdoor kan het haar gaan glanzen. Gebruik het niet te vaak, het droogt het haar ook uit. Citroen zal sneller resultaat opleveren bij mensen met blond haar, maar doe het niet nadat het net professioneel gebleekt is. Blijf niet langer dan een uur in de zon met citroensap, en gebruik na dit masker een lekker voedende shampoo en conditioner.

Kamille

Kamille wordt veel toegevoegd in shampoo speciaal voor blond haar. Het heeft een oplichtende en verzorgende werking. Kamillebloempjes leg je een paar uur in lauw water, daarna eventueel 10 minuten laten koken en het aftreksel gebruiken als haarspoeling. Door dit een paar keer te herhalen zou het haar tot twee tinten lichter kunnen worden. Je zou ook kamille thee kunnen gebruiken als je geen kamillebloempjes kunt vinden, dit is wel iets makkelijker.

Honing & Kaneel

Als honing gecombineerd wordt met kaneelolie en water, ontstaat er waterstofperoxide. De kleine hoeveelheid waterstofperoxide kan het haar op een natuurlijke manier oplichten. Honing heeft ook een antibacteriële werking en maakt het haar lekker zacht. Pure honing kun je natuurlijk ook toevoegen aan een conditioner. Houd altijd een handdoek bij de hand, het kan nog wel eens een kliederboel worden.

Hebben jullie nog goede wondermiddeltjes met natuurlijke ingrediënten? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd.

Lees ook:

Lees ook