Een topper van een voetcreme en zo betaalbaar

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

Voetentest‘Het is alsof mijn voeten hun eigen signaal hebben om aan te geven ‘we willen aandacht, nu!’ De huid van mijn voeten kan zo strak aanvoelen dat ze gaan gloeien, duidelijk een smeermoment dus. Mijn voeten insmeren met een lekkere crème voelt ook als aandacht voor mijzelf. Vaak combineer ik het met een mini-massage; drukpunten op de voetzool en de tenen krijgen dan extra aandacht.

De verpakking

Het gaat om de ’voedende crème voor voeten’ van Etos. Een gezellige, blauwe tube waarop twee voetjes staan afgebeeld en de zandafdruk van een grotere voet. Op de tube staat: Deze voedende voetcrème verzorgt en verzacht je huid en teennagels. De vochtinbrengende formule met ureum verhoogt direct de hydratatie en de huidelasticiteit van je voeten. Etos Voet Voedende Crème beschermt tegen uitdroging en kloven. Voor voelbare zachtere voeten.

Ureum

Dat maakt nieuwsgierig; wat is ureum? Ureum blijkt een natuurlijk product te zijn dat voorkomt in de urine van mensen en dieren. De lever Etos voedende cremezet de ammoniak die vrijkomt bij het verteren van eiwitten om in ureum dat samen met de urine wordt afgescheiden. Ureum is dus in feite een afvalproduct van het lichaam. Maar wel een afvalproduct met waarde. Een tekort zorgt voor een droge huid, ureum is namelijk een stof die het vocht van de huid vasthoudt. Crèmes met de hulpstof ureum breken een te grote hoeveelheid verhoornde cellen af en verhogen de wateropname van de huid. Een geschikt stofje voor een voedende voetencrème dus.

Popelende voetjes  

Met zo’n tic heb je natuurlijk al van alles en nog wat uitgeprobeerd op zoek naar het ultieme smeersel. Mijn onderdanen popelden om dit uit te proberen, en werden niet teleurgesteld.

Het is een prettig, soepele crème met een frisse, maar niet te uitgesproken, geur. Een te sterke geur voor zo’n product vind ik persoonlijk niet fijn. Op de een of andere manier weet de geur te overtuigen van de werkzaamheid, ik ruik een vleugje rozemarijn (hoewel dat er niet in blijkt te zitten maar misschien is het de etherische olie geraniol die er wel in zit).

De crème trekt goed in zodat je geen vettige voeten in je schoenen hoeft te steken. Maar gelukkig niet te snel zodat je wel de kans krijgt om lekker in te masseren. Het resultaat is, inderdaad al direct erna, een comfortabel en gehydrateert gevoel. Na een paar weken smeren zien mijn voeten er goed uit en de nagels, die vooral in de winter nogal droog kunnen zijn, glanzen mooi.’

‘Deze crème werkt minstens net zo goed als mijn meer dan twee keer zo dure normale voetencrème, en eigenlijk zelfs beter.’

 

De ultieme test van Rona 

Rona‘Mijn prinses-op-de-erwt-voeten kunnen al blaren krijgen van het naadje in een kousenvoet dus ga ik met blote voeten in mijn hooggehakte dansschoenen. Na ruim drie uur tangodansen protesteren  mijn voeten brandend en roodgekleurd met hier en daar een plek die nog donkerder rood is. Douchen en dan de crème er op die direct verkoeling blijkt te bieden, het brandende gevoel neemt snel af en de volgende morgen zijn de drukplekken niet meer zichtbaar.

Ik kan dus niet anders dan tot de conclusie komen dat Etos voedende crème voor voeten minstens net zo goed werkt als mijn meer dan twee keer zo dure normale voetencrème en eigenlijk zelfs beter. Dat komt een beetje als een verrassing voor mij omdat ik niet zo snel aan een huismerk denk voor mijn persoonlijke verzorging. Maar dit product is een blijvertje. Overigens weet ik niet of het ook werkt tegen kloven want die heb ik niet in de aanbieding, maar gezien de werking van het stofje ureum zou het goed kunnen. ‘

 

 

 

Lees ook