Houd sportvoeten in goede conditie!

02:38 - 01:34
luistertijd 02:38 - leestijd 01:34

Vandaag is De Week van de Pedicure begonnen. Om sporters bewust te maken van het belang van gezonde voeten start brancheorganisatie ProVoet tijdens deze week de landelijke campagne Voeten in Vorm. Gezonde voeten tijdens het sporten zijn van cruciaal belang. Met de campagne hoopt ProVoet erop sporters meer bewust te maken om hun voeten regelmatig onder handen te laten nemen door een pedicure. Want met een paar gezonde voeten sport je veel beter.

Likdoornen, blaren en eelt

Een bezoekje aan de pedicure is waardevol voor sportende mensen om sportvoeten in goede conditie te houden. Ruim 80% van alle sporters hebben last van eelt, gevolgd door schimmelnagels, blaren, likdoornen en kloven, zo wordt gesteld in de persdocumentatie. ProVoet adviseert een afspraak te maken met de pedicure, je krijgt dan meteen advies voor verzorging tijdens en na het sporten erbij.

Verschillende pedicures zijn aangesloten bij ProVoet zodat je zeker weet dat je voeten de juiste verzorging krijgen. Nathalie Klopman, Communicatieadviseur van ProVoet vertelt: “In vrijwel alle takken van sport spelen voeten een belangrijke rol. Wanneer deze niet in vorm zijn, gaat sporten lastiger en neemt de kans op blessures toe. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je sport immers juist om zelf lekker in vorm te komen en te blijven. Met deze campagne willen we uitdragen hoe belangrijk de zorg voor je voeten is. Want wanneer je voeten in vorm zijn, ben jij dat ook.”

Gratis voetencheck!

Op de actiewebsite van Voeten in Vorm vind je handige tips om je voeten thuis te verzorgen. Was je onderdanen bijvoorbeeld na het sporten zonder zeep, gebruik tijdens het sporten naadloze sokken en laat je sportschoenen na gebruik 24 uur drogen om een weke huid te voorkomen. Naast tips & tricks vind je er ook verhalen van sporters, kun je zelf campagne voeren voor je eigen praktijk door in contact te komen met sporters en kun je ook een gratis voetencheck scoren bij een ProVoet pedicure bij jou in de buurt. Tijd om je onderdanen eens flink onder handen te laten nemen..

Heb je last van zweetvoeten?
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_zweetvoeten&r=%2Ftranspiratie-zweetvoeten%2F”]

Lees ook:

Lees ook