Baat het niet, schaadt het niet

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Een lezeres vroeg onze plastisch chirurg en littekenspecialist of het zin heeft een donkerkleurig littekend op het onderbeen te bewerken met een Dermastamp. Dit tooltje met een kop waarin hele kleine naaldjes zitten, staat momenteel erg in de belangstelling. Om de huid een frisser aanzien te geven, omdat de prikjes de doorbloeding stimuleren en om collageen een prikkel te geven omdat de prikjes irriterend werken waardoor de huid in beweging komt – denkt dat er een wondje is- en helende weefsels extra gaat produceren. Wereldwijd werken al veel vrouwen met de Dermastamp. Voor thuisgebruik is er een met hele korte naaldjes, voor de salon zijn ze langer en mag er wat dieper in de huid gewerkt worden. Sommige vrouwen zijn ook van mening dat hele kleine littekens minder zichtbaar kunnen worden.

Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam vertelt:

‘Wanneer je kleine gaatjes in een litteken maakt lijkt het er op dat je daarmee de structuur kunt verbeteren. Er ontstaan kleine nieuwe littekentjes, zodat de driedimensionale structuur meer op de normale huid gaat lijken. Niet bij iedereen werkt het. Ook kun je via de kleine gaatjes voedende stoffen, of medicijnen als corticosteroïden in de huid brengen. Het valt dus te proberen en kan in principe geen kwaad.’

Met vriendelijke groet, dr. Frank Niessen

Bekijk hieronder ook nog een video van een littekenspreekuur waarbij Frank Niessen ondermeer stikstof inzet en corticosteroïden om littekens te verminderen:

Heb jij een vraag aan onze plastisch chirurg? Stel hem via het contactformulier.

 

Lees ook:

Lees ook