Botox uit een potje!

07:16 - 04:22
luistertijd 07:16 - leestijd 04:22

Medik8 Pretox 20

Aangezien ik zeer gecharmeerd ben van het mooie merk Medik8 vond ik het bijzonder om de Pretox producten te testen. De Pretox lijn wordt gepresenteerd als een alternatief voor Botox en bestaat uit totaal vijf producten. Ik testte er drie die ik hieronder zal beschrijven. Naast deze zijn er nog Pretox Eyelift en Pretox Pout, beide ga ik zeker nog uitproberen.

Algemeen:

De hele serie zit in, wat medisch aandoende, witte, luchtdichte pompjes. Aangezien je maar heel weinig nodig hebt, is het fijn om te weten dat de producten houdbaar zijn tot 36 maanden na opening. Alle drie de producten zijn van een gel-achtige, reukloze substantie die je plaatselijk (op bepaalde rimpels) aanbrengt. Daarnaast is het parfum en parabenenvrij. Online en in het informatieboekje staat een schema van welk product, waar te gebruiken.

In eerste instantie raakte ik een beetje in de war omdat er bij de filler ook staat ‘cheeks’, maar daarmee bedoelt men de neus-liplijn. Verder zocht ik informatie over hoe de producten te combineren met mijn andere skincare. Daaruit bleek het nut van de filosofie die Medik8 aanhangt: de producten zijn te koop bij de salons waardoor je voldoende informatie krijgt over het gebruik én het juiste product aanschaft. Op de omdozen staat : ‘For best results, use as part of the Medik8 skincare system’.

Gebruik algemeen:

Je hebt maar heel weinig van de gel nodig. Je brengt het aan op een schone, droge huid en laat het product drogen voordat je er iets anders overheen aanbrengt. Een minpuntje vind ik het pompsysteem; er komt óf heel erg weinig uit óf zoveel dat je bijna je hele gezicht er mee in kan smeren. Lastig en zonde van het product. Medik8 adviseert om een zonbescherming te gebruiken als je een Pretox product gebruikt.

1. Pretox 20 (30 ml) – € 62

Deze krijgt het advies mee ‘voor de leeftijd 20 tot 40 jaar’. Het bevat 20% Hexapeptide (Argireline)

Medik8 zegt hierover: ‘In tegenstelling tot botulinum toxine A werkt het niet volledig verlammend op de (gezichts)spieren. Pretox 20 vermindert de diepte van de rimpels in het gezicht, veroorzaakt door de samentrekking van de gezichtsspieren, vooral op het voorhoofd en rond de ogen. Pretox 20 is tot 70% effectiever in het verminderen van spierstimulatie dan andere beschikbare producten.’ Op de omdoos staat: ‘Muscle Relaxing Peptide Gel with Liposome Delivery. Pretox 20 has been shown to reduce the appearance of wrinkle depth by upto 50% in 30 days when used in targeted areas’.

Gebruik:

Aanbrengen op voorhoofd- en fronsrimpel en kraaienpootjes. Ik ben gestart met Pretox 20 omdat het de lichtste variant is en ik anders de werkzaamheid niet meer zou kunnen beoordelen. Ik merkte een lichte verbetering op die niet spectaculair was maar ik val dan ook zeker buiten de doelgroep. Op een jonge(re) en soepelere huid zal het ongetwijfeld meer effect hebben.

2. Pretox Infin8 (30 ml) – € 81

Infin8 is geschikt voor 40 jaar en ouder en Medik 8 noemt dit het tweede generatie injectievrije Botox alternatief. Klinisch bewezen 30% sterker dan overeenkomstige Argireline formules. Het bevat 20% werkzame stoffen. Bevat de Pretox 20 één peptide, voor de Infin8 zijn er drie verschillende peptides ingezet: Infin8 (Octapeptide), – door Medik8 een verlengstuk van de beroemde hexapeptide Argireline genoemd- , Rigin (Tetrapeptide) en Matrixyl (Pentapeptide)

Het gebruik:

Aanbrengen op voorhoofd- en fronsrimpel en kraaienpootjes. Bij Infin8 voelde ik de eerste paar keren duidelijk dat de spiertjes zich ontspanden. Niet akelig, maar eerder onbekend. Een apart gevoel dus maar blijkbaar went het want al snel bemerkte ik dat niet meer. Het resultaat is echt mooi te noemen! Ik vind de ontspannen sensatie rond mijn ogen niet alleen prettig door de zichtbare verbetering maar het geeft me het idee ook minder moe te zijn. Ik ervaar dat als aangenaam.

Opvallend is dat ik nu een soort omgekeerde zonnerimpeltjes heb; soms zie je bij mensen dat ze met hun ogen hebben geknepen terwijl ze in de zon zaten; je ziet dan witte lijntjes. Heel licht zichtbaar zie ik nu een soort bruine lijntjes waar die (blijkbaar) eerder het uitstekende gedeelte van een rimpel waren. Verder had ik het graag samen met de Pretox Eyelift willen testen want ik merkte nu dat ik wat vocht vasthield ónder mijn ogen, iets wat ik normaal nooit heb, waarschijnlijk door de ontspanning van die spiertjes. Ik vermoed dat je daar minder last van hebt als je de Eyelift gebruikt.

3. Pretox Filler (30 ml) – € 62

Van de filler heb ik geen omdoos waardoor ik de ingrediënten niet kan bekijken. In het informatieboekje zegt Medik8 er het volgende over: ‘Injection-free altenative to Dermal Filler treatment to plump cheeks & neck.’ En: ‘Pretox filler maakt gebruik van een slim systeem in liposomen om een aantal geavanceerde en klinisch bewezen ingrediënten af te leveren naar de dieper gelegen lagen. Palmitoyl Tetrapeptide verhoogt de elasticiteit met maximaal 27%, bevat 30% hyaluronzuur.’

Gebruik:

De filler kan behalve op de kraaienpootjes, voorhoofd- en fronsrimpels gebruikt worden op de neus-liplijn en de nekvouwen. Ik vind het directe (visuele) resultaat van de filler het beste van de drie. Vooral op mijn voorhoofd zag het er een beetje strak en glimmend uit totdat ik er een crème over heen had aangebracht. Omdat je het op meer zones kan inzetten heb ik het gevoel dat je ‘meer waar voor je geld’ hebt. Toch denk ik dat een combinatie het beste werkt, zoals ik hieronder beschrijf.

Rona concludeert:

Het wérkt, laat ik daarmee beginnen. Logischerwijs zijn Infin8 en de filler meer werkzaam bij mij, ik val buiten de doelgroep van Pretox 20. Maar ondanks dat kan ik toch ook over de Pretox 20 zeggen dat je verschil ziet. Ik ben een tijd met de verschillende producten aan het ‘spelen’ geweest om tot het voor mij beste resultaat te komen. Uiteindelijk kwam ik uit op Infin8 ’s nachts en de filler overdag. Een paar weken pakte ik steeds de filler omdat je die op meer plaatsen in kan zetten. Ik vond de Pretox producten in combinatie met andere Medik8 verzorging Hydra8 dagcrème en Growth Factor serum het fijnst. Onder sommige andere serums en/of dagcrèmes resulteerde het in een rullend effect (witte korreltjes). Ik blijf het zeker gebruiken omdat ik duidelijk verschil zie. De rimpels op mijn voorhoofd zijn minder diep en de kraaienpootjes zijn beduidend minder prominent aanwezig. De gehele aanblik is toch wat jeugdiger en zeker minder vermoeid. Vooral rond mijn ogen is dat winst omdat ik daar snel ‘teken’.

Niet verrassend zou ik zelf kiezen voor Infin8 en/of de filler waarbij ik aanteken dat ik het idee heb dat Infin8 meer ook op lange termijn werkzaam is en de filler daarnaast perfect is voor optische verbetering.

Lees ook